Käsityöt

LASIPULLOSTA MALJAKOKSI

Lasipullosta maljakoksi -askartelu sai minut taas istahtamaan pöydän ääreen, tai taisin oikeasti istua lattialla, tuunatessani yhdelle ruusulle maljakkoa. Voi se toki muukin kukka olla, joka tähän maljakkoon päätyy, mutta yhden ruusun maljakko-ongelma tässä oli jokunen aika sitten käsillä. Sain kauniin ruusun ja en tiedä olinko rikkonut vai hukannut maljakon, johon tämä ruusu olisi sopinut. Maljakkoa ei siis löytynyt, mutta sellainen löytyikin sitten miehen baarikaapista. Konjakkipullo, jossa oli enää tippa jäljellä ja kun se oli selvitetty, päätin tästä tuunata maljakon, johon näitä yksittäisiä ruusuja voisi laitella.

Minä tykkään tehdä askarteluja ja käsitöitä tarpeen mukaan, mutta usein myös sen vuoksi, että käsillä tekeminen on kivaa ja se rentouttaa ja tästä olenkin muutamia postauksia kirjoitellut ja yhden esimerkin löydätkin täältä.

Niin sitä ihminen muuttuu vuosien varrella, kun tuossa muutamia vuosia sitten olen todennut, etten ole mikään askartelija ja nyt näitä juttuja löytyy aikamoinen määrä täältä blogista. Ilmeisesti olen kierrättämisen kautta saanut herätyksen ja nyt niitä ideoita sitten riittää.

Tein tämän askartelun kyllä ihan tarpeen mukaan, mutta kyllähän se fiilis oli hyvä, kun tämä valmistui ja onnistui kivasti. Tässä toteutui siis tekemisen ilo, kierrättäminen eli pieni ekoteko ja tuli myös muutettua yksi käytetty juttu toiseksi käyttökelpoiseksi tavaraksi, josta on iloa vielä pitkään.

OHJEET LASIPULLOSTA MALJAKOKSI TUUNAAMISEEN

Minun askarteluvarastostani löytyi jälleen tarpeelliset varusteet, joten mitään ei tarvinnut hankkia. Pussissa oli vielä jäljellä lei-nauhan kukkasia ja tästä teinkin postauksen youtubeen ennen joulua, jossa käytin näitä samoja kukkasia.

Kynttilä lasipurkissa on poltettu ja lasipurkki pestynä ja tällä hetkellä se sulostuttaa minua kauneuslipastoni päällä ja laitoin sinne esille uusia meikkisiveltimiä. Lasipurkki valkoisine kukkasineen tulee kyllä kauniisti esille siinä tehtävässään. Näin se sai vielä pitemmän elämän, kuin ensin ajattelinkaan.

Jos joku homma toimii, niin miksei sitä tekisi toistamiseen ja niinpä otin liimapyssyni ja aloin hommiin. Pesin pullon ja liotin etiketit pois. Vaikka niistä tahtookin jäädä ikävät liimajäljet, koitin saada ne mahdollisimman puhtaaksi.

Liimasin siis kukkaset, jotka olin irroittanut tuosta leistä, kuten videolla olin ohjeistanut ja laitoin vielä lisäksi keskelle kukkaa pienen mustan helmen, tuomaan hieman eloa kukkasiin.

Kukkasten liimaamisessa koetin myös piilotella noita ikäviä etiketin liimajälkiä, jotka eivät lähteneet pois ja tavallaan näin kukat ovat luonnollisesti pullossa, eivätkä viivasuorana rivissä.

Näin valmistui lasipullosta maljakoksi vanha konjakkipullo. Se on minusta hurjan suloinen ja siihen voi myös asetella vaikka pelkästään noita heiniä ja se näyttää hyvältä. Onneksi pullon kaula oli pitkä, joten sinne voi hyvin sujauttaa normaalipituisen ruusun. Todella pitkä ruusu saattaa kaataa maljakon, joten se pitää joko leikata, tai keksiä toinen maljakko. Pullon kanssa kannattaa nyt noudattaa varovaisuutta, sillä en usko, että nuo kukkaset pullon kyljessä tykkäävät kovin kastua, joten maljakon pesemisessä on oltava tarkkana.

Jälleen kerran sain kierrätettyä parikin juttua ja tein niistä kelpo tavaran, myös meidän sisustukseen sopivan. Lasipullot ovat usein todella tyylikkäitä ilman mitään tuunailuja, joten ei aina tarvitse pistää sormeansa jokaiseen juttuun. Mutta, mikäli haluat hieman yksilöllisemmän maljakon lasipullosta, niin miksi et kokeilisi ja saisi maljakkoon näin oman kädenjäljen.

Olen joskus blogin alkuaikana tuunannut glögipullosta myös maljakon, joten käyhän kurkkaamassa, jos tämmöiset tuunailut kiinnostavat.

Mikäli kokee kierrättämisen tärkeänä juttuna, niin silmät auki, sillä koskaan ei tiedä, mitä kivaa sieltä kotoa löytyy, jota voi hyödyntää toisessa tehtävässä, pienen tuunaamisen jälkeen.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *