Matkustaminen

MINILOMALLA TUKHOLMASSA

Niin usein kun meidänkin perhe on vieraillut Tukholmassa, niin aina se on melkein tehty vain risteillen. Silloin on ollut muutama tunti aikaa kiertää ne pakolliset, yleensä nuorten toivomat vaate-ja meikkikaupat ja sitten onkin jo juostu laivalle, kohti kotia. Nyt teimme toisin, eli olimme minilomalla Tukholmassa ja yövyimme hotellissa.

Oli helppoa tehdä reissu Tukholmaan, sillä varasin matkat Siljalinen kautta. Olin saanut joululahjakupongin, jonka saa club one asiakkaana ja kun risteilee ja tekee ostoksia laivalla. Nyt saimme sopimaan kaikkien aikataulut yhteen ja varasin reittimatkan Tukholmaan Silja Symphonylle ja samalla varasin hotellin myös Siljan kautta.

Päädyin Scandic Park hotelliin, sillä se vaikutti sopivalta meidän tarpeisiin. Mielellään juuri siitä keskustan alueelta, josta pääsee vaikka kesken päivän piipahtamaan hotellissa. Scandic Park hotelli sijaitsee Karlavägen ja Sturegatanin kulmassa ja siitä on muutaman minuutin matka ostoskaduille. Lähellä sijaitsevat Zara home, Zara, Gucci, Gant, muutamia mainitakseni. Tämähän tietysti ratkaisi, kun mukana oli muutama innokas shoppailija. Miniloma Tukholmassa ja sijainti on kyllä se kaikkein tärkein.

Käytin siis joululahjakupongin reittimatkoihin ja korotin sen tasoa paremmaksi eli Delux hyttiin ja tyttäret saivat oman Promenadehyttinsä. Deluxiin kuuluvat Tavolatan herkulliset aamiaiset, joten ostin ne myös tyttärille etukäteen, jotta saamme yhdessä nauttia aamiaisen rauhallisessa ja miellyttävässä ilmapiirissä. Buffetissa on kyllä valinnanvaraa, mutta välillä sitä porukkaa on vain liikaa samaan aikaan, joten siellä tulee hieman rauhaton olo, joten siksi mielellään valitsin meille tämän aamiaispaikan.

Tavolata on muutenkin meidän perheen suosiossa ja siellä onkin nyt alkaneet Italia viikot, jotka kestävät aina syksyyn saakka. Tavolatasta löytyykin postaukseni, jonka äskettäin tein.

Hotelli oli järkevää ostaa pakettina tähän samaan syssyyn, sillä aina se helpottaa, kun ei tarvitse etsiä ja roikkua netissä hotelleja vertailemassa. Lisäksi oli helppoa, kun hotellikupongit oli jo saatu mukaan satamasta, niin ei tarvinnut kuin ne ja passi ojentaa sisään kirjautuessa. Mitään lappuja ei tarvinnut enää täytellä.

Nautin suunnattomasti siitä, että saimme kerrankin rauhassa kävellä Tukholman kaduilla ja katsella maisemia ja ihastella upeita koristeellisia taloja. Päivä oli suhteellisen aurinkoinen, mutta tuuli oli aika kipakka, kuten Tukholmassa aina. Miniloma Tukholmassa alkoi mukavasti ja vaikutti hyvältä idealta yöpyä yksi yö hotellissa.

Päädyimme kävelemään aina Skanssenille asti ja siitä suunnistimme Abba-museoon. Palatessa pyähdyimme lounaalle ja kiersimme hiukan kaupoissa. Kävelyä tuli päivän aikana harrastettua 14 kilometrin verran, joten kyllä sen jaloissa tunsi.

Illalliselle lähdimme hiukan myöhäiseen aikaan, noin kahdeksan tienoilla, joten voitte vain uskoa, että joka paikka oli täynnä, sillä olihan perjantai-ilta. Pöydän jonottamisessa olisi mennyt ainakin tunti puolitoista, jos olisimme menneet niihin trendipaikkoihin, joita siinä lähellä oli. Onneksi jaksoimme vielä kierrellä, joten löysimme sopivan ruokapaikan illallisen nauttimista varten.

Napoleon sattuikin loistopaikaksi, sillä ruoka oli hyvää ja ravintola oli persoonallinen, ei liian hieno, mutta kuitenkin siisti, eli sanoisin koitoisa. Kannattaa siis kuljeskella ja etsiä, eikä luovuttaa kovin helpolla. Toinen järkevämpi vaihtoehto on siis kuitenkin varata pöytä etukäteen, jotta varmasti voit ruokailla mieleisessä paikassa. Eipä tullut silloin päivällä mieleen.

HOTELLI SCANDIC PARK

Siljan terminaalista ei ole pitkä matka metrolla, vaikka yksi vaihto täytyykin tehdä, matkalla hotelli Scandic Parkkiin. Vaikutti siltä, että hotellia oli vasta uudistettu, sillä niin siistissä kunnossa huoneet olivat. Huone ei ollut kovin suuri, mutta sopiva kahdelle ja tykkäsin kyllä tosi paljon kylpyhuoneesta, josta tein meikkipostauksenkin, Valo oli vain niin hyvä ja otollinen kuvaukselle.

Hotellihuoneiden sängyt, tyynyt ja peitot ovat aina niin ihania, että käy miettimään, että miksei kotiinkin tämmöisiä hankkisi. Uni tuli, mutta sillä kadun puolella, jossa huoneemme oli, äänieristyksessä olisi ollut parantamista. Yön tunteina havahduin hereille muutamia kertoja, sillä hälytysajoneuvot pitivät minua hereillä. Viikonlopun viettäjien asioita varmaankin siellä selviteltiin.

Huoneessa oli vielä sopiva työpöytä, mikäli haluaa työasioita hoidella. Siisti kompakti huone, mutta ilmeisesti jollain tapaa vielä remontointi oli kesken, sillä baarikaappi oli, mutta se oli tyhjä ja avainta siihen ei ollut.

Aamiaisesta vielä iso plussa, sillä se oli todella monipuolinen. Maidottomuus oli huomioitu ja ihanaa ekstraa oli se, että sai itse paistella vohveleita. Lämpimät suosittelut hotellille, mikäli harkitset yöpymistä Tukholmassa.

Aamupäivän aikana jätimme laukut säilöön ja pyörimme vielä kaupoissa ostoksia tekemässä. Laivana paluumatkalla oli nyt Serenade ja vaikka ne ovat aika samanlaisia laivoja, Symphonyn kanssa, niin jotain pientä eroa näissä oli. Näin saimme kokea hieman uusia juttuja sitten paluumatkalla.

Minilomalla Tukholmassa oli sen verran mukavaa, että varmasti teemme saman uudestaan.

Käytkö sinä usein Tukholmassa minilomalla vai risteiletkö vain?

6 Comments

 • Marina / Dioriina

  Jos miehen kanssa lähdetään niin sitten tehdään aina päivä Tukholmassa ristely. Tässä iässä ei ainakaan itseäni enään niin ne pelkät risteilyt kiinnosta. Tukholma on kyllä mukava kaupunki ja siellä on kiva käydä.

  • 1nallepuh

   Eipä oo tullu käytyä Ruotsissa saati Ruotsin risteily tosi pitkään aikaan. Nyt on vähän puhuttu et vois vaikka lähteä. Mies on vaan niin huono kiertelemään kauppoja, että sellaiseen reissuun pitäisi koota tyttöporukka tai lähteä tytön kanssa kaksin , mikä ei olisikaan huonompi idea. Ihanilta näytti kuvat ja kuulosti teidän reissu ja tuollaiset minilomat arjen keskellä tekee kyllä terää kenelle vaan.

   • Minna

    Kyllä se aina piristää, pyörähtäminen naapurissa, joten suosittelen. Joo, meillä mies aina odottelee kauppojen ulkopuolella, kun me tehdään ostoksia, siinä mielessä kyllä ihanan kärsivällinen <3. Mutta ymmärrän, että kaksin tytön saattaa olla hyvä tehdä se shoppailukeikka ja keksiä miehelle siksi aikaa muuta tekemistä:D Minilomat ovat aina välillä tarpeen!

 • Tuula / Tuula's life

  Tukholmaan pitäisi jossakin vaiheessa mennä minilomalle, siitä on aikaa, kun siellä on tullut käytyä.
  Abba -fanina minua kiinnostaa Abba -museo, jossa tekin kävitte.
  Ja haluaisin myös käydä Ruotsin kansallismuseossa Tukholmassa.
  Auteneumin entinen johtaja Susanna Pettersson on nykyään siellä museon johtajana.
  Aivan ihanat kuvat Tukholmasta! Ja kiitos hotellivinkistä.
  Mukavaa loppuviikkoa!

  • Minna

   Kiitos Tuula! Tukholma on aina hyvä paikka vierailla pikaisesti tai sitten pitempään, kun on tuossa niin lähellä:) Nyt kerrankin tosiaan yövyttiin ja tykättiin! Kävimme usein Nordiska Museossa, kun tytöt oli pieniä ja siellä meni aina useampi tunti, kun olivat tehneet niin kivan leikkipaikan lapsille alakertaan. Siellä oli tehty kotileikki vanhaan aikakauteen sopivaksi ja me viihdyimme:) Abasta laitankin postauksen perjantaina:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *