Sisustaminen

KIERRÄTYSIDEOITA PARVEKKEELLE

Mitä kierrätysideoita parvekkeelle sain tällä kertaa tuunattua? Jälleen kerran taiteilin roskista hyötykäyttöisiä juttuja. Olen aina valmiina keksimään uusia kierrättämiseen liittyviä ideoita vanhoista esineistä ja nykyisin myös ihan roskistakin. Ihmetyttää kyllä se roskamäärä, mitä tulee esimerkiksi jostakin postilähetyksestä. Ymmärrän, että tavarat pitää suojata, joten helppoa se postittaminen ei varmasti ole. Tästä voi vaan ottaa järkevimmät ja toimivimmat materiaalit talteen ja yrittää keksiä niille jotakin käyttöä tuunaamisen kautta.

Varsinkin ihan tavallisille paperi-tai pahviroskille, on hyvä saada hieman pitempi elinkaari. Kaiken lisäksi lapsille tulisi jo pienestä pitäen opettaa, että roskiakin voi muokata uudelleen käytettäväksi, jos vain idea löytyy ja löytyyhän se, jos vähän pinnistelee.

Vasta viikko sitten puuhasimme pihan kimpussa ja nyt on vuorossa parveke. Sain siivouksien lomassa taas, kuten yleensä, muutaman hassunhauskan kierrätysidean, jotka piti samalla sekunnilla toteuttaa. Tämä siksi, että meillä oli tarkoituksena pitää tyttären syntymäpäiväbrunssi parvekkella ja sinne tarvitsin yhtä jos toista. Kun ne materiaalit eteeni tupsahtivat, niin mietin, että näistähän saa kivoja kierrätyideoita parvekkeelle. Kyllä niistä tuli ihan käyttökelpoiset, joten ajattelin jakaa ne myös täällä.

KIERRÄTYSIDEOITA PARVEKKEELLE

Ihan kuulkaas roskapussin voi tuunata ja saada siitä sisustukseen sopivamman. Tämä kierrätysidea syntyi siitä, että oma kierrätyslaatikkoni jäi jumiin, sitä lipastoon kiinni työntäessäni ja väliin oli joutunut viinipullonpusseja pari kappaletta. Olin ne saanut blogitapahtumasta ja ajattelin jo silloin, ettei niitä voi antaa eteenpäin lahjaksi seuraaville, jos ei osta juuri samaa juomaa, muutenhan se on vähän hassua. Mieluimmin annan sitten pussin, jossa ei ole mitään brändin nimeä, joten säilytin ne tuunattavaksi ja tungin laatikkooni.

Nämä ovat suhteellisen kestäviä, joten toimivat pikkuroskiksena parvekkeella, varsinkin kun sisälle laittaa pienen muovipussin suojaksi. Tätä pussia piti kuitenkin parannella, joten päätin piilottaa brändin nimen, joten koristele ja ota käyttöön

Tyttärille on joskus hankittu askartelumateriaalia, jotain skräppäykseen liittyviä pussukoita täynnä pieniä kukkia, rusetteja ja muita pikkujuttuja koristeluun ja minähän niitä olen tasaiseen tahtiin yrittänyt käyttää pois. Se askarteluvaihe on jo tyttäriltä mennyt ohi, mutta minulla se vaihe on jäänyt päälle. Sieltä pussista ongin kukat ja liimasin ne nimen päälle ja nyt pussi näyttää siistimmältä ja sopii parvekkeen tyyliin.

Täytyy kyllä myöntää, etten yleensä roskapusseja koristele, mutta koska parvekkeella kaikki on esillä, niin se nyt tuntui sopivalta. Mikä parasta, jos tästä ei halua sitä roskapussia, niin tämän voi leikata lyhemmäksi ja tehdä tästä vaikka kukkaruukun suojapussin. Niin ja nämä kukat tässä roskapussissa, eivät kuihdu edes minun hoivissani.

Kierrätysideoita parvekkeelle numero kaksi, syntyi jälleen vahvan pahvilaatikon koristelemisesta. Tämä laatikko on sama malliltaan, kuin aiemmin tuunaamani rasia. Ideani oli nyt käyttää pieniä askarteluun soveltuvia ja askartelukaupasta saatavia minineliöitä. Nämä olen hankkinut joskus vuosia sitten ja nyt keksin niille vihdoin jotakin käyttöä. Kuumaliimalla liimasin mustaa, mustan rasian pintaan ja tykkään lopputuloksesta, vaikka jokunen neliö ei nyt ihan mennyt tasaisesti rivin mukaan.

Rasiassa on napakka kansi ja magneetti pitää rasian hyvin kiinni. Tänne sisälle olen päättänyt laittaa kahvikapseleita, joten kesällä nautitaan kahvit, ainakin viikonloppuisin, parvekkeella. Sinne rahtasin jo pienen Capsulokeittimenkin odottamaan niitä lämpimiä viikonloppuja.

Vaikka nämä tuunailut ja roskien muokkaamiset uusiksi voivat tuntua hassulta, niin olen päättänyt kunnostautua tässä kierrättämisessä ja vaikka tästä ei tule stressiä ottaa, niin pienin askelin ja pienillä toteutuksilla, on jo merkitystä. Ainakin haluan uskoa niin.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *