Hiukset

PIRTEÄN KIHARA KESÄTUKKA

Yhteistyössä kampaamo Pesulan kanssa

Olen saanut luonnonlahjana piikkisuoran tukan ja en ole koskaan sen asian kanssa ollut sinut. Olen aina rakastanut kiharoita, joten ihmekös tuo, että pirteän kihara kesätukka, alkoi kummasti minua kiehtomaan.

Viime aikoina olen joutunut käymään taistelua hiusteni kanssa, sillä viime syksyn subakuutti kilpirauhastulehdus vaati kortisonia parantuakseen, joten kortisonikuuri näkyi sitten hiuksissani. Olen hiuksia puolisen vuotta kasvatellut odottaen, jotta sitä voisi reilusti leikata pois.

Hiuksissani on myös puoli vuotta sitten tehty permanentti ja hiusten latvat ovat olleet korppukuivat, hyvistä hiustenhoitotuotteista huolimatta. Pilalle mennyttä, kortisonihoidon takia ja en edes tiennyt, että se voi vaikuttaa myös hiustenlähtöön. No, minulla se vain teki hiukset kiillottomaksi ja kuivaksi, joten ainoa vaihtoehto oli leikata reippaasti.

Ilahduin, kun Kampaamo Pesulan Mikko, ehdotti yhteistyötä jo edellisellä kerralla, kun kävin hiuksia sävyttämässä. Linkin takaa voit lukea postauksen siitä. Hiukseni voitaisiin kihartaa uudelleen ja leikata uuteen malliin, sekä vielä sävyttää niihin kesäistä hehkua.

Olin todella ilahtunut, sillä kampaamo, missä osataan tehdä permanentti, tuntuu olevan harvinaisuus. Onneksi tämä kiharabuumi on nostanut hiukan päätään ja näin kiharoille ja varsinkaan permiksille, ei enää naureskella tai kauhistella.

Ymmärrän kyllä nuo epäonnistuneet permikset ja hiusten palamiset ja siitä aiheutuneet pettymykset. Siitä on jo aikaa ja tuotteet, joilla permanentit tehdään, ovat nykyään jo niin hellävaraisia, ettei niillä enää samaa tuhoa saa aikaan. Toki permanentti on vielä joihinkin hiuksiin haasteellinen, mutta taitava kampaaja osaa ne tehdä ja hiukset eivät siitä mene pilalle. Kiharoita on hoidettava oikeilla tuotteilla, mutta niinhän on myös suoria hiuksia, joita kiharretaan lämpölaitteilla.

PERMANENTIN TEKEMINEN

Minulta pätkäistiin aluksi noin viisi senttiä niskahiusten pituudesta, ennen varsinaista rullausta. Kampaamo Pesulassa permanentin tekeminen oli Annan vastuulla ja Mikko sävytti ja leikkasi hiukseni sen jälkeen.

Permanenttirullia on montaa kokoa, joten isoa kiharaa haluavan, kannattaa pyytää isoilla rullilla ja lyhyelle hiukselle sitten pienempää. Kampaajalta kannatta aina kysyä, mitä hän suosittelee ja myös itse kertoa suoraan toiveistaan.

Permanenttirullat rullataan tietyn tyylisesti, joko jakausten mukaan tai vaikka otsalta taaksepäin. Rullat kostutettiin märäksi permanenttiaineella ja sen jälkeen hiukset huuhdeltiin ja lopuksi rullien päälle laitettiin kiinnitysneste. Tämän jälkeen hiukset jälleen huuhdeltiin ja samalla irroitettiin rullat pois. Mikä ihana tunne on päästä rullista eroon, varsinkin jos hiukset ovat pitkät.

Kuinka kauniisti hiukset kihartuivatkaan ja enää kuivat latvat eivät niin erottuneet, sillä mukaan laitettiin myös Olaplex hoito, jolla permanentin tekeminen on turvallisempaa, sillä Olaplex suojaa hiusta. Tämä saattaa muutaman kympin nostaa hintaa, mutta se kannattaa, sillä hiuksissa hoito säilyy 15 pesukerran ajan, joten siitä on iloa pitemmäksi aikaa.

Pesun jälkeen oli hiusten sävyttämisen vuoro ja sitten voitiinkin jo alkaa leikkaamaan hiukan latvoja. Kihara vetää tietysti hiusta kokooon, joten on hyvä leikata malli vasta kihartamisen jälkeen.

KUINKA HOIDAT PERMANENTTIKIHAROITA

Ihmiset ovat usein olleet paniikissa permanentin jäkeen siitä, kuinka noita kiharoita oikein hoidetaan ja saadaan kampaus tehtyä, ilman, että lopputulos on hallitsematon pehko. Voihan se alkuun järkyttää, että se hius ei sitten millään enää suorru, mutta toki föönaamalla ja suoristinraudalla sen saa suoraksi.

Kosteutus on kaikista tärkein hiukselle, jolle on tehty kemikaalinen käsittely ja hoitona on varsinkin hiuksiin jätettävä hoitoaine, se kaikista paras. Hius voi tuntua kuivalta ja vähän rapsakalta, kuten nämä minun kiharat alkuun tuntuvat. Hiuksiin kannattaa käyttää voidemaista tuotetta, kiharoiden hallitsemiseen ja kuivana sitten suihkia kosteuttavaa lakkaa. Näitä tuotteita löytyy Noah tuotesarjalta, joista olen aikaisemmin jo kertonutkin.

Itselläni on vielä jäljellä tuota käsitellyille ja sävytetyille hiuksille tarkoitettua shampoota ja hoitoainetta, joka on kosteuttavaa ja sisältää mangoa ja riisiuutetta. Hiuksiin jätettävää hoitoainetta minun onkin ensi tilassa hankittava. Eikä sovi unohtaa upeata hyaluronihappoa sisältävää seerumia, jota voi aina laitella hiustenpesun jälkeen tehohoidoksi ja varsinkin latvoille. I Make Your hair Day verkkokaupassa näihin tuotteisiin voi tutustua.

PIRTEÄN KIHARA KESÄTUKKA

Ihana pirteän kihara kesätukka minulla on taas kesän rientoihin, matkoille ja muihin touhuihin ja nautin sen helppohoitoisuudesta. Pesu ja hoitoaineet, värisuihke ja seerumi ja sen jälkeen lantin kokoinen määrä tuota muotoilugeeliä rutistellen ja annan kiharoiden vain kuivua. Tärkeää on muistaa, ettei kiharoita saa kammata kuivaamisen jälkeen, sillä silloin ne menevät pörröksi. Yleensä laitan hoitoaineen ja kampaan sen kiharoiden läpi ja sen jälkeen en pahemmin kampaile, vaan rutistelen silloin, tällöin kiharoita, jotta ne kuivuisivat. Todella harvapiikkinen kampa on kiharoille se paras.

Jos on kiire, niin fööni, jossa on diffuuseri, on paras laite kiharoille. Silloinkaan ei kannata sörkkiä hiuksia liikaa, vaan antaa niiden rauhassa kuivua tötterön sisällä.

6 Comments

 • 1nallepuh

  Kauniit kiharat ja hienon värin saivat aikaiseksi ja malli sopii kasvoihisi kauniisti. Noah tuotteet kuulosti hyvältä, niitä voisin kokeilla.
  Ihania aurinkoisia päiviä sinulle ja kiharoillesi⚘

 • Tiia

  Megaihanat?Sun tavaramerkki, enkä voisi kuvitella sulla muunlaisia hiuksia. Kampaamo Pesulassa osaavat todellakin asiansa ja vielä niin kivoja tyyppejä siellä.

  Aurinkoista iltaa kaunotar ?

  • Minna

   Kiitos Tiia ihana! Nämä kiharat on mun kasvoihin se paras malli ja se pehmentää mun kasvoja:) Onhan tää nyt superhelppo pitää, kun ei tartte kuin vaan pestä ja laittaa tuotteet ja antaa kuivua ilmavasti. No, mulla se kyllä kestää aina tuo kuivaminen, mutta voihan sitä käyttää sitä vaikka kuivaaja lisäksi:)
   Mukavaa iltaa sinne myös <3

 • Teija

  En tiedä ketään muuta kellä olisi yhtä upeat hiukset kuin sulla! Onnentyttö olet, kun olet saanut tuollaisen kruunun kannettavaksesi 🙂 Väri, kiharat, malli, ihan kaikki, just perfect!

  • Minna

   Moi Teija ja kiva kuulla sinusta?
   Voi, miten kauniisti kirjoitettu! Siinä mielessä olen onnekas, koska hiuksia on paljon, niin tukasta saa pöyheän?. Minulla oli lapsena todella ohuet hiukset ja äiti ei antanut kasvattaa pitkiä hiuksia. No nyt ei ole enää sitä ongelmaa, sillä murrosiässä ne muuttuivat ja vaikka olin sillä kortisonikuurilla, niin ei sen takia hiuksia yhtään vähentynyt.
   Permis myös turvottaa hiusta, joten sitä suosittelen, jos omat hiukset on ohuet. Eikä permiksen tarvitse olla näin pientä kikkuraa, jos se pelottaa!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *