Lifestyle

JUHANNUKSEN KESÄMEKKO JA KESÄTUOKSUJA

Tuoksut saatu

Juhannuksen kesämekko ja kesätuoksuja, saatiin kuvattua, kävelyllä ollessa ja kyllä tämä kesä saa huokailemaan. Jestas, miten kaunis luonto meillä täällä onkaan, kun sää antaa parastaan ja nythän on ollut niin ihana juhannus, että ei tahdo todeksi uskoa. Yhtenä yönä satoi, mutta eipä tuo haitannut.

Sain joku aika sitten idean hulmuavaan ja ohueen kesämekkoon. Kangasta ei minulla tähän ollut ja en sellaista ollut vielä ennättänyt hankkimaan.

Silmiini saattui vuosi sitten ompelemani tunika, jolla ei ole ollut ollenkaan käyttöä. Suoraan sanottuna, se ei toiminut lainkaan minulle ja en ymmärrä, mitä olin edes ajatellut, kun suunnittelin mallin niin löysäksi. Malli olisi parhaiten sopinut raskaana olevalle. Tämä harmitti, koska olin kuitenkin tykännyt kankaan ohuesta, hiukan joustavasta materiaalista ja värimaailmasta.

Huvittavinta oli se, että vasta nyt tajusin, että kyseessä oli käärmeprintti. Jälleen kerran siis kiemurtelen käärmeprintissä. No, ehkä näin vaaleanpunertavana, se ei niin printtinä erotu ja malli, jota tästä suunnittelin ja toteutin, on todella romanttinen.

KUINKA MUOKATA TUNIKASTA KESÄMEKKO

Suhteellisen nopeasti sain toteutettua tästä turhan isosta tunikasta mekon ja helmaan löysin varastoistani suikaleen kangasta, josta sain helmaan röyhelörimpsun. Kavensin mekkoa hiukan ja muokkasin hihoja, joten voin nostaa ne myös olalle tai käyttää off the shoulder -tyyliin. Viritin kuminauhat uudestaan ja laitoin kuminauhaa myös hihansuihin. Mekkoon oli saatava hiukan muotoa, joten leikkasin kapean suikaleen rinnan alle vyöksi ja sehän toimi ja mekko ei ole enää niin iso ja malli liian leventävä.

Kannattaa siis hyödyntää ne epäonnistuneetkin ompelukset uudeksi, varsinkin, jos kangas on materiaalina miellyttänyt. Tästä voisi esimerkiksi lopuksi tehdä vaikka topin, kun tarpeeksi pitkään tätä mekkoa on käyttänyt.

JUHANNUKSEN KESÄMEKKO JA KESÄTUOKSUJA

Mekon värisävy on ihanan pehmeä, joten sopii upeasti näin juhannuksen aikaan ja toki läpi kesän. Ohuena kankaana tarvitsee tietysti alle alushameen. Ihana kevyt materiaali ei ole kuitenkaan hiostava, joten hellesäälle juurikin sopiva.

Romanttinen tyyli saattaa olla ehkä liian tyttömäinen, mutta kaipa sitä kesän kunniaksi saa olla myös romanttisuutta pukeutumisessa. Mekko siis päälle ja ihastuttavaa kesätuoksua suihkaisu ja menoksi.

PACO RABANNE OLYMPÈA LEGEND

Juhannuksen kesämekko ja kesätuoksuja sopii loistavasti yhteen, sillä kun laittaa kesämekon ylleen, tulee yleensä myös suihkittua ihanaa tuoksua iholleen.

Kesätuoksuna suositaan usein hyvin kevyitä ja raikkaita tuoksuja, mutta on kiva välillä vaihdella tuoksuja ja testata uusia mahdollisuuksia. Olen kuitenkin aina pitänyt mausteisista ja itämaisista tuoksuista, joissa on ytyä. Tämä Olympèa Legend, Paco Rabannen uutuus, saa minut mielikuvituksissani matkaamaan kauas itämaiseen puutarhaan, jossa tämän hurmaavan tuoksun saavat aikaan:

 • valkoinen, mausteinen inkiväärin kukka, rauhoittavat meripihkan sävyt, hedelmäiset ja suolaiset tuoksunuotit
 • vanilja, suolaisenmakea luumu ja mantelimainen tonkapapu

Kiinnostuitko tuoksusta? Suosittelen testaamaan tuoksua iholle ensin, sillä tuoksu on aika voimakas, mutta silti kesälle sopiva.

LES SORBETS DE NINA RICCI

Nina Riccin Les Sorbets ovat taas täysin kevyempiä ja hedelmäisiä tuoksuja kesälle. Kolme kukkaisen täyteläistä ja aistit herättävää tuoksuelämystä söpöissä omenapulloissaan. Limited edition pulloista on haukattu hauskasti jo palanen, joten ovat niin herkullisia tuoksuja. Toisaalta voisi ilmaista, että kiellettyä hedelmää on puraistu.

Huurteinen, mattainen pinta pulloilla, saa ne muuttumaan pastellisiksi jääkimpaleiksi. Pistaasinvihreä Bella, vadelmanpunainen Nina ja jäävuorensininen Luna, ja näissä pulloissa on vielä ihanat kultaiset koristeet.

Bella, frappe-cocktail: vihreä mandariini, greippi, raparperi ja granaattiomena, sekä kourallinen murrettuja orvokkeja ja shisoa.

Nina, jäähdytetty praliini: sitruunan, satsuman ja vadelman eloisa hapokkuus, jossa gardeniaa ja jasmiinia.

Luna, päärynä-granita: pergamontti, nashipäärynä, jasmiini, mangolia ja pioni, sekä aavistus setripuuta.

Valitsee minkä tahansa näistä tuoksuista, ne sopivat niin upeasti kesään. Minkä tuoksun sinä valitsisit?

6 Comments

 • Souliina

  Nyt ollaan kyllä saatu nautittua uskomattoman kauniista kesästä, toivottavasti tämä sama jatkuu läpi kesän❤️
  Ihana tuo sinun ompelema mekko, kauniin kepeä ja romanttinen.
  Nuo Ninan tuoksut ovat ihania! Ehdottomasti yksiä lemppareitani, jo nuo pullot ovat syötävän suloisia.

  Oikein aurinkoista kesää ?

  • Minna

   Tämä sää on kyllä ollut niin suurta herkkua, ettei tahdo uskoa todeksi!
   Ihanaa on ollut nauttia leppoisasta kesäilmasta ja syödä ulkona ja saunoa ja nauttia tästä juhannuksesta!
   Kiitos, mekosta tuli kyllä nyt enemmän käyttökelpoinen kuin se alkuperäinen, mutta kaipa sitä aina oppii uutta:)
   Nina Riccin tuoksut ovat kyllä ihania ja sopivat kesään. Minä kyllä tykkään tästä tuhdimmasta ja mausteisemmastakin tuoksusta ja se taitaa olla myös tyttären makuun, sillä se tuoksu leijuu aina meillä kotona, kun tytär on jonnekin lähtenyt:D Ihanaa kesää!

 • Tiia k

  Aivan mieletön look. ????Tällä kertaa kaikki Riccit ihastutti, mutta eniten rakastuin raparperilta tuoksuvaan Bella tuoksuun. ???

  Ihanaa uutta viikkoa Minna?

  • Minna

   Kiitos♥️ Mekosta tuli kiva ja romanttinen?
   Nämä kaikki tuoksut oli ihania ja niin kauniita noi pullot. Mieluisin kaikista oli kuitenkin tuo Olympea.
   Kivaa viikkoa sinne myös ?

  • 1nallepuh

   Ihanan mekon sait tunikasta itsellesi tehtyä ja sinä olet täydellinen mekon sisään? ja käärmekuosin huomasin vasta, kun olin asian tekstistä lukenut?
   Ihanan näköisiä kaikki hajuvedet, täytyisi päästä tuoksuttelemaan, että voisi varmasti sanoa mikä eniten miellyttää. Mutta olympea kuulosti hyvältä⚘

   • Minna

    Kiitos! Tästä tuli kyllä paljon kivempi, kuin se alkuperäinen, mikälie tunika:D NO hyvä, jos huomasit sinäkin vasta sen kuosin, sillä ällistyin, kun sen tajusin ja ajattelin, että hyvin meni, kun nyt vasta huomasin:D Kannattaa käydä katsomassa ja tuoksuttelemassa noita tuoksuja! Olisi kiva kuulla, mikä vie voiton!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *