Käsityöt

HELPOT VINKIT VAATTEIDEN KORJAAMISEEN

Tässä postauksessa on helpot vinkit vaatteiden korjaamiseen ja näissä onnistuu jokainen, taidoista riippumatta. Tai siis ei tarvitse olla edes pahemmin ompelutaitoja.

Loma on alkanut ja heti täällä on tehty siivousta. Taitaa kuulua näihin suomalaisten lomailun alkujuttuihin, kun ei osaa vielä ottaa rennosti. ”Sitten kun loma alkaa” – on jo vitsiksi väännetty, mutta välillä se taitaa pitää paikkansa.

Siivoillessa löytyy aina juttuja, joita on säästellyt loman alkuun ja osa näistä jutuista liittyy vaatteiden korjaamiseen. Joskus ne vaatteet ovat jo kaupasta ostettaessa hiukan oudosti tehtyjä, mutta ompelua harrastavana tiedän muutamia kikkoja, joilla vaatteesta saa ihan käyttökelpoisen. Aina ei tarvitse edes ommella.

Keväisellä Tukholman reissulla, ostin Vilasta stretch-farkkukankaisen hameen kesähameeksi. Koko oli S ja se oli oikea koko kaikin puolin. Hieman oli tehty takana oleva halkio rempseällä tyylillä, sillä pikkarit vain vilahtivat.

Ensin meinasin jättää hameen ostamatta, juurikin tästä syystä. Koska kuitenkin tykkäsin väristä ja tästä farkkutyyliestä kankaasta, niin ajattelin, että kerrankin saan valmiin hameen. Totesin, että helpolla sen saisi korjattua ja niin tein suhteellisen edulliset kaupat.

HELPOT VINKIT VAATTEIDEN KORJAAMISEEN

Hameen halkio oli vain liian pitkä, mutta vähemmälläkin pärjää, jos ei aio tuolla hameella vuorikiipeilyä harrastaa. Tosin kaipa sillä sitäkin voisi tehdä, sillä se on aika joustava kangas.

Tein siis toisen ompeleen halkion alapuolelle, samaan tyyliin, vain pari senttiä alemmas ja heti helpotti. Pikkarit eivät enää vilku ja olo on nyt rennompi, kun ei tarvitse kiskoa hametta alaspäin ja pelätä, että jotakin vilahtaa. Tykkäsin tästä juuri sen takia, että hame oli korkeavyötäröinen ja silloin tämän kanssa voi pitää jopa lyhempää toppia tai puseroa.

NEULEPAIDAN KORJAAMINEN

Toinen ongelma löytyi tyttären Hollister neulepaidasta. Tämä oli myös pientä kokoa, no nehän taitaa vissiin olla kaikki vaatteet, tällä kyseisellä merkillä. Tässä oli kuitenkin ihan pikkulapselle tarkoitetut hihansuut. Täytyy sanoa, että meidän perheen naisilla on todella ohuet ranteet ja olen aina omistani saanut huvittavia kommentteja, mutta niin vain oli, että tässä paidassa ranteita kiristi.

Kun näin tyttären ranteissa painaumat, otin asiakseni hoitaa homman ja vinkata helposta niksistä teillekin, joilla on ollut sama ongelma. Neulepaidan korjaaminen onnistuu kaikilta.

Tässä käytetään vain saksia ja kiristys helpottaa kummasti. Leikataan resori, joka kiristi liikaa, kokonaan siististi pois. Neulepaidan hihansuihin oli tehty resori täysin joustamattomaksi, vaikka itse neule on todella joustava. Taisi siksi olla neule alessa, kun se ostettiin joskus aikaa sitten.

En tehnyt mitään käänteitä edes, sillä neulos ei tuntunut rispaantuvan. Pienen siksakin voi tietysti laittaa ja neuloksen kääntää, mutta nyt mennään helpolla tuunauksella. Ainakin sillä on nyt enemmän käyttöä, kuin aiemmin, joten helppo, pieni fiksaus ja ranteita ei nyt enää kiristä.

Tässä siis helpot vinkit vaatteiden korjaamiseen ja näin epäsopiva tai epäonnistunut ostos, saa uuden alun. Ei kannata heti heittää vaatetta pois, jos siinä joku hiertää, vaan kannattaa kokeilla tuunausta ja siitä saattaakin tulla kelpo vaate, vielä vuosiksi.

Jos kesälomalla on aikaa, niin täältä, täältä ja täältä löydät vielä muutamat helpot vinkit vaatteiden korjaamiseen.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *