Käsityöt

HURMAAVAT KUKKAMEKOT

Ihana kevät on ihan kulman takana ja se saa katseen suuntaamaan muotiin. Hurmaavat kukkamekot ovat olleet näyttävästi esillä viime vuosina. Enkä usko, että nämä kukkaset ihan pian muodista katoaa, vaikka eläinkuosit ovatkin kovasti olleet esillä, siinä rinnalla.

Olen ommellut aika monia erilaisia mekkoja tässä vuosien varrella ja ohjeineen sekä vinkkien kera jakanut niitä täällä blogissa. Tietysti toivon, että niistä on ollut iloa ja ne ovat inspiroineet ompelemaan ja sellaista palautetta olen saanutkin, että ne ovat herättäneet kovasti kiinnostusta. Moni seikkailee blogissa katselemassa vinkkejä näistä ompelemistani mekoista ja sehän on aina kiva juttu.

Näinhän se on, että aina kaikki ei onnistu kerralla ja sinnikkyyttä pitää olla. Wordpressiin siirtyminen bloggerista, josta olenkin alkuvuonna kertonut, Uusi alku postauksessa, on ollut haastavaa. Huomasin sen juuri, kun tajusin, että osa linkeistä vanhoihin blogijuttuihin on vielä rikki, eikä ne kaikki näy välttämättä teille.

Ajattelin siten hiukan koota eri postauksia yhteen tekemistäni kukkamekoista, sillä aikaa kun selvitellään ongelmia. Toivottavasti ymmärrätte:) Olen kuitenkin enemmän kuin tyytyväinen Wordpressiin kokonaisuutena, kunhan kaikki vain saadaan toimimaan.

KUKKIEN LUMOA MEKOISSA

Rakastan kukkakuvioita, vaikka vielä jokunen aika sitten isoista kukista tuli minulle lähinnä verhot mieleen. Onneksi ymmärsin muuttaa katsomisen suuntaa ja hurmaavat kukkamekot vakuuttivat minut täysin.

Sametissa kukkakuvioit tummalla pohjalla ovat mitä näyttävimmät ja nyt, kun toivottavasti pian alkaa nahkatakkikelit, niin saan heittää ylleni kuvan asun.

Nahkatakista on moneksi ja se sopii hienosti myös kukkien kaveriksi, juuri sen kovuuden ja rouheuden takia. Kukkaset tavallaan kesyttää koviksen roolia vetävän nahkatakin. Tästä olenkin kirjoittanut Kukat kukkivat syksyn mekoissa postauksessa ja mikä ettei tämä mekko sopisi tähän kevääseenkin.

Keväällä pikkuhiljaa siirrytään myös hihattomiin mekkoihin. Hihattoman mekon alle voi hyvin pukea myös ohuen, tiukemman hihallisen paidan, jos sää ei vielä muuten suosi. Lisäksi itse käytän usein ohuita villatakkeja mekon päällä, koska palelen usein. Kukkamekko on kesä muotimekko postauksessa kerroinkin ideoita siihen, missä tämän tyylistä mekkoa voi esimerkiksi käyttää. Yksinkertainen malli toimii kyllä monenlaiseen kankaseen, kukilla tai ilman.

Auringonkukkapellossa kukkaismekossa on hyvä esimerkki siitä, että hurmaavat kukkamekot kestävät aikaa. Tämäkin ompelemani kukkamekko, olkoonkin ikkunaverhokankaasta, toimii hyvin vielä mallinsa ja kuosinsa puolesta pitkän aikaa. Ja hei, tästä se minun ajatusvirta kukista verhoissa, varmasti juontaa juurensa, Pidän itse erityisesti mallista, joka imartelee varmasti jokaista vartaloa.

Tämä sifonkikangas oli vain niin ihana, etten voinut sitä ohittaa ja näin kesäisessä ympäristössä se onkin juuri elementissään. Hehkuvan paahteen alla sifonki oli yllättävän miellyttävä käyttää, eli se ei hiostanut Rhodoksen kuumuudessa. Toisaalta Rhodoksella on vilvoittava tuuli, joka sitten tuo muita haasteita, kuten tämän mekon Lomatunnelmissa rohkean punaisessa sifonkimekossa postauksessa ilmenee.

Vielä yksi kukkamekko, joka oli kyllä aivan mahtava materiaaliltaan. Kevyt, ei mennyt ryppyyn, ei hiostanut ja on lisäksi kaunis kuosiltaan, kuin maalaus konsanaan. Postauksessa Kukkakuvioinen maximekko matkalla mukana on vinkkejä mekon valmistamiseen.

Tässä kyllä kävi niin, että hurmaavat kukkamekot saivat kyllä jo meikäläisen hihkumaan innosta, että milloin näitä mekkoja saa jälleen pukea ylleen. Meille neljä vuodenaikaa suo sen mahdollisuuden, että aina voi jo suunnitella tulevaa, vaikka kärvisteltäisiinkin vielä alkukevään kylmyydessä, Taitaa mennä vielä tovi kukkamekkojen käyttämiseen, kun ulos katsoo, mutta ihana aurinko siellä kyllä juuri paistaa, joten muuten hyvälle näyttää.

Vieläkö sinä innostut kukkamekoista?Joko olet alkanut suunnittelemaan keväisempien mekkojen ompelemista tai ostamista? Vai oletko jo peräti kesämekkojen lumoissa?

14 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *