Käsityöt

PEHMOISET NEULEET KESÄKSI

Keväällä ostan aina lankoja ja haaveenani on neuloa pehmoiset neuleet kesäksi. Aina aika ei vain riitä ja nyt varsinkin on hulinaa ja kiirettä ja annos stressiä, sillä tyttären ylioppilasjuhlat uhkaavasti lähestyvät. Kaksi kolmesta mekosta on valmiina, mutta vielä on yksi vaiheessa. Kyllä minä ennätän, mutta kiirettä pitää.

Koska kesälomat ovat tässä ihan näpeillä, niin ajattelin innostaa neulomaan ja esittelen muutamia neulomia neuleita ja niiden ohjeita tässä Pehmoiset neuleet kesäksi -postauksessa.

OHUT KESÄNEULE

Värisävynä puuterinen roosa ja vaaleanpunainen, ovat olleet kovasti muodissa ja myös minun vaatevarastossani on yllättävän monta tähän värisävyyn sopivaa vaatetta ja varsinkin neuleita. Kuvassa olevan ohuenohuen merinovillaisen neuleen saa neulottua supernopeasti, koska puikot saavat olla isot ja silloin neuleesta tulee vielä harsomaisempi. Tämä ihmeesti kuitenkin lämmittää kesäillassa. Ei hiosta ja on upean kevyt. Linkin takaa löytyy myös ohjeet neuleen neulomiseen.

PITSINEN NEULETAKKI

Kun pitsi himottaa ja on pakko saada joku kuvio onnistumaan, voi siinä mennä pitkään, mutta valmista tuli. Pinterest innoitti tämän kuvion tekemiseen ja sieltä kyllä saa kivoja inspiksiä ja toteuttamiseen vaaditaan tietysti hiukan sisua. Mallissa oli molemmin puolin kavennuksia , joten tarkkana piti olla. Pitsinen neuletakki on kaunis katsella, joten vaikka olisikin haasteellinen kuvio, niin kannattaa kokeilla, se yleensä onnistuu, kun vain ohjetta seuraa tarkasti.

HELPPO TOPPI

Helpon topin neulomisesta voi aloittaa, jos ei heti uskalla tarttua pitsineuleeseen. Tämä toppi on neulottu tuon pitsineuleen jämäkeristä, joten aina kun lankoja jää, yritän saada ne kulutettua seuraavaan neuletyöhön, sillä muuten lankoja pyörisi mahdoton määrä laatikoissa. Toki ainahan joku kerä silti jää.

Topista löytyy linkin takaa ohje ja tämä on ollut tyttärellä kovasti käytössä. Yleensä minä pesen nämä neuleet pilalle, mutta tätä en onneksi ole saanut pilattua, vaikka tätä onkin pesty.

HARTIOILLE PITSIÄ

Pitsin neulominen on joskus liiankin haastavaa ja tätä huivia tehdessä meinasi usko loppua, mutta rämpimällä sain sen tehdyksi. Kanervansävy on kaunis langassa ja kun pitsikuviota katselee, niin olen iloinen, että jaksoin tehdä tämän loppuun. Jälleen innoittajana oli Pinterest. Vaikka en olekaan mitenkään huivi-ihminen, niin tämä sai minut näistä huiveista innostumaan ja varmasti vielä huiveja neulon tai virkkaan jatkossakin.

PUUTERINEN PITSINEULE

Tämä puuterinen neule pääsee jälleen käyttöön, kunhan ilmat hiukan lämpenevät kesäisemmäksi. Neuloin tämän viime kesän lopulla ja koska syksy oli niin lämmin, tätä pystyi hyvin käyttämään vielä elokuun jälkeenkin. Alle voi sujauttaa nyt vaikka tiukemman t-paidan tai topin, koska reikäisenä saattaa olla hiukan liian paljastava.

Mekkojen ompelun lomassa on kiva tarttua välillä neulomuksiin ja nyt on taas yksi kirjoneulekesäpaita valmistumassa. Hitaasti mutta varmasti se etenee, sillä aika ei tunnu riittävän millään kaikkeen. Pehmoiset neuleet kesäksi on hyvä toteuttaa vaikka pikkuhiljaa, sillä neulomisesta tulisi myös nauttia, eikä stressata, jos ei ole mihinkään kiire.

Kirjat odottavat yöpöydällä lukijaa, mutta laina-aika ennättää loppua ja telkkarin sarjat on nauhoitettu varmaankin kesälomalle katsottavaksi, sillä en minä nyt niitä ennätä katsoa. Onko teistäkin tämä kevät hullun kiireistä aikaa kaikkine juhlineen ja valmisteluineen? Varsinkin toukokuu meinaa karata käsistä ja sitten ollaankin jo siinä oikeassa kesässä!

Mutta nyt on viisasta palata ompelukoneen äärelle, sillä muuten toisen tyttären mekko ei ikinä valmistu. Toivottavasti sait näistä ideoita ja inspiraatiota kesäneuleen aloittamiseen.

4 Comments

 • 1nallepuh

  Vähän kyllä kutkuttaisi tarttua puikkoihin ja tehdä joku ihana neule kesäksi. Viimeaikoina on tullut vähän neulottua, viimeeksi tytölle pitkävartiset sukat kun niitä toivoi. Jos vaikka aloittaisi tuosta topista, koska meillehän on tulossa lämmin kesä??⚘

 • Kastehelmib

  Ihania puuterisia kesäneuleita olet neulonut. Etenkin tuo ensimmäinen on tosi kaunis. Vierastan itse pitsineuletta, koska neulon telkkaria katsoessa ja pitsineuleessa menee helposti rivit sekaisin, mutta todella kaunis tuollainen pitsinen neule olisi. Mulla on puikoilla ohut alpakkaneule, sillä kesälläkään en osaa olla neulomatta. Aurinkoista tulevaa viikkoa.

  • Minna

   Kiitos:) Kyllä se kudelma on minullakin aina käsillä tai sitten virkkaan, kun katson telkkaria. Mielellään englanninkielisiä, niin voi kuunnella eikä tarvitse katsoa tekstiä, kun on haastavampia neulomuksia, joissa pitää olla tarkkana:)
   Kiitos ja mukavaa viikkoa sinulle myös!:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *