Muoti

KÄÄRMEKUOSI ON MUOTIA

Käärmekuosi on muotia ja sitä tuntuu nyt olevan tarjolla jopa kangaskaupoissa. Oletko huomannut, että kauppojen vaatevalikoimissa on viimeisen parin vuoden aikana, ollut yllättävän paljon eläinkuoseja tarjolla? Aluksi hiukan vierastin tiettyjä eläinprinttejä, kuten seepraa tai kääremettä ja en nähnyt itseäni millään käyttämässä mitään näihin eläimiin liittyvää. Mutta kuten aina, sitä alkaa pikkuhiljaa innostumaan, kun tiettyä juttua sinulle tuputetaan joka puolelta ja huomaan miettiväni, että miksipä ei. Varsinkin, kun siitä näkee jonkin tyylikkään ja toimivan asuehdotuksen.

Olen toki jo vuosia sitten tehnyt leopardikuosisen kietaisumekon, joka oli onnistunut niin pehmeän ja joustavan materiaalivalinnan, kuin printinkin osalta. Taisi siitä lopuksi saada vielä paidankin ommeltua. Se ei niin vieraalta tuntunut itselläni, joten se toimi. Myös kirahviprinttiä olen käyttänyt takissa ja no, niin se vaan näyttää vievän mukanaan, tuo eläinprintteihin hurahtaminen ja kohta melkein kaikki käy.

KÄÄRMEHOUSUT OVAT MUOTIA

Tytär on hyvä löytämään erilaisia ja erikoisempia kankaita ja koska hänellä oli jo sopiva malli mielessä tähän tiettyyn kankaaseen, niin se varmasti helpotti kankaan löytämistä. Itse en olisi kangasta varmaankaan helpolla löytänyt. Kangas on puuvillaa ja lycraa siinä ei varmaankaan ollut lainkaan, mutta se onneksi kuitenkin toimii, näinkin istuvissa housuissa. Printin levottomuuden takia mallin tulee housuissa olla hyvin selkeä ja yksinkertainen. Suora malli näissä housuissa oli järkevin valinta ja kaavan taiteilin vanhoista housuista, joissa oli hieman löysyyttä.

Aluksi näytti siltä, että koko housut epäonnistuu, mutta jälleen kerran huomasin, ettei keskeneräistä työtä saa arvostella, vaan kannattaa odottaa loppuun saakka. Sivusaumassa on piilovetoketju ja vyötäröllä kovike vyötärönauhakujassa.

Kaavoja kankaalle asetettaessa on hyvä muistaa kohdistaa ne niin, että printti toimii valmiissa housuissa sitten oikein. Eli ne kääremkiemurat menee linjassa ja suhteellisen suoraan.

MITÄ KÄÄRMEKUOSIN KANSSA KANNATTAA YHDISTÄÄ

Kun on kyseessä todella voimakas ja vallitseva kuvio housuissa tai paidassa, niin tätä kokonaisuutta hillitsemään pukisin hyvinkin rauhallisen yksivärisen yläosan tai vastaavasti alaosan. Valkoinen paita tai neule, jossa ei ole liikaa krumeluureja, tuo elegantin yhdistelmän tämän housun kanssa. Silloin käärmekuosi pääsee pääosaan, johon se on tarkoitettukin. Käärmekuosi on muotia, joten antaa sen loistaa.

Muotiasioihin kannattaa suhtautua myös huumorilla ja avarakatseisuudella. Näin hyvin toimivan asun, jossa oli yhdistetty yksinkertainen seeprakuvionen paita ja liehuvahelmaisessa hameessa oli leopardiprinttiä. Muoti kannustaa myös yhdistelemään villejä elänprinttejä samaan asuun, joten kannattaa vain rohkeasti kokeilla, mikäli on itse sinut kokonaisuuden kanssa. Käärmekuosi on muotia, mutta itselleni en sitä ehkä näe housuissa, vaan hulmuavana hameena kylläkin, voisin sitä käyttää.

Nämä eläinprintit saattavat jakaa mielipiteitä, mutta kangastahan nämä vain ovat ja parempi, että ovat kankaalle printattuja kuin oikeita. En voisi kuvitella kulkevani käärmenahkakengissä tai kantavani oikeaa käärmenahkalaukkua, joten jossakin se raja menee. Mitä mieltä sinä olet? Oletko innostunut eläinkuoseista vai tuntuvatko ne sinusta vieraalta?

6 Comments

 • Outi

  Olen nauranut itselleni, että kyllä vain on mainonta tehnyt tehtävänsä, kun kummasti hypistelen leopardipaitoja kaupoissa 🙂 Tytär on vuosia sanonut myös, että hän ei eläinprintteihin pukeudu, mutta kas kummaa, leopardipaita kotiutui hänellekin. Käärme on aika hurja kuosi, mutta nuorille nyt ainakin sopii kaikki. Hitsin hienosti olet saanut tuon kuvion keskitettyä.
  Oot kyllä niin taitava ompelija <3

  • Minna

   Uskon, että tämä eläinvillitys tuli niin voimalla, joten sitä on pitänyt sulatella ja nyt vähitellen ne on ihan ok. Meillä tytär, nuorempi, on ollut ihan innoissaan näistä jo heti alkuun, minä vähän olin, että ou nou:) Mutta vaikka käärmekuosi oli minulle aluksi ällö, niin tosiaan olen nähnyt hameen juuri tästä käärmeprintistä ja se oli tosi magee:)
   Tuota kohdistusta piti itsekin aluksi pähkäillä, että menee sitten molemmissa lahkeissa, sekä edessä, että takana oikein. Mutta hyvä siitä tuli, joten kiitos:)

  • Minna

   Kiitos Virpi:) Minä luulen, että sitä tosiaan tarvitsee aikaa sopeutua noihin voimakkaisiin printteihin ja tottua niihin. Mutta ei ne kaikki minuakaan miellytä:)

 • Tiia K

  Nämä aina tulee ja menee, mutta edelleen kuten aina, eläinkuosit eivät ole oma juttu, enkä ole ikinä käyttänyt eläinkuosivaatteita. Tosin on pantteri ballerinat sentään, mutta en niitäkään oikein käytä. Mutta toimii kivasti kyllä muilla. <3

  Ihanaa uutta viikkoa M. <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *