Muoti

PITKÄ LEOPARDIHAME TUULISESSA TUKHOLMASSA

Viikko sitten vietimme oikein laatuaikaa perheen kanssa ja yövyimme hotelli Scandic Parkissa, Tukholmassa. Tämä reissu mahdollisti myös asupostauksen tekemisen. Pitkä leopardihame tuulisessa Tukholmassa oli kyllä haastavaa kuvata. Milloin hame lensi korviin ja hiukset, no ne eivät tainneet yhdessäkään kuvassa olla, kuten olisi pitänyt.

Toisaalta tästä sai hauskoja tilannekuvia, kun hame lensi ilmavasti ja ei tullut turhaa pönötystä. Kankaan hankin jo viikkoja sitten ja ajatuksena oli siis kuvata vähän näitä ompeluksia. Matkoilla onkin hauska, jos saa vähän eri kuvakulmia ja eri taustalla otettua, kuin kotona. Tosin joskus riittää vain vaikka oikea väri taustalla olevassa rakennuksessa. Lisäksi reissussa ei viitsi kiusata liikaa matkakumppaneita tästä kuvaamisesta.

Silkkipaidasta teinkin jo postauksen ja sen jälkeen ompelin tämän pitkän leopardihameen. Minulla oli kyllä toiveena löytää käärmekuosia ja pliseerattuna, mutta ei sellaista sitten tullut vastaan. Pliseerattu hame on muotia, mutta kangaskaupasta niitä on ollut haastavaa löytää.

KANKAAN VALINTA

Otin hiukan eri eläintä kehiin ja suunnittelin ja ompelin hameen leopardikuosilla. Jotenkin nämä ovat nyt niin minun juttuja, mutta lupaan hellittää kohtapuoliin eläinkuosittelut. Oikeastaan tätä ei heti edes tajua leopardikuosiksi, nopeasti katsottuna.

Kuosi oli mainio ja hiukan erilainen, sillä siinä on reikiä. Reiät eivät luonnollisesti kauempaa näy, mutta lähempää sen tietysti huomaa, joten tämä materiaali tarvitsee ehdottomasti aluskankaan. Ajattelin hameen toimivan myös kesällä ja lämpimillä keleillä, joten paksua vuorta tähän ei kannattanut laittaa ja ilmavuus täytyisi vuorikankaassa myös olla. Myyjä ymmärsi haasteen ja ehdotti minulle sifonkia. Pelkäsin, että se jollain tapaa sähköistyisi, joten ostin varmuudeksi myös sähköisyyden poistoon tarkoitettua suihketta.

PITKÄ LEOPARDIHAME JA SEN TOTEUTTAMINEN

Tämä hame on siitä helppoa toteuttaa, että siinä ei tarvita erityisiä kaavoja. Leikkasin pitkän hameen kahdesta pituudesta ja kangasta olin ostanut tätä pitkää leopardihametta varten kaksi metriä. Säilytin helman täysin leveänä, mutta kavensin huomattavasti vyötäröä kohden. Helman leveys on sama kuin kankaan leveys.

 • hameosa kannattaa leikata viistosti kapenemaan vyötäröä kohden
 • taittelin ja ompelin laskokset erillisen vyötärökaitaleen mittoja hyväksi käyttäen
 • hameen laskokset ommeltuani, kiinnitin hameen vyötärökaitaleeseen ja pujotin siihen vielä kolme senttiä leveän kuminauhan

Pidin vyötärökaitaleen aika tiukkana, jotta vyötärölle ei tulisi enempää leveyttä. Nämä laskoshameet ovat aina haastavia, sillä kukaan ei halua leveämpää vyötäröä itselleen ja silti kangasta on oltava kuitenkin riittävästi, jotta hame onnistuu. Toki vyötärökaitaleen täytyy mahtua lantion läpi, joten sen takia sinne on laitettava hiukan liikkumavaraa ja kiristäjänä toimii sitten kuminauha.

Sifonki on kurjaa leikata, koska se tavallaan tahtoo liukua leikatessa karkuun, mutta terävät sakset ovat tässä tapauksessa oiva apu. Kärsivällisyyttä se tietysti vaatii, mutta onneksi sifonki on piilossa vuoressa ja ei näy, vaikka ei saisi leikattua saumoja täysin suoraan.

Tein kuitenkin aluskankaasta huomattavasti kapeamman, kuin itse hame on, mutta kuitenkin leveyttä oli riittävästi. Kun hame heilahtaa, niin alushame heilahtaa mukana ja pitkä leopardihame tuulisessa Tukholmassa on näissä kuvissa heilahdellut ja on tainnut tulla näin todistetuksi, että toimii.

Sifonkialuskankaan ompelin kiinni myös tuohon vyötärökujan saumaan. Ompelin sen kuitenkin hieman alemmaksi kuin päällyshameen sauma, jotta kohdasta ei tule liian paksua ja hameesta prinsessamekkoa. Tämä kannattaa huomioida jo ennen kuin kiinnittää itse päällimmäistä kangasta vyötärökaitaleeseen ja huomioi reilumman saumanvaran.

HUOMIOI KANKAAN LÄPIKUULTAVUUS

Mutta, matkalla tuli huomattua sellainen juttu, ettei tuo sifonki peitä riittävästi ja valon osuessa hameeseen, sääret kuultavat läpi. Ilta oli jo hämärtymässä, kun tämä asu kuvattiin, joten näissä sitä ei huomaa. Iltamenossa en kantanut huolta asiasta, koska kukaan ei sitä pimeällä näe. Ajattelin kuitenkin, että hameen alle on joko hankittava lisäksi alushame, tai sitten keksittävä joku muu kikka. Sama ongelma tuli esille myös mustan neuleen kanssa, sillä kun ensin laitoin sen helman hameen sisään, se loisti sieltä hassusti läpi. Huomioi kankaan läpikuultavuus, mikäli päädyt sifonkiin aluskankaana.

Ei ollutkaan ihan helppo asu, vaikka muuten tykkään kovasti itse kankaasta ja heiluvista helmoista. Ei se kuitenkaan estä hametta käyttämästä, mutta on hyvä ottaa huomioon tämä asia, mikäli haluaisi vaihtaakin vuorikankaan johonkin toiseen. Itselleni tuo ilmavuus ja keveys olivat se pääasia. Voi olla, että riittää sellainen minialushame, sillä ei säärten läpi kuultaminen minua nyt niin huoleta.

Pitkä leopardihame tuulisessa Tukholmassa vaati asuun pitkät saappaat, mutta kohta nämä saappaat menevät kesäsäilöön ja silloin jalkaan sujahtaa avokkaat. Asuun tulee enemmän juhlavampaa asennetta, kun valkoinen tyylikäs paita vaihtuu yläosaksi ja näin olen valmis melkein mihin vaan juhlimaan.

Ihanan rentoon pukeutumiseen tämän kanssa sopii vaikka nahkatakki ja valkoiset lenkkarit, joten kyllä tästä asusta saa myös arkisenkin. Vielä mahdollisesti kesäkeleillä voi vaihtaa sandaalit vain jalkaan ja silloin on rannallekin tämä asu sopiva ja eikä edes haittaa, jos sääret kuultaa läpi.

Nyt uskon, että tämä eläinkuosien vaellus vaatekaappiini ja varsinkin kissat, saavat hetkeksi riittää, jotta eivät ala toisilleen karjumaan ja sähisemään. Onhan tässä jo tullutkin näitä väsättyä. Mikäli sinua eläinkuosit kiinnostavat, niin löydät sellaisen käärmekuosipostauksesta ja tästä toisesta leopardihamepostauksesta .

Miten siellä, innostuitko pitkästä hulmuavasta hameesta? Millaisen kuosin sinä valitsisit tämmöiseen pitkään hameeseen?

8 Comments

  • Minna

   Kiitos Mia:) Tämä hame oli hauskasta materiaalista ja kuule ei ollut mitenkään vaikea tehdä edes. Ei tarvita kaavoja, siitä vaan leikkaamaan ja ompelemaan:)

   • 1nallepuh

    Onpas kiva hame ja koko asu kokonaisuus tyylikäs niinkuin mallikin. Pitkä hame on kyllä kiva kun muilla asuilla siitä saa rennon tai juhlavan. Tuo kuosi sopii pitkään hameeseen ja voisin sellaisen itsekin ottaa?

 • Tiia K

  Näytät mielettömältä ja näiden kuvien myötä voisin jopa taipua tähän printtiin, sillä niin kaunis malli mekossa. Asussa on tiettyä ihanaa 50-luvun tunnelmaa päivitettynä tähän aikaan.. Tykkään megapaljon ja se on paljon se, sillä leopardiprintti ei ole koskaan ollut mun juttu.

  Ihanaa sunnuntaita M. <3

  • Minna

   Voi kiitos Tiia:) Tiedän, ettet ole näiden printtien fani, mutta kappas, voi se tosiaan löytyä sopiva leo-juttu sinullekin:)
   Mallia tosin voi soveltaa muihinkin printteihin, joten ei se mitenkään ole pakollista tätä leo-kuviota käyttää:) Todella, muistuttaa hieman 50-lukuakin! <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *