Muoti

KESÄINEN SÄÄ RAKASTAA MEKKOJA

Miten upeaa, kesä tuli takaisin ja kesäinen sää rakastaa mekkoja. Jo tässä ennätti huolestua, että joutuuko kauniin toukokuun kulkemaan kevyttoppiksessa kokonaan. Tosin, mehän olemme tottuneet sään ailahteluihin, joten jännitystä piisaa. Kunpa vain nämä säät nyt jatkuisivat ja tärkeintä minusta on, että aurinko paistaa ja vain öisin sadetta, kiitos.

Meillä on siis hiukan hulinaa, kun tyttären ylioppilasjuhlat ovat parin viikon kuluttua. Mekko tuossa vieressä odottaa sovittajaa ja odottelen, kunnes tytär pääsee töistä. Sen verran paljastan, että mekon pohjaväri on valkoinen ja päälle tulee kulta-beige pitsiä.

Minua jo suorastaan alkoi pelottamaan, että oikeaa kangasta ei löytyisi. Joskus malliin tai omaan visioon, no, tässä tapauksessa tyttären, sopivaa kangasta ei vain tahdo löytyä. Onneksi kankaat kuitenkin lopulta löytyivät ja vaikka vielä vaiheessa ollaan, niin eiköhän se tuosta onnistu.

On minulla vielä itsellenikin kangas tuolla kassissa odottamassa ja toisen tyttären mekkokangasta ei ole vielä edes ostettu. No, kyllä se tästä pikkuhiljaa edistyy nämä projektit. Ei tässä nyt kannata alkaa panikoimaan.

KESÄINEN SÄÄ RAKASTAA MEKKOJA

Mutta se juhlista, sillä kesällä on niitä arkisempiakin päiviä, jolloin haluaa pukeutua mekkoihin ja kesäsää rakastaa mekkoja. Vuosi sitten tyttärellä oli ideoita, joita sitten toteutin ommellen ja hellettä kun riitti, niin kivasti mekoilla olikin käyttöä. Toukokuussa ompelin hänelle hellemekon, jonka kangas oli niin vilpoisaa ja kevyttä, joten sitä oli kuulemma ilo käyttää. Helteellä puetaan vilpoinen mekko päälle postauksessa on juttua kankaasta ja mekon ideoinnista. Miten ihanat olivatkaan nuo omenapuun kukat! Toivottavasti saamme kukkia myös tänä keväänä omenapuihin.

Ted Baker -tyyliä, haettiin tässä puolihameessa, jonka erityinen juttu löytyykin tuosta vetoketjusta. Kaunis kukkahame sopii myös aikuisemmalle naiselle, vaikka se onkin hieman tyttömäinen. Tätä ajattelin kyllä lainata tyttäreltä. Ted Bakerin laukkuja minulla onkin pari ja ihania kenkiä samalta suunnittelijalta kävin katsomassa Stokkalla ja tämän hamosen kanssa ne olisivatkin olleet ihan just, eikä melkein.

Alppiruusujen hehkua ja kukoistusta kävimme ihailemassa Alppiruusupuistossa ja sinne värien sekaan sopi hyvin tämä pikkupilkullinen sininen mekko, joka värinsä puolesta erottui hyvin kukkasista. Mekko on kietaisumekkona imarteleva jokaiselle vartalolle, joten kannattaa kokeilla, sillä kadoksissa ollut vyötärö löytyy yllättäen ja muutkin kurvit ovat sopusoinnussa tämän mallin avulla.

Heinäpellot ja vanhanajan heinäseipäät ovat minusta niin suomalaisuutta parhaimmillaan. Suomalaisissa vanhoissa elokuvissa oli aina mitä ihanin suvisää ja usein juuri oltiin heinätöissä tai muuten heinäseipäitä elokuvissa korostettiin. Tästä liene johtuen, jotenkin romantisoin mielessäni näitä heinäseipäitä. Lähistöllä olevan kartanon mailla, näitä joka vuosi tehdään, joten kirmasimme tyttären kanssa sinne pellolle kuvaamaan ja hellesäälle tehty rantamekko sopi loistavasti seipäiden sekaan. Mekko oli kankaana ihanan vilpoista ja mikä parasta, tämä oli jämäpala, joka oli jäänyt oman mekon ompelusta edellisenä kesänä. Kuluja siis nolla.

Toivottavasti näistä linkeistä ja vinkeistä on apua, jos suunnittelet kesämekkoja nuorelle tai itsellesi. Pienin muutoksin nämä kyllä toimii myös aikusella naisella. Käy siis katsomassa linkit ja minä kiiruhdan miehen avuksi ikkunoiden pesuun.

Nautititaan ihanasta kesäisestä säästä!

2 Comments

 • 1nallepuh

  Kesä ja mekot/hameet kuuluu niin yhteen. Aurinkoisia ilmoja on odotettu ja niistä kyllä nauttii? Ihaniaa mekkoja olet tehnyt ja jännityksellä odotan mitä nyt saat aikaan?

  • Minna

   Kesä ja mekot on niin ihania, vaikka talvellakin mekkoja käytän, niin kesällä se on niin paljon helpompaa, kun ei tarvitse miettiä sukkahousuja sun muita:)
   Kiitos, yksi on nyt valmiina ja toisen kimppuun isken tänään:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *