Lifestyle

KORISTELE VANHAT HIUSSOLJET MUODIKKAAKSI

Kyllä minä nautin näistä rennoista viikonlopuista ja soisin niiden jatkuvan, ja toivoisin viikonlopun olevan kolmipäiväinen. Viikonloppuna ei ole työkiireitä, saa nukkua rennosti päiväunia ja tehdä juuri sitä, mitä haluaa. Ainoa miinuspuoli vain tuntuu olevan siinä, että viikonloput tahtovat vilahtaa liiankin nopeasti ohi.

Usein viikonloppuna, päädyn blogijuttujen tekemisen ohessa myös näpräämään jotakin tuunausta, jos en ompele tai neulo. Tytär on myös loistava keksimään ideoita tuunaukseen ja hänen tuotoksiaan tässä nyt esittelenkin. Hän sai hauskan, tyylikkään ja helposti toteutettavan idean hiuksiin liittyen.

HIUSSOLKIEN TUUNAUS

Koristele vanhat hiussoljet muodikkaaksi, lisäämällä niihin pikaliimalla erilaisia helmiä, kimaltavia strasseja ja vaikka kauniita korumaisia nappeja.

 • tarvitset erilaisia hiussolkia, vanhoja kannattaa ehdottomasti käyttää, jos niitä löytyy, mutta hiussolkia löytyy varmasti kaikista tavarataloista
 • pikaliimaa, löysimme kätevän minituubi-pakkauksen Sinellistä ja nyt ei haittaa, vaikka liimatuubi kuivuu, sillä nämä ovat niin minikokoisia
 • koristeeksi, helmiä, strasseja, nappeja tai mitä vaan, joka on kaunis hiussoljen pinnalle liimattavaksi

Suunnittele ensin hyvin ja huolella. Mieti, millä tyylillä aiot koristella hiussoljen, sillä pikaliima on ja pysyy, jotta ei sitten jälkeenpäin harmita. Pyyhi hiussoljen pinta puhtaaksi, ennen kuin aloitat, jotta siinä ei ole tahroja ja muutenkin aina puhtaalle pinnalle on helpompi saada liimattava esine pysymään. Asettele koristeet hiusoljen pinnalle, pienen liimatipan päälle. Vain pieni pisara riittää, jotta ylimääräinen liima ei tursua yli ja näytä sotkuiselta lopputuloksessa.

Tässä muutama tuunattu hiussolki ja huomaa, kuinka pienellä vaivalla saa muodikkaat hiusoljet ja hiukan uudistusta kampaukseen. Nyt ovatkin kaikenlaiset hiussoljet kampauksissa muotia ja niitä näkyy käytettävän hiuksissa useampaa kerralla, joten rohkeasti yhdistelemään myös eri solkityylejä.

Koristele vanhat hiussoljet ja voit piristää niillä vaikka ponnarikampausta tai tehdä perusnutturan, jonka somisteeksi hiussolki hyvin käy. Myös suoraa polkkatukkaa niillä voi freesata ja ihan lyhyetkin hiukset saavat uuden ilmeen soljilla.

Koristeltu hiussolki näyttää kivalta tyttären hiuksissä, joten hiusoljen uudistaminen kannatti. Tämä hiussolki saattaa myös pelastaa huonon hiuspäivän, sillä se tuo tyylikkyyttä nutturaan tai vaikka suoraan tai kiharaan tukkaan. Sinua voi myös kiinnostaa tämä hiuksiin liittyvä tuunausidea, minkä tytär joku aika sitten toteutti.

Joskus kampaajalle ajan saaminen on työlästä, kun aikataulut eivät kohtaa. Mikähän siinä on, että tuntuu, ettei hiukset tottele lainkaan juuri muutamaa päivää ennen kampaajalle menoa. Siinä vaiheessa minulla usein loppuu into laittaa hiuksia lainkaan ja tekisi mieli kulkea vain pipo päässä, koska juurikasvu ja pahuksen harmaatkin puskevat esille. No, onneksi minulla tuo odotus on loppusuoralla, kun ensi viikolla pääsen istahtamaan kampaajan tuoliin, joten siihen asti on kikkailtava nutturoilla ja koristeltava kampaus vaikka näillä hiusoljilla.

Miten siellä, onko hiushuolia? Toimisiko tämä idea sinun hiuksissasi?

4 Comments

  • Minna

   Kiitos:) Näistä tuli kauniit ja miten helpolla. Muistan kyllä, että sulla oli se helmipanta äskettäin esillä, joten kaunis siitäkin tuli:) Kiva, kun saa vähän kuin uusia solkia hiuksiin:)

  • 1nallepuh

   Kyllä tuli kauniita solkia ja aika pienellä vaivalla loppujen lopuksi. Sitä pitäisi vain enemmän itsekin tuunata eikä aina hommata uusia. Kekseliästä ja näppärää porukkaa teillä 🙂 Aurinkoista alkavaa viikkoa teille kekseliäille tytöille⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *