Sisustaminen

KIERRÄTÄ JA KORISTELE PIHAASI

Miten mahtavasti tämä kevät onkaan täyttänyt lupauksensa ja aurinko on hellinyt mukavan lämpimillä säillä. Kuinka kiva onkaan aloittaa postaus näin ja johdatella teitä kierrätä ja koristele pihaasi – ideoinnin pariin. Auringon meitä helliessä, tulee niitä keväisiä siivouspuuskia, ainakin itselle ja niinpä ajattelin esitellä, minkä pienen kierrätysidean se meidän pihalle poiki.

Roskiin vain käyttöön?

No, minulla tämä kierrätä ja koristele pihaasi -ajatus sai alkunsa linnuista. En vihaa lintuja, mutta en niitä halua houkutella pihalleni sotkemaan terassia tai syömään esimerkiksi niitä pieniä määriä pensasmustikoita, mitä minun pensaani satoa tuottavat, jos ikinä nyt tuottavat, tai nokkimaan kesän lopussa omenoita.

Kun tässä vasta teimme mieheni kanssa pihatöitä oikein urakalla, niin intouduin suunnittelemaan mielessäni pihalle linnunpelätintä tai jotain muuta härpäkettä, joka pitäisi linnut loitolla. Mielellään kehittelisin sen säästämistäni roskista tai esineistä, joilla ei vain enää ole meillä sellaisenaan käyttöä.

Usein tulee pohdittua jonkun esineen tai jopa roskan kanssa, että roskiin vai käyttöön? Nyt sain tyytyväisenä huomata, että kappas, niille roskille löytyikin uusi tehtävä.

Vuosia sitten, kun muutimme tähän asuntoon, halusin jostain syystä hankkia käsintehdyt lasiset omenat koristeeksi. Taisinpa ostaa ne Fiskarsista ja suunnittelin ne johonkin somistusjuttuun laittavani. Ne eivät kuitenkaan olleet onnistunut hankinta meidän sisustukseen, joten ne jäi käyttämättä ja nyt kaivoin ne ilahtuneena laatikon pohjalta.

Se minun laatikko ei ole kovin suuri, vaikka täällä aina kerron laatikon pohjalta näitä ”aarteita” löytäväni. Mutta se kyllä pursuaa kaikenlaisia juttuja, joten yritän sitä aina pikkuhiljaa tyhjentää ja hyötykäyttää niitä pois sieltä laatikosta. Nyt löysin nämä omenat, kun metsästin jotakin kiiltävää ja kimaltavaa sekä renkaan, jonka irrotin Kristallikimaran joulukalenterissa pois peilin ympäriltä ja tein peilille koristekehykset. Tämä video on katsottavissa tästä linkistä klik

Tähän kierrättämisen periaatteella tehtyyn koristeeseen ei kummoisempia tarvittu, vain hiukan rautalankaa, jolla solmia rinkula kiinni. Siihen kiinnitetään punainen omena ja lisäksi vielä renkaan alareunaan pari keltaista omenaa.

Meillä oli aidan päädyssä sopivasti koukku, johon sain koristeen ripustettua. Siinä se kivasti välkehtii, auringon osuessa lasisiin omenoihin. Nämä omenat olivatkin odottaneet vuosia päästäkseen koristeeksi ja pihalle tämä omenakoriste luontevasti sopiikin.

Piha, parveke ja terassi ovat sellaisia paikkoja tai tiloja, että sinne voi laitella myös hiukan hassujakin juttuja, joten hyvä on pitää myös huumori mielessä, kun näitä kyhäilee. Nämä eivät minusta pilaa sisustusta. Päinvastoin tuovat lisää persoonallisuutta.

Minulla olisi myös tarkoitus saada aikaiseksi joitakin enemmän kimaltelevia, roikkuvia ja valossa välkehtiviä juttuja, jotta ne linnut ymmärtäisivät pysyä poissa. Myös peili on kätevä sisustusidea pihalle, jos haluaa pitää lintuja poissa. Se kun myös välkehtii auringossa ja siitä voit lukea vuosia sitten tekemästäni postauksesta Salainen puutarha

Kierrätäminen on välillä hiukan työlästä, sillä harvalla on tilaa ja mahdollisuutta säilöä kaikki mahdolliset ja mahdottomat jutut. Mutta jos vain suinkin viitsii, niin kannattaa silmäillä tavaroita niin, että jospa niitä kuitenkin voisi vielä jossain muodossa käyttää ja tätä samaa mantraa minä itsellenikin aina hoen. Harmittaa, kun on heittänyt jonkin pienen jutun pois ja sitten sillä olisikin juuri ollut kysyntää. Mutta ei todellakaan kannata kotiinsa roskiskaaosta kehitellä ja säilyttää kaikkea, sillä silloin se ei ole enää järkevää. Säilytä vain niitä juttuja, joista todennäköisesti tulee myös jotakin tehtyä.

Innostutko sinä kierrättämisestä tai diy-sisustamisesta?

4 Comments

 • JonnaH.

  Todella nätti koriste. Mä olen jo pari vuotta ollut aikeissa laittaa parvekkeelle jotain tän tyylistä, että linnut pysyisivät poissa. Haluavat välttämättä tehdä pesiä ja välillä lentävät ikkunaakin päin.

  • Minna

   Kiitos Jonna:) Joo, mä kyllä mielellään kuuntelen lintujen laulua, mutta en niitä ihan lähelle halua, joten toivon, että vähän säikyttäisi tämä härpäke:D
   Kannattaa hankkia vielä jotain tosi kimaltelevaa, joka heiluu tuulessa, jotta ne vähän säikkyisi ja välttelisi vierailua. Myös haukan varjokuva, vaikka kartongista, saattaa pitää ne pois:)

 • 1nallepuh

  Kylläpäs taas teit kivan näköisen koristeen joka toivottavasti pitää ne linnut poissa. Kaikkea pikkusälää sitä tulee säästettyä ajatuksella ”jos vielä joku päivä tarttisin….” pitäis vähän penkoa kaappeja ja ruveta tuunaamaan.
  Kiitos taas kivasta vinkistä⚘

  • Minna

   Tässä ei pahemmin tarvinnut miettiä, kun se pieni tuunausidea löytyi:) Kannattaa tosiaan penkoa kaappeja ja tehdä teillekin sinne mökille vaikka noita pelotteita:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *