Matkustaminen

EDULLISTA MATKAA ETSIMÄSSÄ

Kaupallinen yhteistyö VPN-Suomen kanssa

Kesä ja loma-aika lähenee ja tässä on alkanut jo pikkuhiljaa kuumottaa, että minnepäin sitä oikein lähtisi kesälomamatkalle. Meillä kun ei sitä mökkiä ole, niin innokkaasti, minä ainakin, olen sitä edullista matkaa etsimässä.

Matkoja on tarjolla niin moneen eri hintaan, mutta kukapa ei niitä edullisesti haluaisi saada. Tuntuu vain aika työläältä ensin miettiä se matkakohde ja kun reissuun lähtee neljä henkilöä, niin ihan helpolla sitä matkaa ei saa varattua.

Löhölomat on ihania, mutta välillä sitä haluaa muutakin, kun makoilla rannalla. Toki rakastan lämpöä ja haluan hiukan löhöilläkin, mutta haluan myös saada matkakohteesta irti muutakin, kuin sen rannan ja tavernat, joissa ruokailemme iltaisin. Näitä matkoja on nyt jonkin aikaa tehty, joten nyt katsoin hiukan erilaista matkaa tulevalle kesälle.

EDULLISTA MATKAA ETSIMÄSSÄ

Kun matkakohde on valittu ja aikataulutkin sovittuna, niin kyllä siellä netissä tovi vierähtää, kun seikkailen sitä edullista matkaa etsimässä. Jos sattuu kiva hotelli löytymään, lentojen kanssa ja vielä edulliseen hintaan, niin sitä on helpompaa sitten seurueelle esitellä ja hyväksyttää.

Mutta onko sinulle koskaan käynyt niin, että kun sitä mahdollista matkaa tai matkapakettia on tullut muutamana päivänä katsottua samoilta sivuilta ja kun olet ajatellut sen vihdoin ostaa, niin sen hinta onkin noussut?

Minua alkoi todella ärsyttää tämä ja mietin, että tässä on pakko olla joku juttu. Kun usein sitä matkaa käy sivustolla katsomassa, niin jotenkin se vaikuttaa matkan hintaan.

Minulle selvisi, että esimerkiksi halvat lennot ja edullisten matkojen etsiminen, paljastaa minun tietokoneeni IP-osoitteen ja siellä onkin aika lailla tietoa minusta ja vaikkapa sijainnistani.

Myös evästeet ovat saaneet minusta tietoja, kuten se, millainen hakukäyttäytyminen minulla on ja millaista matkaa olen hakemassa. Varsinkin matkasivustot käyttävät näitä evästeitä ja näin nostavat sitten matkan hintaa, kun menen sinne seuraavalla kerralla suunnittelemaani matkaa katsomaan.

Matkahaussa usein huomaan, että ruutuun lävähtää tieto, joka kertoo, että juuri haluamaani matkaa on jo varattu useampi kappale ja enää on vain 4 matkaa jäljellä. No siinä hädissään saattaa sitten varata ja ostaa sen matkan, vaikka vaihtoehtoja olisi ja sen saman matkan saattaisi kuitenkin saada edullisemminkin. Pakostakin tulee olo, että minua hiukan painostetaan matkan valintaan, nopeammin, kuin olisin ollut valmiina.

KUINKA VOIT SUOJAUTUA NETISSÄ

Kun yksityisyyden haluaa suojata netissä ja selata ilman pelkoa, että mainokset tai haitalliset sivustot hyökkäävät, niin voi käyttää virtuaalista erillisverkkoa. VPN eli Virtual Private Network, salaa internet liikkeesi ja luo tietoturvaa laitteellesi. Kolmannet osapuolet, kuten esimerkiksi hakkerit tai esimerkiksi nämä matkanjärjestäjät, eivät pääse tarkkailemaan sinua.

Matkoja voi siis saada edullisemmin tuon VPN- yhteyden avulla. Harmittaa, että ennätin matkamme Roomaan jo valita ja maksaa ja vasta sitten nämä asiat alkoivat selvitä. Nyt olen viisaampi, kun seuraavan kerran haen matkaa.

Matkalla sitä haluaa suojata omaa yksityisyyttään nettiä katsellessaan, joten maarajoitukset eivät ole esteenä ja netissä oleminen on turvallisempaa. VPN-suomi sivustolla suosituimmat ja katsotuimmat ovat tietysti urheilu ja viihde. Sieltä löytyy NHL-ja KHL -lätkää, jalkapalloa, formuloita ja elokuvia sekä sarjoja.

Matkustaminen on hauskaa, kunhan sen matkan saa ensin varattua ja maksettua. Onko sinulla kesälomamatka jo katsottu valmiiksi?

10 Comments

 • Kastehelmib

  Hei, saman huomion olen tehnyt ja se on tosi ärsyttävää. Kotona juurikin juteltiin tuosta VPN yhteydestä.

  Lomasuunnitelmat ovat vielä ihan auki, joitakin ajatuksia toki on. Ihanaa loman odotusta ja kauniita kevätpäiviä <3

  • Minna

   Eikö olekin raivostuttavaa, kun matkan hinta nousee vain, kun käy muutamia kertoja sitä katsomassa!?
   Meillä on matka tosiaan hankkittu, mutta kyllä varmasti jotain pientä reissua lähialueille tulee tehtyä. Toivottavasti löydätte jonkin kivan kohteen. Mukavaa kevättä ja loman odotusta!?

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Olen saman huomannut monta kertaa. Kun täksi kesäksi on tulossa parikin matkaa ja toiseen matkaan sisältyy vielä erilaisia virityksiä hotellien ja eri varauksella olevan matkakumppanin kanssa paluulentoja matchaillessa. Parhaimmillaaan vertailtiin hintoja yhtä aikaa kolmelta laitteelta, joissa oli eri vertailusivustoja välisivuilla auki…

  • Minna

   Kyllä on mennyt älyttömäksi kikkailuksi ja harmittaa, kun tekee ensin ison uurastuksen, sopivan matkan löytämiseksi ja sitten sen hinta vain nousee. Tuo onkin jo, että pitää montaa laitetta käyttää!!! Matkustamisesta ei ole tehty helppoa, silloin kun haluaisi pitää kulut järkevinä:)

 • JonnaH.

  Mä aikoinaan opin ton hotellisivustojen kikkailun vain pari paikkaa vapaana yms, kun kyttäilin omatoimimatkoja Karibialle. Lopulta sain usein suoraan hotellin omilta sivuilta varattua hotellin halvemmalla kuin sivustoilta, kun heillä oli usein tarjouksia esim. low seasonilla sekä maksa kuusi yötä saat yhden ilmaiseksi yms.

  Meillä on matka varattu. Varattiin suoraan matkanjärjestäjältä ja vieläpä hyvään alennukseen, kun odotimme tarpeeksi kauan. Liian kauaa ei parane, koska esim. enää meidän hotelliin ei vapaita paikkoja heillä.

  • Minna

   Totta tuo, että hotellista saa varmaan paremmat diilit, mutta sitten lennot tuleekin kalliiksi, jos ei ole vuotta ennen varannut. Tätäkin olen testannut. Siksi ei jaksaisi ihan niin kovin suunnitella ja tuo vpn näin on järkevämpi valinta.
   Onko teillä taas Rhodokselle matka?

 • Tiia

  E-Bookersin kautta ostettiin Lontoon matka tälle kesällä, MUTTA voi pojat sitä mainosten tulvaa ja kun muilta sivuilta metsästin matkoja myöskin. Kiitos tästä aivan loistavasta vinkistä, käyn nyt heti tutkimassa tarkemmin.

  Aurinkoista sunnuntaita Minna. <3

  • Minna

   Jotekin tuo matkahaku on tehty todella uuvuttavaksi, jos vähän haluaa pelata varman päälle:) No, Lontoo kuulostaaa kivalta ja tytär juuri huikkasi, että Five guys on paikka, joka on kokeilemisen arvoinen:)
   Kivaa iltaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *