Lifestyle

ASKARTELE JUHLAKUTSUT ITSE

Onko teillä tänä keväänä valmistujaisjuhlia? Oletko jo aloittanut juhlien valmistelemisen? Mikäli tykkäät tehdä juhlista persoonalliset, niin tartu hommiin ja askartele juhlakutsut itse. Näin pääset alkuun.

Täällä ollaan pikkuhiljaa virittäydytty juhlien valmistelemiseen, sillä nuorempi tyttäreni pääsee ylioppilaaksi. Mekkokankaita on tässä pyöritelty ja alustavasti jo aloiteltu mekon tekemistä. Vähän on mietitty myös tarjoilupuolta, mutta mottona on, että helpolla ja valmiilla mennään ja stressiä ei oteta. Mutta kyllähän se stressi helposti ottaa vallan, juhlat kun lähestyy.

Ikkunat ovat edelleen pesemättä ja se onkin sellainen homma, minkä mielellään aina siirtää. Mutta sää kyllä vaikuttaa ärsyttävästi tuohon projektiin, joten ehkä viikonloppuna tartumme tositoimiin ja saamme pesun suoritettua.

Kutsut ovat sitten asia, joka myös pitää aluksi hoitaa alta pois ja mielellään niiden askartelut siirrän tyttären tehtäväksi. Hän saa itse tehdä mieleiset kutsut, sillä juhlien täytyy tietysti näyttää hänen näköiseltään, kutsuja myöten.

Koska kultaa löytyy myös hänen, vielä työn alla olevasta mekostaan, päädyimme valitsemaan kutsukortit kullan värisenä. Mekosta löytyy myös pitsiä ja tietysti valkolakki sopii mukaan kutsuun.

ASKARTELE JUHLAKUTSUT ITSE

Hanki kutsukortteja mielellään muutama ylimääräinen, jotta kiusallisilta tilanteilta vältytään, jos vaikka unohtaa kutsua jonkun. Askartele juhlakutsut itse, niin saat niihin persoonallisuutta ja myös säästät rahaa. Se on terapeuttista pipertämistä tai sitten suurpiirteistä ja luovaa, ihan kuinka haluat askartelemisen toteuttaa.

Osta niihin myös sopivat kuoret. Meidän kultaisiin korttipohjiin ei ollut sopivia kuoria, joten niitä pitää hiukan tuunata sopiviksi. Katsotaan, ennättääkö sen vielä tehdä.

Kortti itsessään kaipaa jotakin taustalle, pitsiä, kuviollista paperia tai vaikka oman tärkeän valokuvan, jonka printtaa taustalle. Tytär laittoi pitsikuviota puoliksi kortin päälle ja liimaili mukaan vielä kultaisia kimaltavia koholla olevia nappikoristeita. Valkolakki on kiinnitetty pienellä tarralla, jolloin lakkiin saa 3D vaikutelman.

Helpointa on käyttää valmiita tarroja kirjoituksissa, esimerkiksi tuo kutsu-sana, sillä näin saa siistin ja tyylikkään yleisilmeen korttiin. Lyra laitetaan sisälle olevan tekstin perään ja teksti kirjoitetaan koneella valkoiselle paperille, jotta se erottuu kauniisti taustasta.

Vinkkinä heitän, että kannattaa miettiä, miten ja mihin aikaan vieraat saapuvat, että kaikki eivät tule kerralla, jolloin kenenkään kanssa ei ennätä kunnolla jutella. Meillä ei ainakaan tilat ja astiat riitä, mutta jokainen tietysti tekee omalla laillaan.

Kutsuun voi hyvin laittaa vähän kellonaikoja ja vihjata siitä, että nuori ylioppilas todennäköisesti lähtee jossakin vaiheessa ystäviensä kanssa juhlimaan suurta päiväänsä. Tästä saattaa joku vieras harmistua, jos tulee niin myöhään paikalle, että sankari on lähtenyt jo juhlista.

Inspiraatiota saimme tähän askarteluun Sinellistä, joten siellä kannattaa käydä kurkkaamassa, jos mielellään tekee juhlakutsut itse.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *