Käsityöt

LEOPARDIHAME ON TYYLIKÄS

Ihanan kirkas auringonpaiste hyväili meitä hetken eilen, kun otimme kuvia tästä leopardihameesta. Ihailtavan nopeasti hanget ovat pienentyneet ja ihan pälviäkin on jo hiukan näkyvissä. Leopardihame on tyylikäs ja toimi siis hyvin näin alkukevään asuna. Se on ommeltu tekonahkasta ja värisävy tässä printissä on kauniin, pehmeän ruskea.

Olimme viikko sitten, ihan vain inspiraatiota hakemassa kangaskaupasta. Tarkoitushan oli katsella kankaita ja miettiä, mitä niistä sitten myöhemmin keväällä ompelisin. Kuinka ollakaan, tyttäreni on perinyt varmaankin minulta kyvyn nähdä ensin kangas ja vasta sitten alkaa hahmotella kuvaa tulevasta asusta. Yleensähän mielessä on malli ja kaavat ja kaikki ideat valmiina, kun kangaskauppaan mennään, mutta meillä se ei mene noin. Aika usein me kiertelemme katselemassa valikoimia ja kun kangas kutsuu luokseen, värin ja materiaalin puolesta, se on yleensä menoa.

Silloin kun haukankatse osuu kankaaseen, se on ostettava, sillä voi olla, että sitä ei enää seuraavalla kerralla olekaan. Nyt tämä leopardikuvioinen, tekonahkainen kangas kiinnosti tytärtä sen verran, että lupasin hänelle siitä hameen ommella.

Hameen mallia hahmottelimme kotimatkalla ja selvää oli, että tässä kankaassa, pääosassa on jälleen kerran tuo printti. Olenkin aikaisemmin noista eläinkuoseista kertonutkin ja lähinnä omaa suhtautumistani, sekä sen muuttumista matkan varrella. Eli jälleen kerran olen eläinten kanssa tekemisessä, sitä se muoti tekee ja näitä on todella paljon nyt tarjolla. Leopardihame on tyylikäs ja sen sävymaailmakin sopii hienosti tuohon ompelemaani turkkiin.

VINKIT TEKONAHKAHAMEEN OMPELEMISEEN

Leopardihameen kangas on tekonahkaa, joka joustaa aavistuksen verran. Nurjalla puolella on materiaalina pehmoinen kangas, joten en usko tämän hiostavan lämpimälläkään säällä. Minulla on parit tekonahkaiset housut ollut käytössä ja ne tahtovat hieman hiostaa ja uskon syynä olevan juuri se, että toisella puolella ei ole ollut mitään vuorikangasta.

Tekonahkahame on helppo leikata ja ommella. Kannattaa tehdä hyvin yksinkertainen malli, kun ensimmäistä kertaa kokeilee materiaalia, koska tässä valitettavasti näkyy neulanjälki, jos joutuu ompeletta purkamaan.

Ompelukoneen neulaksi on hyvä ottaa strech-neula, jolloin neulan terävämpi kärki rikkoo kankaan pinnan siististi.

Hameessa on siis kaksi kappaletta, etukappale ja takakappale, jotka ovat samankokoisia. Edessä ja takana on muotolaskokset ja takana ne ovat hieman kauempana toisistaan, kuin edessä.

Sivusaumassa on piilovetoketju. Kannattaa jättää saumanvaraa reilummin, kun ompelee vetoketjua, jolloin leveämmät saumanvarat toimivat vetoketjun kanssa paremmin ja se ei ala pullistella saumassa, vaan sulautuu sivusauman mukaisesti.

Vyötärölle leikkasin erillisen vyötärökaitaleen, joka mukailee vyötärön linjaa ja se tikataan kiinni ensin oikealle puolelle ja käännetään nurjalle ja tehdään vielä päälle tikkaus.

Helman jätin kääntämättä.

LEOPARDIHAME ON MONIKÄYTTÖINEN

Leopardihame on tyylikäs ja sopii hyvin näin ilta-asuna, sillä tyttärellä oli iltamenoa. Ajattelin lainata tätä hametta joku kerta ja tämän kaveriksi sopii minusta hyvin myös neule, jos haluaa olla rennommin. Vaihtoehtoisesti virallisempaan ja hillittyyn asuun, pukisin tämän kanssa esimerkiksi valkoisen paitapuseron. Leoparihame on tyylikäs ja muotoutuu siis moneen eri tyyliin. Tämän voi pukea ylleen töihin aamulla ja vain yläosaa vaihtamalla, sen saa rennommaksi tai tilanteen vaatimusten mukaan, päivän päätyttyä, vaikkapa bileasuksi iltamenoihin.

8 Comments

 • 1nallepuh

  Vau, onpas tyylikäs hame ja kaunis malli. Eläinkuosit on tehneet uuden tulemisen ja onhan ne aika kivoja. Asusteet on aina tyylikkäitä/rentoja riippuen mihin ne yhdistää ja vaihtoehdoissa on vain taivas rajana.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle ja kauniille mallillesi⚘

  • Minna

   Kiitos:) Eikö olekin jännää, miten tämä muoti on ottanut valtaa ja huomaa, että itsekin katselee sitä uusin silmin?! Näin juuri, että asusteiden ja erilaisten yhdistelmien kautta saa todella monia erilaisia tyylejä, jos vain uskaltautuu kokeilemaan. Kiitos ja kerron terkut sekä ihanaa uutta viikoa sinulle myös <3

 • Lady of The Mess

  Yllätyksekseni olen huomannut, että jopa minä olen alkanut lämmetä eläinkuoseille – minä, joka en koskaan ole voinut niitä sietää. Mutta niin vain silmä tottuu, kun tarpeeksi katselee;)
  Kaunis hame ja kiva, että menee sekä arkeen että juhlaan!
  Ihanaa maaliskuuta, Minna!

  • Minna

   Kiitos Lady:) Näin se vaan on, että kaikkeen tottuu ja alkaa jopa pitämään jutuista, mikä ei ole aluksi lainkaan innostanut. Tämä muoti on tietysti paljon parempi kuin, että nämä materiaalit olisivat aitoja:) Mahtavaa maaliskuuta, Lady!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *