Sisustaminen

ODOTELLAAN PÄÄSIÄISTÄ

Pääsiäinen on tulossa ja siihen on kiva panostaa somistamalla ja päivittämällä kotia vähän kevätmoodiin. Olen itse nyt lomaviikkoa viettämässä ja meillä odotellaan pääsiäistä siivouksien merkeissä. Koti on ollut jo jonkin aikaa rempallaan, joten mikäs sen mukavampaa kuin siivota lomalla. No, ei ole oikeasti, mutta joskus sekin on tehtävä.

Terassin ja parvekkeen mies pesi ja laittoi kalusteet paikoilleen ja minun tehtävänä on sitten hienosäätää ja somistella. Saunan pesimme jo yhteisvoimin viikonloppuna, joten kyllä se lista mukavasti lyhenee. En ole vielä tuohon pääsiäisen viettoon kunnolla ennättänyt itseäni ohjelmoida, mutta kyllä se pikkuhiljaa sieltä alkaa hahmottua. Sain jopa tehtyä kahteen euron arvoiseen saviruukkuun pienen tuunauksen, kun laitoin kimaltavat pilkut tähden keskelle.

Odotellaan pääsiäistä ja kun fiilis ja idea löytyy, niin aina jotakin pientä pääsiäiseen liittyvää mielelläni askartelen. Mikäli hyvää ideaa ei tule, niin sitten mennään noilla vanhoilla jutuilla. Hyvä on myös vaalia vanhojakin juttuja, eikä aina suoltaa uusia. Perinteitä tulisikin vaalia ja se voi näkyä juuri vanhojen somisteiden ja pääsiäiskoristeiden muodossa. Aivan kuten jouluna, niin joitakin rakkaita esineitä on kiva asetella esille pääsiäisen aikaan.

Minulla on ollut aina suunnitelmia pääsiäisen somistamisen suhteen ja vuosi sitten piirtelin muovisiin munankuoriin koristeita ja ripustin höyheniä ja kimaltavia kristalleja pajunoksille. Pelkistetyt jutut toimii hyvin aikuisten kodissa. Tämä oli helppo askartelu, mutta se onnistuu myös lapsilta ja silloin lapset saavat itse määritellä, mitä muniin piirtelevät. Tässä postauksessa löytyy lisää ideoita

Timanttimunan tekemisessä meni aikaa, kun sitä askartelin muutama vuosi sitten, mutta uskon sen kestävän tosi pitkään koristeena. Kun odotellaan pääsiäistä, niin on hyvä, mikäli voi napata itselleen aikaa ja rauhoittua tekemään jotakin kaunista ja ottaa se aika terapiana. Käsillä tekemisen positiivisista asioista on ollut paljon julkisuudessa puhetta ja kirjoittelua, joten ei se ihan huuhaata voi olla. Mikäli olet kimalluksen perään ja bling on sinulle myös pääsiäisenä se juttu, niin ohjeita timanttimunan tekemiseen löytyy täältä.

Tein myös joskus kimallekoristeita pieniin lasilaattoihin pääsiäsen kunniaksi ja ne löytyy tästä postauksesta.

Kierrätys on lähellä sydäntäni, joten yritän kehitellä roskista ideoita ja toteuttaa niitä sitten parhaani mukaan käyttökelpoiseksi koristeeksi. Välillä niistä tulee ihan hassuja, mutta ovatpa ainakin persoonallisia, kuten tämä roskista koottu muna. Tässä huomasin, ettei kannata mitään heittää pois, jos sille voi vaikka keksiä uuden tehtävän myöhemmin. Ohjeet löytyvät tämän munan tekemiseen täältä.

Pääsiäiskoristelussa pääasia on uudessa alussa, joka viittaa uudelleensyntymiseen, eli pajukissojen, rairuohon, sipulikukkien kuten helmililjojen, narsissien ja tulppaanien kasvattamiseen ja esille laittamiseen. Siihen sitten sopivasti liittyvät munat ja tiput sun muut. Kannattaa pitää somistaminen kuitenkin aisoissa ja kaikkea ei tarvitse laittaa samaan settiin. Toisaalta joskus runsaudella täytetty somistus on juuri se paras, mutta nämähän ovat tietysti makuasioita.

Väreinä itse olen ollut yllättävän hillityllä linjalla, sillä usein juuri palmusunnuntaina saamani virpomisvitsat ovat tuoneet jonkin verran sitä väriä mukaan. Tässä on mennyt jo vuosia, etten ole noihin virpomisvitsoihin jaksanut panostaa, sillä meillä kun ei ole enää tätä virpomiskansaa kotona, tai on, mutta ovat jo kasvaneet jo sen ajan ohi.

Tukholmassa osataan somistaminen ja sen huomaa jo liikkeiden edustoista, miten kauniisti siellä tuodaankaan esille vuodenaikaan liittyviä juttuja. Vuosi sitten, juuri ennen pääsiäistä, olimme siellä matkalla ja täältä löydät postauksen ihanista pääsiäisjutuista, mitä sieltä silloin bongasin. Runsaus ja rohkeampi värien käyttö ja sisustusjutut ja somisteet olivat kooltaankin isompia, kuin mitä me olemme tottuneet käyttämään, tai siltä se vähän vaikutti. Toki tänä vuonnakin sain kuvattua sisutusjuttuja ja ideoita pääsiäiseen, Tukholman reissullamme, mutta siitä tulee postaus myöhemmin.

Onko sinulla jotakin pääsiäsen koristelemiseen liittyviä perinteitä, mitkä saavat sinut virittäytymään pääsiäisen viettoon?

2 Comments

  • 1nallepuh

    Täytyypä sanoa, että kun lapsi kasvoi isoksi ei ole paljon tullut pääsiäis koristelua tehtyä. Vaikka voishan sitä aikuisten kotiakin koristaa vuodenaikojen mukaan. Ihania koristeita oot tehnyt, kiitos taas ideoista. Suklaamunia ja mämmiä kyllä löytyy, että sen verran somistusta meillä??
    Ihanaa pääsiäisen aikaa ja lomaa?

    • Minna

      Meillä on kuule sama, että vähän tuo into laantui, kun tytöt kasvoi aikuisiksi:) Mutta ainahan mulla on joku projekti menossa, joten samalla tulee näitä askartelujakin tehtyä. Mutta aina ei jaksa ja nyt olikin vain näitä aiemmin tehtyjä idiksiä tarjolla:) Mutta hei, pääsiäsimunilla ja mämmillä pääsee jo pitkäälle! 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *