Matkustaminen

TALLINNA KUTSUI JÄLLEEN

TALLINK SPA & CONFERENCE HOTELLI

Loma on kiva aloittaa, vaikka minimatkalla hotellissa. Meillä siskon kanssa tuli nopeasti sovittua ja tilattua matka, sillä Tallinna kutsui jälleen. Viimeksi olimme vastaavalla reissulla vuosi sitten ja nyt valitsin Tallink Spa & Conferencen hotelliksi, sillä täällä on tullut usein aiemminkin majoituttua. Olin tietoinen remontista, jota oli koko kevät tehty ja kiinnosti nähdä millainen tämän lopputulos oli.

Silloin kun lapset olivat pieniä, kävimme täällä usein uima-matkalla ja tyttäret tykkäsivät. Kerran olin tyttöjen kanssa keskenään hiihtoloman aikoihin ja olimme tilanneet perushuoneen, mutta kun saavuimme perille, meille ilmoitettiin, että sviittiänne vielä siivotaan. Minua huvitti, sillä ajattelin heidän siellä vaan vahingossa sotkeneen sviitit ja perushuoneet.

Kyllä meillä kaikilla monttu aukesi hämmästyksestä, kun me pääsimmekin Metropolitan sviittiin. Se oli kyllä huikea kokemus ja mielelläni vielä kerran sen kokisin. Siellä oli sauna ja poreamme ja tilaa vaikka kuinka monelle. No, eihän sieltä tullut pahemmin pois lähdettyä. Joskus voi käydä hyvä tuuri ja jollain tavalla meitä onni potkaisi, kun saimme tuon huoneen käyttöömme.

Tällä matkalla siskon kanssa olin varannut club one kortilla premium tarjoushuoneen. Siisti ja tyylikäs ja riittävän tilava meille kahdelle, mutta toki siellä olisi myös yhden lapsen kanssa mahtunut yöpymään. Lopussa olevassa videossa on siitä vähän enemmän.

Tykkään hotellin nykyisestä värimaailmasta kovasti, sillä ne aikaisemmat värit olivat hiukan liian erikoiset ja levottomat hotellin käytäville ja huoneisiin. Nyt harmaa oli rauhoittava ja rentouttava sävy yhdistettynä vaaleaan puuhun.

Hulppea allasalue vetää innokasta polskuttelijaa ja nautiskelijaa puoleensa ja kiva siellä onkin lillua lämpimässä vedessä ja nautiskella vaikka lasin kuohuvaa. Kaikista rauhoittavinta oli pulahtaa altaaseen aamulla aikaisin, kun kukaan muu ei ollut vielä altaille ja saunoihin uskaltautunut. Minä nimittäin kukuin jo 6.30 hereillä, joten kipaisin aamu-uinnille. En todellakaan yleensä herää näin varhain, mutta nyt sellainenkin ihme tapahtui. Ihanan rentouttava kokemus ja miten nautinkaan hiljaisuudesta ja vain suihkulähteiden aiheuttamasta solinasta.

TALLINNA KUTSUI JÄLLEEN

Matkan tarkoituksena oli vain olla ja shoppailla ja nauttia hyvästä ruuasta. Minä kävin kyllä jalkahoidossa hotellissa ja sain geelilakat taas varpaiden kynsiin. Nyt kelpaa loppukesä jalkojen olla sandaaleissa.

Aurinko suosi meitä, vaikka sateenvarjojen kanssa matkalle lähdettiinkin. Nautimme vanhassa kaupungissa lounasta ja istuimme autuaana terassilla ja kilistimme kesälle. Tuntui, että olisimme olleet kauempanakin matkalla, joten olipa kiva, kun Tallinna kutsui jälleen meitä vierailemaan. Kyllä sitä osaa arvostaa, että matkalle voi lähteä omasta kaupungista, kun taas siskoni joutui matkaamaan keski-suomesta ensin meille jo edellisenä iltana ja vasta sitten pääsimme matkaan.

Karnalux oli käytävä katsomassa, koska myös sisko on kova tekemään neuletöitä ja kyllä sieltä muutama lankakerä tarttui mukaan, joten taas riittää tekemistä lomalle.

UUSI ITALIALAINEN RAVINTOLA

Illalla kävimme syömässä aivan hotellimme naapuriin avatussa Ristorante Flavoressa ja miten ihanan tulisia ja herkullisia pitsoja saimmekaan syödäksemme. Kivan rento ja tyylikäs ravintola varmasti tulee houkuttelemaan ihmisiä syömään ja hinnatkin olivat kohtuullisia. Pitsat olivat noin 10 euron paikkeilla ja tarjolla oli toki muutakin ruokaa, italialaiseen tapaan.

AAMIAISHUONEEN NURKKA

Pakko on vielä palata hotellimme ja uudistuneen hotellin aamiaisnurkkaukseen. Muistan, että aikaisemmin noutopöytä oli suhteellisen keskellä huonetta ja siitä sai ruokaa helposti haettua.

Nyt saarreke oli laitettu huoneen perälle ja vielä saarekkeen taakse ja toiselle sivulle noutopöydät. Tämä koko hässäkkä oli siis ahtaassa paikassa ja saarekkeessa oli esillä lämpimät ruuat, juustot, makkarat ja muut leikkeleet. Päätypöydässä oli kaikki leivät, paahtimet, kakut, keksit ja hillot sekä voit ja margariinit. Saarekkeen toisella sivulla oli muistaakseni jogurtit, rahkat ja myslit sekä murot.

Voitte vain kuvitella, kuinka tuo kohta kokonaisuudessaan jumitti koko porukkaa. Kun yksi laittoi leivät paahtimeen, niin muut eivät voineet, kuin jonottaa takana. Silloin kukaan ei päässyt mihinkään suuntaan etenemään. Sama tapahtui myös levitteiden kanssa. Välillä ihmiset yrittivät päästä huoneen perältä poispäin, mutta se oli hankalaa, koska joka puolella oli ihmisiä menossa ja tulossa ja ruuhkahan siitä syntyi ja ihmiset ärsyyntyivät.

Nyt olisi kyllä hyvä, että tuohon kohtaan saataisiin tilaa ja toiminnot jotenkin sulavammin hoitumaan. Ajatus on varmasti ollut saada istumapaikoille lisää tilaa siihen keskiöön, mutta ehkä tuohon tilaan ei vain voi laittaa kaikkia toimintoja.

Aamiainen oli muuten herkullinen ja monipuolinen, joten vatsansa saa täyteen. Ihan viime hetkille ei kannata näin sesonkina jättää aamiaiselle tuloa, sillä siellä alkoi lopulta olla kovasti ruuhkaa. Hotelli on siis suosittu ja tykätty.

Vaikka matkalla olimme vain yhden yön ja palasimme illalla kotiin, niin matka tuntui kyllä pitemmältä. Paljon tuli käveltyä, shoppailtua ja kuitenkin ennätimme kivasti myös istuskella ja jutella. Miniloma on välillä tarpeen ja aina ei tarvitse lähteä moneksi yöksi tai kauemmaksi reissuun, sillä Tallinna on aina hyvä valinta ja kesällä niin kauniskin, kaikkien kukkien kera.

Lämpimät kiitokset siskolle kivasta matkasta.

Katso vielä pieni video matkasta.

8 Comments

  • Minna

   Hei kiitos <3 Tämä hotelli on kyllä nyt tyylikkäämpi ja rauhoittavampi värimaailmaltaan. Ekaa kertaa olin vain kännykän kanssa matkalla ja ihan jees onnistui kuvat:)

 • Tuula / Tuula’s life

  Olin kesäkuun alussa tuossa hotellissa. Tykkäsin myös kovasti. Huoneet olivat kivat. Ja Spassa tuli istuttua porealtaassa sekä käytyä aamulla vesijumpassa ja saunajoogassa. Ja sijainti on mitä parhain.
  Olipa mukava käydä uudelleen postauksesi myötä tuolla.
  Heleää heinäkuuta sinne <3

  • Minna

   Spa alue onkin juuri se paras ja kyllä olen tykännyt myös noista kauneushoidoista:) Kiva täällä on aina piipahtaa silloin tällöin.
   Kiva, jos tykkäsit postauksesta 🙂 Ihanaa heinäkuuta sinne myös!<3

 • Tiia

  Kyseinen hotelli on kyllä niin hyvällä paikalla ja ravintola hotlassa mieletön. Plussaa kylpylästä. Kätevää, jos pystyy pisteillä hankkimaan hotlahuoneen. Kivaa viikkistä Minna. <3

  • Minna

   Sijainti on hyvä, varsinkin kun tulee satamaan ja haluaa suhteellisen nopeasti eroon laukuista:) Kylpylä on kyllä hieno ja se jotenkin korostui, kun olin siellä aamulla yksin. Harmi, ettei ollut silloin känny mukana, niin olisin voinut rauhassa kuvata:) Itse asiassa, pisteillä saa matkan, mutta ei hotellihuonetta. Tarjouksia käytimme siihen huoneeseen, joita saa sitten tuolla club one kortilla. Joten hyvä diili muuten 🙂

 • 1nallepuh

  Olipa hienot kuvat, kattava kertomus ja vielä ihana video? Kyllä sai kiinnostumaan ja mukava olisi lähteä tyttöporukassa käymään. Mies tuskin innostuisi lähtemään. Jännä nähdä mitä ihanaa keksit langoista joita ostit?⚘

  • Minna

   Todellakin suosittelen ja tuo spa-alue on kyllä kaunis, mutta kannattaa varautua siihen, että se on todella suosittu. Paitsi aamulla, näköjään:)
   Lankoja täytyy aina ostella, vaikkei mitään vielä ole edes kehitteillä:D Kaipa niistä jotakin tulee, saas nähdä:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *