Käsityöt

KEVÄÄN KELTAINEN MEKKO

Onko teillä mielikuvia eri väreistä eri vuodenaikana? Eli mikä väri kuvaa parhaiten mitäkin vuodenaikaa? Minusta esimerkiksi keltainen on keväinen väri, joten kevään keltainen mekko sopii hyvin tähän väriteemaan. Aurinko paistaa jälleeen pitkän talven jälkeen kirkkaana ja keltaisena. Keltainen antaa värinä myös voimia ja energiaa.

Tämä on mielenkiintoista, sillä en ole yleensä ollut mieltynyt keltaiseen väriin vaatteissa, mutta nyt se jotenkin viehätti. Nimittäin tämä kangas oli sen verran erilainen, että huomasin heti pysähtyväni sen eteen ja sitä hiplaamaan. Keltainen kangas olikin houkuttelevasti aseteltu mallinuken päälle, joten varmasti myös siksi se nousi niin hyvin esille.

Kangas on nimeltään Bruna ja löytyy Eurokankaasta, myös valkoisena ja hinta on 39 e metri. Tässä polyamidikankaassa on aavistus joustoa, jota arvostan näissä kankaissa, kun tehdään mekkoa, jossa ei ole vetoketjuja tai nappeja.

Eihän minulla taaskaan ollut valmista mallia päässäni, kun kangasta ostin ja tämä sävy ja materiaalin helppous tekivät ostopäätöksestä suhteellisen helpon. Mallia piti heti tietysti alkaa kehittelemään ja pinterestissä sekä instagramissa tuli tovi vietettyä, inspiraatiota hakiessa.

Halusin mahdollisimman yksinkertaisen ja ajattoman mallin. Mekon taustalla ideana oli sama malli, kuin pari vuotta sitten ompelemassani punaisessa mekossa. Mutta halusin siihen kuitenkin jotakin pientä erikoisuutta ja tein sen sitten selkäpuolelle.

Väri on tietysti oma lukunsa, sillä se varmasti kiinnittää huomiota, mutta pelkästään suorana mekkona, koin sen turhan yksinkertaiseksi. Suoria mekkoja löytyy kaupasta riittävästi. Aina on jokin juju kehitettävä, jotta siitä saa persoonallisemman ja on myös mietittävä, miten itse kangas toimii käytännössä.

Tämä keltainen kevään mekko ei varmasti ole ainoa sellainen, sillä nyt on selkeästi muodissa keltaista väriä. Murrettu keltainen, hiukan sinappiin sihtaava on minulle parempi sävy, kuin ihan vaalea keltainen. Iholta helposti katoaa kaikki väri vääränlaisen keltaisen kanssa.

Tähän sävyyn kun yhdistää mustaa, vaikka vain pienellä yksityiskohdalla, niin saa todella tyylikkään värikokonaisuuden. Olin aikeissa laittaakin mustaa mukaan, mutta koska jälleen kerran aika tahtoi loppua kesken ja se jäi. Olin tekemässä tämän keltaisen mekon Tukholman reissua varten, mutta kotoa ei löytynyt sopivaa mustaa nauhaa tai kangasta yhdistettäväksi. Asusteiden kanssa kevään keltainen mekko, saa tietysti sitä mustaa korostusta, joten mustat kengät ja laukku sekä korut samaan sävyyn, toimivat hyvin tämän kanssa.

Tämä malli, jossa selkä on tehty useammasta kappaleesta ja vekeillä yhdistetty, hiukan pelotti minua tekovaiheessa. Kangas oli hiukan tiiviimpää ja mietin, että kuinka se sopii suunnittelemaani malliin. Kangasta kun ei silittämälläkään saa painumaan riittävän sileäksi saumoissa, niin tässä mekossa saa olla sitten rennompi tyyli. Laskokset saavat olla rohkeasti esillä.

Olen usein korostanut sitä, että en halua yleensä tikata ompelemiani vaatteita, mutta tähän rennompaan mekkoon se sopi. Helma, hihansuut, pääntie ja rusetti on tikattu ja helpottaa kyllä myös mekon ompelemista, kun ei tarvitse tehdä ompeluja käsin. Kangas ei rispaannu, joten huolittelussakin voi laistaa, joten siksi on myös nopea ommella.

Tukholmassa tämä mekko oli kyllä ihanan helppo, sillä se oli rento päiväasuna nilkkureiden kanssa, mutta illalla korkkarit jalkaan laitettuani huomasin, kuinka tyyli muuttui heti hienostuneemmaksi ja juhlavammaksi. Voin hyvin kuvitella viilettäväni tämä mekko päällä valkoisissa lenkkareissa ja nahkarotsissa ja se varmasti toimii.

Myös tärkeä pointti on mekon rypistymättömyys. Kun tämän otti matkalaukusta, oli se heti valmis päälle laitettavaksi. Ihanaa, ettei tarvitse miettiä silittämistä, mitä muutenkin vihaan. No on yksi ikävä puoli tässä mekossa, sillä se on pestävä käsin. Mutta eiköhän siitäkin selvitä.

Miltä mekon väri tai malli sinusta vaikuttaa? Onko sävy liian hurja?

10 Comments

 • Outi

  Aivan ihana mekko. Juuri eilen sanoin äidilleni, että pitää saada kesäksi yksi keltainen mekko, eli väriä elämäön kaivataan täällä ?
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Minna ❤️

  • Minna

   Kiitos Outi:) Keltainen on niin mahtava väri, että olen huomannut, että sitä hieman turhan vältellään. Kyllä se tyo kivasti energiaa, joten ehdottomasti kannattaa hankkia keltainen mekko!:D

 • 1nallepuh

  Vau mikä mekko! Tosi pirteä väri ja hauska malli, selkäosa mielettömän hieno! Kyllä sä osaat! Hyvin käy väri sulle ei ollenkaan huono valinta. Keltasta todellakin löytyy vähemmän vaatekaapista, vaikka se on niin pirteä ja keväinen väri. Ehkä jo seuraavalla kauppa reissulla löytyisi jotain keltaista kaappiin?
  Aurinkoisia päiviä ?

  • Minna

   Kiitti! Tämä on haastava väri, mutta minähän tykkään vähän haasteista, kuten tiedät:) Keltaiseen pitää vähän totutella, mutta se on niin pirteä, että siitä kyllä tulee hyvälle mielelle:)
   Kiitos, aurinko onkin mun lomalla paistellut kivasti ja samoin sinne mukavia auringon täyttämiä päiviä !<3

 • Mia / Beauty Highlights

  Siis whou, miten upeat kuvat susta! Ja niin kaunis tuo mekko, etenkin tuo takaosa yksityiskohtineen! Keltainen sopii sulle täydellisesti 🙂

  Taas pitkästä aikaa aloitan tän saman virren, mutta oot sä vaan niin lahjakas, taitava, hyvä …ja kaikkea!

  • Minna

   Kiitos Mia:) Keltainen on yllättävä väri ja se sopii mullekin, vaikka olen kalpea ja pelkäsin, että viekö loputkin värit naamasta. Onneksi sitten ei:)
   Kiitokset kehuista, nää nyt on näitä mun intohimoja nää kässäilyt ja se varmasti näkyy, että tykkään niitä tehdä ja välillä onnistunkin:)

  • Minna

   Kiitos:) Tämä mekko oli kyllä tyystin erilainen, kuin mitä mekkoni yleensä ovat, jo värinkin perusteella. Mutta tykästyin keltaiseen, joten oli vaan pakko ommella:) Rusetti on minusta myös todella kiva yksityiskohta ja ”se” juttu, koko mekossa. Paljon vaikuttaa kyllä oikeat mittasuhteet, joten ompelemalla voi vaikuttaa vaatteiden isutvuuteen. Ei ne kaikki vaatteet kylläkään toimi tai näytä aina hyvältä minulla, mutta ihanasti sanottu, joten nöyrä kiitokseni <3

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *