Käsityöt

TYYLIKÄS RASIA ASKARTELEMALLA

Tyylikäs rasia askartelemalla kierrätysrojusta, on arvokas, vaikka onkin roskista kyhätty. Miksihän se on arvokas? No se on itse tehty, siihen on käytetty luovuutta ja aikaa ja sillä on tarkoitus. Se tuo hyvän mielen tekijälleen, kun vertaa tähän nykyajan kulutusvimmaan, sillä siihen ei ole mitään hankittu, vaan kaikki on kotinurkista löydetty ja siihen hyödynnetty.

Tämä tyylikäs rasia, askartelemalla tehty, on kierrätysesine, joka on pienistä jutuista koottu ja sillä on uusi tärkeä tehtävä meidän kotona, naisten vessassa.

Olen huomannut, että joskus tavarat tai oikeastaan rojut ja roskat jäävät pyörimään nurkkiin, koska päässä pyörii ajatus, että niistä voisi joskus olla hyötyä. Aika usein saan jonkin vision vaikkapa laatikosta, mutta se ei ole vielä valmiina toteutettavaksi, joten se jää ikään kuin hautumaan. Usein saattaa toki mennä vaikka vuosia, kun huomaa, ettei jotakin puunpalasta vaikkapa kannata säästää. Eiköhän siinä samassa, kun on heittänyt sen roskiin, huomaa, että sinne se nyt meni ja olisin niin voinut nyt sitä käyttää.

En ole nuorempana ollut mikään hamstraaja ja helposti olen heitellyt tavaroita roskiin, ilman sen kummoisempia tunnontuskia. Nyt olen jotenkin huomannut itsessäni piirteitä, jota nuori minä ei olisi lainkaan ymmärtänyt. Minä säästelen tavaroita ja mietin aina, että tuosta saisi aikaiseksi jotakin kivaa. Aika usein saankin tavaran kierätettyä ja niitä teoksia on voinut jopa käyttää. Ei välttämättä aina pitkään, mutta kuitenkin jonkin aikaa. Voin olla iloinen asenteeni muutokseen, mutta kyllähän minä kieltämättä vielä rahaa kulutan kaikkeen kivaan. En ole lainkaan täysi kierrättäjä, mutta yritän sovitella tekojani vaikka näin, ideoimalla ajoittain vanhasta uutta.

Sain idean tähän rasiaan, kun huomasin, että vessassa tavarat eivät vain löydä omia paikkojaan ja välillä yhtä jos toista seikkailee vessan tasolla ja sekös käy harmittamaan. Usein tämä johtuu siitä, ettei ole kunnollisia säilytyspaikkoja tai rasioita kaikille tavaroille, mutta nyt on taas yksi sellainen taioittu, roskista. Jospa nyt sitten alkaisi uusi vaihe.

KIERRÄTYSRASIAN VALMISTAMINEN

Sain pari viikkoa sitten ihanat Mavalan kynsilakat ja ne tulivat kivassa mustassa rasiassa. Tässä sivulla olevassa rasian kannessa on magneetit, joten rasia pysyy hyvin kiinni. Rasia oli ihan käyttökelpoinen jo sinällään, mutta halusin tuunata sitä tyylikkäämmäksi ja en halunnut tietenkään sitä Mavalan nimeä tuohon rasiaan esille jättää.

Pengoin sitten aarrekammiotani, joka uhkaavasti pursuilee liitoksistaan eli lipastoani. Siellä säilytän näitä askarteluun sopivia tarvikkeita ja ompelutarvikkeita ja löysin heti sieltä idean rasiaan. Laattapuikot, joista olen jo muutaman kivan jutun tehnytkin, pistivät silmään, sillä niitä oli vielä jäljellä muutama. Olen tehnyt myös yhden idean joulukalenteriin, youtubeen näistä laatoista, joten on ollut todella riittoisa laattalevy ja vielä niitä pari laattapuikkoa jäi käyttämättä.

Ensin kannattaa rasian kanteen sommitella nämä laattapuikot ja sitten tarttua kuumaliimapistooliin ja liimata puikot kiinni. Tässä sai laittaa liimaa aika paljon, sillä nämä laatat eivät jostain syystä helpolla tahtoneet pysyä. Mikäli sinulla on vahvempaa liimaa, niin suosittelen sen käyttämistä, jotta laatat eivät tipahtele. Se oli sitten siinä ja valmista tuli. Eikä mennyt viittä minuuttia kauempaa tämän askartelun kanssa. Rasiaan mahtuu monenlaisia juttuja, joten kannattaa katsella kaikkia mahdollisia rasioita sillä silmällä, että niitä voisi hyödyntää. Toki rasian pitää olla vankkaa tekoa eli kovaa pahvia, jotta se kestää kannessaan nuo laatat. Mutta kiinni se ainakin painon vuoksi pysyy hyvin. Tämä tyylikäs rasia helpottaa varmasti pienten tavaroiden säilyttämistä ja kuten huomasit, se on todella näppärä toteuttaa.

Innostuitko askartelusta? Kiinnostaako kierrättäminen aiheena?

6 Comments

 • Tuula / Tuula’s life

  Olipa houkutteleva otsikko! Minäkään en ole koskaan ollut mikään ”hamstraaja”, vaan olen huoletta heittänyt tavaroita pois. Mutta… omituista kyllä, olen alkanut säilöä vanhemmalla iällä kaikenlaista tavaraa. Ja olen vähän huolissani, mihin kaiken laitan. Hyvä idea tämä rasia pienille tavaroille. Kiitos sinä ideakas Minna ?

  • Minna

   Kiitos Tuula! Tämä on tätä, että toisen roska, toisen aarre ja nyt oma roska teki tepposen ja päätyi aarteekseni, tai no enenmmän käyttötavaraksi. Eikö ole mielenkiintoinen tämä hamstraus, joka aikoinaan ärsytti omassa äidissäni ja nyt teen samaa. Toisaalta pieni ero oman äitini kanssa, ettei hän tuunannut vaan käytti sellaisenaan:) Minäkin aina puhisen, ettei tilat riitä kaiken säilytykseen. Nytkin muka konmaritin, niin eihän se mihinkään täältä kotoa lähtenyt tuo roska, muutti vain muotoaan käytettäväksi. Ehkä kuitenkin hyvä säilöä näin, kuin laatat pitkin laatikonpohjia ja laatikko nurkissa pyörimässä:D

 • 1nallepuh

  Ja sieltä sitä taas tupsahti uusi askareluvinkki kauniiden kuvien kera. Kyllä sun päässä täytyy käydä kuhina, kaikkien noiden hienojen ideoiden ja toteutuksien suhteen.
  Minäkin tunnistan itsestäni tuon piirteen ”tätä voi vielä tarvita/ mitähän tästä voisi tehdä…” harmi vaan, että säilytys paikat on rajalliset ja vaikka ajatuksia olisi ei aina aika tahdo riittää niiden toteuttamiseen.
  Mutta ehkä jonain päivänä näistä säilötyistä ”aarteista” syntyy jotain uutta ja hienoa esimerkkiäsi seuraten?

  • Minna

   Kyllä siellä ajoittain syttyy näköjään lamppu, mun päässä nimittäin:D Mutta saisi syttyä enemmän, kun tuota roinaa katselee:) Mä olen tuon kanssa tosissaan paininut, että mihin kaiken voi säilöä ja pakko on välillä karsia näitä keräilyjä, ei voi muuta. Aika ei tosiaan riitä ja kaikkea ei voi hyödyntää, vaikka haluaisi. Mutta tsemppaan kyllä miettimään välillä, kun jotakin kaipaa, että mitäpä jos tästä tekisinkin jotain jännää: <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *