Sisustaminen

MALJAKKO PUKEUTUU JUHLAAN

Juhla-aika on käsillä ja silloin kun on aihetta juhlintaan, juhlakalu saa ylensä kukkasia. Juhlan kunniaksi, jopa maljakko pukeutuu juhlaan, asiaan kuuluvasti.

Löytyykö teillä sopivia maljakoita kotoa kaiken tyyppisille kukkasille? No, meillä ei kyllä löydy ja aina joudun tuskittelemaan tämän aiheen kanssa, kun vieraat tuovat kukkasia. Pitäisi olla pitkää ja lyhyttä, kapeaa ja leveää maljakkoa, mutta meillä on vain muutama ja niissäkin saisi olla korkeutta enemmän, kun ajattelee vaikka pitkiä ruusuja. Lisäksi maljakoiden säilyttämiseenkin tarvitaan oma hyllytilansa ja sekin käy ärsyttämään. Ehkä olen juuri tuon säilyttämisongelman vuoksi kiukustunut aikoinaan ja heitellyt maljakoita pois. Nytpä niillekin olisi tietysti käyttöä.

Noita maljakoita ei myöskään tunnu olevan sopivan tyylisiä, juhlissa esille laitettavaksi. Kun juhlittava saa vaikka kimpun ruusuja, olisi ne tietysti kiva laittaa erikseen omana kimppuna maljakkoon ja yksittäiset ruusut sitten yhden kukan maljakkoon. Linkistä löytyy idea yhden kukan maljakon tuunaukseen, jonka olen totetuttanut kierrätysperiaatteella. Meillä ei kyllä maljakot taida nyt riittää, joten oli pakko alkaa jo varhain miettimään erilaisia ratkaisuja, tähän pulmaan.

MALJAKKO PUKEUTUU JUHLAAN

Kolusin kaikki mahdolliset ja mahdottomat maljakkoainekset huushollissa läpi ja löysin pari mahdollista ja kelvollista yksilöä, kunhan niille tekee pienen tuunauksen.

Tottakai itse kukkaset ovat aina se pääasia, mutta toki siihen maljakkoonkin katseen kiinnittää. Maljakko saattaa jopa nostattaa kukkien loistoa, jos kukkamaljakko sopii kattaukseen tai sisustukseen.

En ollut varma, haluanko tuunailuista nyt pysyviä, joten päätin jättää teholiimat sikseen ja tehdä tyyliin sopivat muutokset, vain juhlia varten ja pienellä vaivalla. Mikäli juhlien jälkeen tuntuu siltä, etteivät maljakot enää sovi tai niille tulee muuta käyttöä, niin koristelun voi hyvin purkaa.

Minulla oli lämpökynttilöitä täynnä oleva lasikippo suljettavalla kannella ja jonka mielsin yhdeksi ehdokkaaksi. Irrotin maljakon kaulassa olven nauhan ja liimasin ruusukultaista glitternauhaa koristamaan maljakon kaulaa. Lopputuloksena oli heti piristynyt ja ryhdikäs maljakko. Testailin myös, että miltä se näyttäisi, jos maljakon pohjalle laittaisi muutaman kimaltavan kristallin. Lasimaljakon juovat kylläkin estävät kristallien kimaltelun, joten ehkä laitan ne toiseen maljakkoon.

Toinen maljakko pukeutuu juhlaan, kantamalla jouluista, hopeista kimallenauhaa kaulassaan. Tämä oli viinipullo, jossa oli ulkoneva, koholeima ja halusin sen saada piilotettua. Näin se näppärästi helmien taakse piiloutuikin. Ompelin kimallenauhan kiinni parista kohdasta, joten sen saa kätevästi irrotettua, jos myöhemmin niin mielii.

Tässä tuunauksessa ei kauaa aikaa mene, eli pieni vinkki näin äitienpäivää ja muita juhlia ennen. Tästä ennättää vielä tehdä vaikka näppärän lahjan äidille ja kerätä siihen kimpun valkovuokkoja.

Uusia tyylikkäitä maljakkoja saa näinkin helpolla, kun tuunaa ja miten kiva kierrätysideakin tässä tulee samalla toteutettua. Eikä tietysti aina tarvitse olla edes juhlia tiedossa, sillä voi maljakon koristella vaikka vain omaksi ilokseen ja käyttöön.

Jos kimallus ei kiinnosta, niin normaali edullinen helminauha, toimii ihan samalla tavalla. Mietin juuri, että minullahan on mustia helmiä, että pitäsikö vielä tehdä mustien helmien koristama maljakko yhdelle ruusulle. No, tässä nyt alkuun vinkkejä ja uskon, että lisää somistukseen liittyviä juttuja laittelen vielä myöhemmin.

2 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *