Lifestyle

PARASTA ON KEVÄT

Tuotteet saatu yhteistyössä

Parasta on kevät, aika, josta nautin suunnattomasti ja sen kaikista muodoista. Ei haittaa, vaikka välillä se ottaa takapakkia, sillä näin sen kuulu olla. Meille tarjoillaan kevään suloisuutta aina vähitellen, jotta emme pidä sitä itsestään selvyytenä. Kyllä se joskus tietysti harmittaa, kun kukkaistutuksia saa aamulla puhdistaa lumesta, mutta yleensä se lumikin sulaa hyvin nopeasti näin keväällä. Mutta kaikki paras on vielä edessä ja siksi tykkään juuri alkukeväästä.

Ymmärrän senkin, että kaikki eivät nauti kevään valoisuudesta ja pitkistä illoista. Jos elämä ei ole kohdillaan ja jos on masennusta tai muuten alakuloa, niin se sijoittuu yleensä kevään aikoihin. Eräs ihminen minulle kerran huokasi, kun hehkutin kevään tuloa, että hän haluaisi vain käpertyä peiton alle ja olla. Hän kuulemma vihasi valoa ja kevään sekä kesän tuloa ja halusi vain piiloutua pimeään. Olin hiukan ihmeissäni, mutta ymmärsin hänen kerrottuaan masennuksestaan. Kaikki eivät pidä kaikesta ja se on ihan ok. Parasta on kevät, joten saan siitä silti nauttia, mutta muistan olla hehkuttamatta sitä liikaa, etteivät toiset ahdistu.

LUONNON VÄRISÄVYT

Kyllä sen luonnosta ja luonnon värisävyistäkin huomaa, että tämä kevät on vasta aluillaan. Maanläheiset värisävyt ovat vallalla, beigeä, ruskehtavaa ja aavistuksen punertavaa sävyä näkyy kaikkialla, kun miehen kanssa olimme lauantaina pitkällä kävelyllä. Vesi joella oli ihan ruskeaa, mutta niin se on aina. Puissa on vasta aluillaan olevia silmuja.

PARHAAT KEVÄÄN SÄVYT KYNSILLE

Lähellä noita luonnossa olevia kevään sävyjä, löytyy myös Mavalan kevään kynsilakoista. Venezia muistuttaa tuota mutaista jokea, Cacao suklaanruskeana, viittaa maatuneisiin lehtiin ja pensaiden oksien punertavuuteen ja hento beigemäinen Mykonos taas kellertävään hiekkaan.

Olen hiukan myöhässä allergiatablettien suhteen, sillä vaikka olen nappaillut pillereitä päivittäin, on pakko lisätä jo suihkeet ja silmätipat mukaan. Kurkkua onkin kutitellut jo ulkoillessa ja silmät ovat alkaneet vuotamaan. Mielenkiinnolla, tai oikeastaan kauhulla odotan kevään tätä puolta. Harmittaa, jos ulkona olemisesta tulee tuskaa. Mutta onneksi nuo lääkkeet jossain vaiheessa auttavat, varsinkin kun lisää annosta. Kääntöpuolena on sitten tuo unessa kulkeminen, mutta kyllä siihenkin tottuu.

Kuivuneiden ruusujen sävyihin liitän kevään okranpunertavan ja marjapuuromaisen Shiraz sävyn. Tämä jo alkaa muistuttamaan sitä punaisuutta, jota löytyy luonnosta juurikin pensaiden oksista, kun ne ovat tummimmillaan.

Tytär lähti Lontoon reissulle ja me olemme miehen kanssa harjoitelleet tulevaa. Ei mene kauaa, kun olemme aina kahden. Mielenkiintoinen vaihe siis tulossa, sillä huomaa, kuinka hiljaista meillä on, kun olemme kahdestaan ja tytär on menossa. Toki meillä juttua riittää, mutta yksi nuori ihminen saa kyllä aikaan kaikenlaista, ääntä ja jättää myös omat jälkensä. Vastahan hänkin oli nupullaan oleva, kuten tämä kellertävä pajunkissa.

Tuosta aasinsiltana tähän Psychedelic lime sävyyn, joka tuo auringon mieleen ja olenkin ollut näin keväällä hieman keltaisen sävyjen perään. Tämä hohkaa kyllä hieman kullalta, mutta himpun verran siinä on kyllä vielä vihrtävää joukossa.

Rehvät punaiset sävyt lakoissa, ovat aina olleet mieleeni, kuten myös huulipunissa, sillä rakastan kirkkaan punaista väriä. Nämä kaksi Versatile red ja Cape town ovat kuin kaksi marjaa ja en näe kovin paljoa niissä eroa. Mutta kauniita sävyjä ovat ja näen nämä myöhemmän kevään tai oikeastaan kesän kukkien sävyihin rinnastettavissa.

Sain juuri viikonlopuksi uudet aurinkolasit ja myös silmälasit noudettua. Olinkin odottanut uusia laseja, kuin kuuta nousevaa jo kolme viikkoa. Lasien osto on minulle aina tuskaa, sillä en tykkää ensinnäkään käyttää niitä ja eihän minun kasvoille tahdo löytää sopivia rillejä. Katseltiin minulle laseja jopa lasten puolelta, mutta ne nyt olivat jo liian pieniä.

Lopulta löysin kuitenkin sopivat silmälasit ja nämä aurinkolasitkin sattuivat sopimaan kapeisiin kasvoihini yllättävän hyvin. Toki olen käynyt jo kerran näitä kiristämässä, koska ne tahtoivat valua. Toinen asia, mitä lasien ostamisessa uuvuttaa, kun ne harvemmin sopivat heti päähän ja niitä täytyy käydä korjailemassa useita kertoja.

Kynsilakka, ihana oranssi Phoenix on juuri samaa sävyä Fendin kotelon sisustan kanssa ja lähellä lasien sankoja. Rakastan myös oranssia ja siitä olenkin täällä hehkuttanut, aina kun on ollut tilaisuus.

Mielenkiintoista tämä kevään eteneminen, sillä jo maaliskuun alussa poimin kimpun pajunkissoja. Ihmettelin jo silloin niiden ilmaantumista niin aikaisin. Nyt ne ovat toki kuivuneet ja varisseet, sillä en halunnut laittaa maljakkoon vettä, jotta eivät ala pölyttämään siitepölyä. Silloin oli vielä paljon lunta ja nyt kun pääsiäinen on parin viikon päässä, niin saa varmasti kerätä jo kunnon lehdellisiä oksia, mikäli takatalvi ei tule pilaamaan kaikkea.

Miten kauniin herkkää onkaan kaunis vaaleanpunainen, tässä Mavalan kokoelmassa. Hento sävy Fiji, sopii moneen asuuni, joten tulen varmasti tätä käyttämään useita kertoja tänä keväänä ja kesällä.

Nämä kaverit olivat jo saapuneet paikalle, vaikka nämä eivät nykyisin olekaan niin suosiossa. Valkoposkihanhet kun sotkevat joka paikan ja ihan harmittaa, kun moni retkipaikka on jäänyt käymättä, juuri näiden takia.

Loppuun vielä sinertäviä sävyjä kera orastavien helmililjojen. Näyttävät vielä hiukan uinuvan, joten värisävyt eivät sieltä irtoa tähän hätään. Turkoosi Vibrant turquise, tumma sininen Jodhpur ja vaalea minttu Naive mint, edustavat kylmiä sävyjä. Näitä sävyjä lakkaisin kesällä varpaiden kynsille.

Parasta on kevät, joten tästä pitää nyt nauttia täysillä. Se on vain hetken humaus ja sitten se on valitettavasti taas ohi, mutta vain vuodeksi.

Mavalan lakat ovat kokoelmasta Solaris, johon kuuluvat Shiraz, Venezia, Cacao, Phoenix, Jodhpur ja Mykonos. Nämä maanläheiset värit hehkuvat beigen eri sävyjä, savea sekä hiekkaa. Nämä luonnonmukaiset sävyt ovat myynnissä kesäkuun alusta syyskuun loppuun.

Mavalan lakkakokoelma Dash and Splash taas ovat kirkkaampia sävyjä. Tähän kokoelmaan on tuotu 80-luvun värejä ja kirkkautta. Versatile red, Cape town, Psychedelic lime, Naive mint, Vibrant turquoise ja Fiji ovat myynnissä huhtikuusta ja poistuu elokuun aikana.

Miltä sävyt vaikuttivat? Innostuitko ja löysitkö suosikkisi? Miten kevät sinuun vaikuttaa? Oletko siitä yhtä innoissasi kuin minä, vai haluatko sen vain nopeasti ohi?

Muistathan, että ennen lakkausta, käsille kannattaa tehdä kunnollinen käsihoito, sillä talven jälkeen, kädet ovat todella ansainneet sen. Tässä postaukseni aiheesta muutama viikko sitten.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *