Kosmetiikka

HOIDETAAN KÄDET KUNTOON TALVEN JÄLJILTÄ

Nyt alkaa olla se aika vuodesta, jolloin kilvan odotetaan lämpimien säiden ilmaantumista ja sitä, että saisi vaikka laittaa ne lapaset tai hanskat taskuun ja mielellään jo pois. Mutta ei vielä, kyllä niitä kurjia säitä, räntää ja pakkasta vuorotellen vielä piisaa. Nyt tosin alkaa olla myös sellainen aika, että kuivat ja rohtuneet kädet kaipaa huolenpitoa, joten hoidetaan ne kädet kuntoon talven jäljiltä.

Minä kärsin suunnattomasti näistä kylmistä ja kosteista keleistä ja olen välillä pitänyt sisälläkin sellaisia kämmekkäitä, kun käsiä oikein särkee. Kylmä ei ole niin paha, mutta kosteus, se vasta pistää särkemään.

Kärsin nivelrikosta ja siitä olen kirjoittanutkin postauksen ja harmittelin ja pelkäsin, etten pysyisi enää tekemään käsitöitä. Onneksi tilanne on pysynyt vielä suhteellisen samana, kuin muutama vuosi sitten, mutta ensi viikolla menen jälleen lääkäriin, sillä kädet ovat alkaneet ikävästi puutua öisin. Toivon, ettei ole sen pahempaa.

Joka tapauksessa käsiä tulisi hoitaa läpi vuoden ja helliä ihanalla manikyyrillä, oli sitten sairauksia tai ei. Kyllä se tekee aina hyvän mielen, kauniit kädet ja kynnet lakassa, joten hoidetaan kädet kuntoon talven jäljiltä.

Näin talven jälkeen on kiva tarttua hempeisiin kalpean roosan sävyisiin lakkoihin, joten värisävynä mennään niillä. Lisäksi kokosin pöydälle tarpeelliset lakat, joilla voi auttaa kynnen pintaa, jos siinä on rosoisuutta ja lohkeamia, sekä saada lakka kestämään.

KÄDET KUNTOON TALVEN JÄLKEEN

 • ensin liotetaan käsiä miedossa saippuavedessä
 • halutessa, voi käyttää myös kuorintaa, mutta itse en nyt kokenut sitä tarpeelliseksi, sillä käteni ovat kovin kuivat
 • kädet kuivataan ja kynnet viilataan
 • tarvittaessa siisti kynsinauhat
 • lakkaa kynnet ensin kynnen pintaa tasoittavalla lakalla, kuten vaikka tällä Essien smooth-tuotteella ja kynnestä tulee tasainen
 • mikäli kynnet ovat todella hauraat, kannattaa käyttää aluslakkoja, jotka kovettavat kynsiä
 • lakkaa kynnet haluamallasi sävyllä, minulla on ensin pari kerrosta Mavalan uutuuslakoista 318 Spitzberg ja sitten päälle kevään uutuuksista Isadoran, aavistuksen kimalteleva 410 Spring bling
 • lakkaa värilakan päälle geelimäinen päällyslakka ja silloin saat kestävyyttä lakkaukselle
 • kun lakka on hetken kuivahtanut, otetaan esille kuivatuslakka eli tässä on essencen kuivatustipat, joita pudotetaan yksi pisara kynnen päälle ja odotetaan hetki, niin kynnet ovat kuivat
 • lopuksi kädet voidellaan ihanan tuoksuisella käsivoiteella, joka tässä minulla on Mon Sun tuotesarjan Velvety Weekdays, Calming oats, ficks & white florals
 • käsien keväthuolto on valmis

Kyllä kädet kuin kädet tykkäävät hemmottelusta ja kummasti kaikki näyttää ja tuntuu jälleen paremmalta. Hoidetaan kädet kuntoon talven jäljiltä -manikyyri, on syytä tehdä rauhassa, ilman kiireitä, niin lopputulos on silloin aina parempi. Mikään ei ole ärsyttävämpää, kuin hartaasti tehty onnistunut manikyyri, joka menee pilalle, kun hätäilee, eikä malta odottaa, kunnes kynnet ovat kuivat. Kuivatustipoista huolimatta se kynsien kuivatus kestää hetken.

Muistan aina, kuin eräs kosmetologi Tallinnassa kertoi, että hänellä oli asiakas, jolle oli tehty ranskalainen manikyyri ja asiakas oli lähtenyt tyytyväisenä hotellihuoneeseensa. Hetken kuluttua hän oli tullut takaisin ja oli halunnut tehdä valituksen, sillä hänen manikyyrinsä oli mennyt täysin pilalle. Kosmetologi oli kysynyt, että mitä tämä asiakas oli tehnyt? No, hän oli kuulemma mennyt suihkuun ja pessyt hiuksensa. Joten, ei näin, vaan malttia pitää hiukan olla ja saat ihailla lopputulosta pitempään.

Loppuun vielä vinkki, että kannattaa sipaista yksi kerros lakkaa muutaman päivän välein kynnelle, niin manikyyri kestää vielä pitempään. Aina ei jaksa aloittaa alusta, mutta jonkin ajan päästä se on taas tehtävä. Mutta kun on ihania lakkoja tarjolla, niin miksipä ei.

Teetkö sinä usein käsihoitoja ja manikyyrejä?

Tuotteet ovat aiemmin jo blogissa olleet esittelyssä ja ovat saatu yhteistyönä

4 Comments

 • 1nallepuh

  Kyllä pitäisi useammin tehdä kunnon manikyyri käsille. Vaikka käsiä säännöllisesti rasvaankin niin kyllä enemmänkin voisi niitä hoitaa. Tunnustan olevani vähän malttamaton odottamaan, että lakka kuivuu ja laiska laittamaan alu-ja päälilakkoja. Kyllä täytyy tässä asiassa ryhdistäytyä koska hoidetut ja kauniisti lakatut kädet on ilo silmille. Täytyypä ostaa niitä kuivatus tippoja ja kokeilla niitäkin. Ja totta sekin, että ihanan värisiä lakkoja on niin paljon, että jokaiselle varmasti löytyy omansa. Ei muuta kun käsiä hoitamaan?

  • Minna

   Tottahan se on, ettei arjen kiireessä aina ennätä, eikä siitä stressiäkään kannata ottaa, mutta toki silloin tällöin hoito käsille on tarpeen:)Kuivatustippoja suosittelen ja ne ainakin ovat helppoja käyttää ja toimivat. Todellakin käsiä vain hoitamaan ja kynsiä lakkaamaan:)

  • Minna

   Kiitos:) Ei nyt tarvitse häpeää tuntea, mutta kunnollinen käsihoito kyllä vaikuttaa piristävästi ja itselläni tuo käsien rasvaaminen säännöllisesti auttaa, jotta jatkossa kynsinauhatkin on kunnossa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *