Lifestyle

SILJA RAKASTUI ITALIAAN

Kun kerrankin kirkas keväinen aurinko paistoi, oli kiva suunnata Silja Symphonylle, ottamaan selvää, mitä oikein tarkoittaa se, että Italia on vallanut Siljan laivat. Olin juuri sunnuntaina palannut Tukholmasta, joten tuntui, että matkani sen kun vaan jatkuu ja laiva tuntui niin kotoisalta. Silja rakastui Italiaan ja sen kyllä huomasi ja menu oli sen mukainen.

Olin lähtenyt töistä varhain ennättääkseni maistelemaan uutta italialaista menua ja aloitimme sen Bon Vivantin viinibaarin ja Ella Kannisen antipastoilla. Listalta hän oli valinnut neljä suosikkiaan, joissa juuri hänen tuntemansa Italia tulee upeasti esille.

-Nonna Teresan marinoidut silakat

– kolmea pecorino-juustoa, sipulimarmeladia ja paprika-chilimarmeladia

-mehevä munakas

-latva-artisokkaa, Bufala-mozzarellaa ja aurinkokuivattuja tomaatteja

Ella Kanninen, jonka aina muistan vain siitä Tanssii tähtien kanssa juontamisesta, kertoili meille kuinka rakkaus italialaista ruokaa kohtaan oli kehittynyt. Hän asuu Toscanassa ja perheeseen kuuluu italialainen aviomies sekä kaksi poikaa. Ella on viettänyt pitkiä aikoja reissaten Suomen ja Italian väliä jo kymmenen vuotta ja asuen välillä Suomessa pitkiäkin aikoja.

Ruokaa hän kertoi tekevänsä joka päivä, mutta ei ihan aina niin innokkaasti, kuten voisi luulla henkilöstä, joka on kirjoittanut muutaman ruokakirjankin. Ihanaa kuulla, että joku muukin ajattelee niin, että ruokaa tehdään, koska sitä täytyy tehdä ja aina sen tekemisestä ei tarvitse olla hurmioitunut. Riittää, jos välillä intoutuu. Mies kuulemma heilläkin grillaa ja paistaa kalat ja lihat. Ella itse tekee sitten muita ruokia, kuten vaikka paistelee lihapullia. Mutta tottahan intohimoa täytyy olla mukana ruuanlaitossa, jos siitä aikoo maukasta saada.

Menuja suunnitellaan laivalla koko ajan ja ideoita poimitaan ihan arjen keskeltäkin. Italialainen menu on siis asiakkaiden toiveista, keittiötiimin yhteistyöstä ja Ella Kannisen ehdotuksien pohjalta rakennettu, kertoo Silja Symphonyn keittiömestari Katja Eriksson.

RAVINTOLA TAVOLATA

Ravintola Tavolata on ollut meidän perheen suosikkina ihan siitä asti, kun se 2014 tuli laivalle. Näitä Tavolata ravintoloita on nyt jo viisi kappaletta laivoilla, joten ne ovat olleet hyvinkin suosittuja. Tunnelma perheravintolassa on rento ja iloinen puheensorina täyttää tilan, aina kun siellä on ollut ruokailemassa. Ihanan meheviä pihvejä olen itse aina tilannut ja mies on tilannut useimmiten kalaa. Kyllä meillä on nälkä lähtenyt ja pitkän kaavan mukaan olemme aina herkutelleet ja istuskelleet nauttimassa italialaisesta tunnelmasta.

Silja loves Italy menun maut ovat italialaisia, mutta maustettu pohjoismaisella twistillä. Tarkoitus on istahtaa pöydän ääreen seurueen kera ja jakaa annoksia, vaikkapa Grande antipasto-lautanen tai italialaiset jälkiruokakeksit. Myös reilun kokoinen ja kokonaisena paistettu meriahven sopii jaettavaksi.

Salumi Misti sisälsi:

  • San Danielen kinkkua
  • hunajamelonia
  • salamivalikoima
  • grillattuja kasviksia
  • Bresolaa ja kuivattuja kirsikkatomaatteja

Caprese à la Tavolàta :

  • tomaatti-bufalamozzarella

Villisikoja juoksentelee Italiassa välillä autoteillä ja Ella kertoi, että niitä saa tosissaan varoa, kun ne ryntäävät poikasineen liikenteen sekaan. Tästä aasinsiltana meillekin tarjottiin Pappardellepastaa ja villisikapyöryköitä tomaattikastikkeessa.

Meriahven tuli pöytään kokonaisena ja sen kanssa tarjoiltiin oliivigremolataa ja paistettua munakoisoa.

Voitte vain arvata kuinka maha oli täysi ja vielä sinne piti tietysti ujuttaa herkkullista Tiramisùa alla Tavolàta.

Silja rakastui Italiaan ja en ihmettele, sillä jo pelkän ruokailun takia voisi lähteä laivalla taas risteilemään. Meille se on kyllä pääasia, että saadaan syödä ihania ruokia, nautiskellen ja no, shoppailu laivalla tulee sitten heti toisena. Nyt Italialaisia tuotteita, ruokaa ja viinejä on tarjolla myös kotiin viemiseksi. Italia teema on laivoilla voimassa 1.4.-31.5.2019.

Viihdepuolella saimme kuulla pari kappaletta kolmen komean miehen laulamana O sole mio ja Nessun Dorma, joka aina saa minut itkemään. No onneksi sain nieltyä osan kyynelistä ja ei olleet tyttäretkään nolostumassa äidin puolesta. Kyllä minäkin rakastuin Italiaan jo noiden kappaleiden puolesta.

Mukana makuja maistelemassa olivat iloiset 40+ bloggaajat, Tuula`s life Tuula, Casa Mimi Sari ja Sopusointuja Maarit.

Tavolàtan uusi menu on voimassa syyskuun loppuun.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *