Lifestyle

MAKUSUOLA SAA RUUAN MAISTUMAAN

Pääsin vähän aikaa sitten tutustumaan makusuolaan, vaikuttajille järjestetyssä tapahtumassa. Makusuola saa ruuan maistumaan herkulliselta pienellä vaivalla ja jos näin on, otan innolla kaiken vastaan.

Suolamaistelemiset alkoivatkin makusuolan tuoksuttamisella ja tästä meille oli ihan aluksi tehty pieni tehtävä. Me saimme nimittäin sokkona testata suolatuoksuja ja kertoa sitten omin sanoin paperille kirjoittaen, miltä maustesuola tuoksuu ja mitä mielikuvia se herättää.

Meille oli katettu pöytä täyteen erinäisiä purkkeja, joissa oli jokaisessa makusuolaelämys. Kuinka erilaisia vivahteita suola ja erilaiset mausteet yhdessä saavatkaan aikaan. Usemmasta purkista tuli kuitenkin tuttu tuoksuelämys ja näistä sitten kuka raapusteli ja runoili omia elämyksiään.

MAKUSUOLA SAA RUUAN MAISTUMAAN

Muutamat suolat tuoksuivat todella voimakkailta ja uskon, että ihan kaikkia suolamakuyhdistelmiä en haluaisi edes ruokaan kokeilla, tuoksun perusteella. No, tässä tapauksessa oli kalaan liittyvät tuoksut, koska nuo allergiat vaikuttavat myös näihin tuoksujuttuihin. Mutta makuasioista ollaan montaa mieltä, joten omat tuoksuelämykset pitää itse kokea. Totuus on kuitenkin, että makusuola saa ruuan maistumaan hyvälle, maukkaalle ja tarvittaessa jopa tuliselle.

Punaviini- ja pippurisuolaan itse ihastuin ja olenkin jo kotiruokaan testannut. Nämä ovat syntyneet sattumalta jo 100 vuotta sitten ja makuja on kehitelty käsityönä. Tuotteet tulevat ranskasta pieneltä viinitilalta, St Emilion kylältä.

Tuoteyhdistelmään ihastui muutama vuosi sitten Culinaristit.com yrityksen perustaja Heli Sunio, joka ihastui ranskalaisiin punaviinellä marinoituihin Sel de Vin suola-ja pippurotuotteisiin. Tänä vuonna myös espanjalaiset Fossil Riverin Salt Flakes-, BIO Flocons de Sel- ja Liquid Salt-suolat ovat tulleet valikoimiin mukaan.

Yhdistelmiä löytyy myös mineraalisuolasta, johon on lisätty ruusunlehtiä. Kuulostaa hassulta, mutta toimii. Nämä pitää itse kokea, jotta voi tehdä omia testauksia ja kun makusuola saa ruuan maistumaan, niin jopa minä voin yrittää leikkiä kokkia.

Mielenkiintoista oli myös nestemäinen suola, josta en ollut aikaisemmin kuullut. Tämä on uusin keksintö ja sen suolapitoisuus on jopa alempi kuin normaalisuolan.

Suolatuoksujen jälkeen siirryimme nauttimaan Lola Mola espanjalaista sangriaa, jonka uskon sopivan hyvin juuri meidän suomalaisten kesäjuomaksi. Tämä juoma on saapumassa kauppoihin, joten tämä voisi olla vaihtoehtona vaikka perinteiselle saunajuomalle. Raikas ja sopivan viileä juoma, jonka mielelläni itse nautin jäiden kera ja kesäilta, saunan jälkeen. Mikä ihana hetki nautinnolle.

Lisäksi meille tarjoiltiin myös burgerpihviä, perunoita, salaattia ja kanaa, maustettuna tietysti makusuolalla. Maistelimme vielä espanjalaisia viinejä ja kylläpä ruoka ja juoma maistui, sillä takana oli pitkä päivä.

Jälkiruuaksi Linnean Marenki tarjosi kuohuvan kaveriksi macaronseja, jossa oli ihastuttava suolainen kinuskitäyte. Ei siis liian makea, vaan juuri suuhun sopiva.

KATUTAIDETTA KUNNOLLA VARUSTAUTUNEENA

Ohjelmassa oli vielä katutaidetta, joka totetutettiin yhdessä Campo Viejo katutaideteoksen katutaiteilija Rosa Kivisen avulla. Enpä ole ennen spraymaalilla maalannut, mutta nyt sain sitä tehdä, luvan kanssa. Asianmukaisesti kyllä tuohon maalaukseen varustauduin, sillä en halunnut spray-maalia vaatteisiini. Ruusuja löytyi myös hamosesta, joten niitä tietysti minäkin tauluun sitten taitelin. No, taisin hieman liioitella, tällä varustautumisella, mutta sainpahan muut kaverit nauramaan omalle lookilleni, jota vielä korosti tuo Kiehl`s tapahtumassa näperrelty kukkapanta.

Tässä vielä meidän yhteinen katuteos. Olipa kiva ilta ja kiitos kun sain olla mukana.

2 Comments

  • 1nallepuh

    Makusuolat on aika uusi tuttavuus, ruususuolaa olen kokeillut ja pidin siitä. Täytyy tutustua noihin muihinkin. Herkullisia kuvia olet taas ottanut ja hei se suoja essuhan oli tosi muodikas ?⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *