Muoti

VALKOINEN KLASSINEN PAITAPUSERO

Pukeutumisneuvojan vinkki on varmaan jokaiselle sama, eli hanki itsellesi peruspuvusto. Peruspuvuston tukipilarina on muutama alaosa sekä yläosa, valkoinen klassinen paitapusero esimerkiksi. Näitä yhdistelemällä saa kivoja erilaisia asukokonaisuuksia ja piristää niitä voi sitten eri asusteilla, huiveilla ja asukoruilla sekä erilaisilla kengillä.

Kun näihin sijoittaa kerran, niin varsinkin bisness-pukeutumisessa se tuo helpotusta arkeen. Jos työnantaja vaatii siistiä pukeutumista, niin valkoinen klassinen paitapusero on juuri sellainen, että sen kanssa pärjää tilaisuudessa jos toisessa.

Klassinen vaate kestää myös aikaa ja usein se kannattaa ostaa kunnollisesta materiaalista valmistettuna. Toki se silloin on hintava, mutta ajan kuluessa se varmasti maksaa itsensä takaisin. Tasokas puuvilla, jossa on hiukan lycraa tai viskoosisekoite, joka ei niin rypisty, sillä mikään ei ole niin kurjaa kuin paita, jota pitää jatkuvasti silitellä.

Usein on tilaisuuksia, joihin ei aina tiedä, miten pitäisi pukeutua, joten valkoinen klassinen paitapusero on silloin tähän paras ratkaisu, yhdistettynä suoriin ja yksinkertaisiin housuihin tai hameeseen.

Ompelin valkoisen paitapuseron ja halusin sen ilman kauluksia, mutta pääntielle tein v-aukkoon pienen taitoksen, ja kiinnitin sen timanttinapilla. Paita on todella yksinkertainen, mutta sen juju on juuri siinä. Se ei kaipaa mitään erityistä ja tämä paita on helppo yhdistää myös tyylikkään jakun kanssa. Mikäli haluaa, niin napin voi irrottaa ja päätien v-aukko on silloin hieman avonaisempi.

Materiaali on kevyttä ja laskeutuvaa ja maineestaan huolimatta, polyestersekoite on toimiva. Helppohoitoinen se ainakin on. Nimittäin, sain aikaiseksi huulipunaviirun, ennen lähtöä ja todella helposti sain sen pestyä pois. Eikä materiaali todellakaan hiosta, vaikka olikin lämmin ilta, kun istuimme Hampton Bayn kesäkauden avajaisissa terassilla.

Mietin pitkään, että laitanko hameen vai housut ja sitten päädyin näihin Zarasta joskus ostamiini nahkahousujäljitelmiin, jotka sopivat melkein minkä yläosan kanssa vain.

Hampton Bayn terassi oli minulle uusi tuttavuus, vaikka olenkin joskus tässä samaisessa paikassa ollut blogitilaisuudessa, vuosia sitten. Silloin tämä oli kahvila ja hupsista vaan, tämä Hampton Bay on jo jonkin aikaa kuulemma tässä ollut. Näiden ravintoloiden kiertokulku on kyllä mielettömän nopea.

Ilta oli uskomattoman kaunis ja vaikka Helsingissä melkein aina keskustassa ja merenrannalla tuulee, niin nyt ilta oli ihmeen tyyni. Fiilis oli ihan kuin ulkomailla ja melkein kesäiltaan tätä olisi voinut verrata ja on vasta huhtikuu. Miten ihanaa! Näitä kelejä vain lisää.

Casamimin Sarin kanssa innostutaan välillä näihin yhteiskuvauksiin ja nyt oli paikalla useampi kuvien ottaja, joten oli kiva huomata eri kuvaajien erilaiset kuvauskulmat. Kiitos vain kaikille osallistujille.

Vaikka tykkään räväytellä mallien ja värien kanssa, kun ompelen vaatteita, niin kyllä on hyvä ommella välillä niitä klassisiakin malleja. Tässä muuten toinen hyvin perusmallinen paitapusero, jonka ompelin syksyllä.

Omistatko sinä klassisia valkoisia paitapuseroita?

8 Comments

 • 1nallepuh

  Totta on, että parilla perus vaatteella saa monta asukokonaisuutta aikaiseksi. Miksi sitä ajatusta ei muista käyttää. Ehkä siksi, että on nainen ja on kiva välillä shoppailla varsinkin kun ei taidot riitä siihen itse tekemiseen. Taitaa kaapista löytyä yksi valkoinen paitapusero ja jos vaan muistais niin sehän riittää jo pitkälle ?
  Aurinkoista tulevaa viikkoa ?⚘

 • JonnaH.

  Pakko myöntää etten omista ainuttakaan, johtuu ihan siitä, että valkoinen ei oikein ole mun väri. Se vie kaiken värin kasvoilta. Ehkä jos olen tosi ruskettunut ja huulilla kirkasta huulipunaa, joku paljon mielenkiintoista tekstuuria sisältävä valkoinen kesämekko vielä menee. Mutta esim. talvella valkoinen paita olis mulla ihan kauhistus, paitsi jos en halua hukkua seinään. 😀

  • Minna

   Uskon ja ymmärrän, ettei valkoinen ole kaikkien väri. Itsekin hieman karsastin valkoista ja koin, että minun täytyisi olla ruskettunut, jotta voisin sitä pitää. Nyt olen uskaltautunut sitä käyttämään ja koen sen omaksi värikseni. Aiemmin suosin mustaa, mutta se taitaa viedä minulta värin kasvoilta, kun taas sinulle se vaaleana varmasti sopii:) Mitä jos sen valkoisen kanssa yhdistäisi vaikka punaisen jakun, silloin se antaisi väriä myös kasvoille? Myös valkoisessa voi olla niitä sävyeroja ja ihan sinisen valkoinen on varmasti hankala ja kova värisävy.

   • Kristiina

    Onpas hyvännäköinen yhdistelmä tuo valkoinen pusero ja mustat housut. Menee siistinä työasuna ja voi sen kanssa jatkaa iltaan saakka tai jopa juhliin. Monikäyttöinen asukokonaisuus. Kauniit aurinkoiset kuvat! <3

    • Minna

     Kiitos Kristiina:) Valkoinen on hyvä valinta juurikin siksi, että se, varsinkin näin yksinkertaisena paitana, taipuu moneen tilaisuuteen ja on arkinen tai sitten juhlava, asusteita vain lisäämällä tai vaihtamalla.
     Aurinkoinen ilma on kyllä myös haastava kuvien ottamiseen, mutta ihanahan se on, että se aurinko näkyy kuvissa!

 • Sari

  No siellähän me taas pönötetään 🙂 Ihana pata ja tyylikäs yhdistelmä oli. Rakastan valkoisia kauluspaitoja ja muutenkin valkoinen on niin helppo yhdistää.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *