Käsityöt

ASKARTELE KESÄKSI KORVAKORUT

Kesälomalla on kiva ottaa rennosti ja huilia ja elää hiukan normaalista poikkeavaa elämää. Kun se alkaa tympiä, niin askartele kesäksi korvakorut. Pientä piperrystä voi moni kaihtaa, mutta se kasvattaa luonnetta.

Minä ostin Tallinnasta Karnaluxin kädentaitajien monitoimiliikkeestä neulelankoja ja vielä nappasin mukaani koruihin tarvikkeita. Nämä tarvikkeet olivat todella muutaman kymmenen senttiä ja koska omissa varastoissakin oli jotakin koruaskarteluun tarvittavia materiaaleja, niin pistin korutehtaan pystyyn hetkeksi.

Puisia ja todella kevyitä, erilaisia koruihin sopivia muotoja, löytyi muutamassa värissä, joten miellyin valkoisiin sydän- ja punaisiin kukka-aiheeseen, sekä puisiin helmiin ja väreinä oranssinpunainen ja ruskea.

Kotoa löytyi noita litistettäviä stoppereita, joita niittasin aina sopivan matkan päähän koruja tehdessä. Minulla oli ohutta siimaa, joten käytin sitä, mutta koruihin soveltuva elastinen kunauhalanka, olisi varmasti parempi.

ASKARTELE KESÄKSI KORVAKORUT

Pujotin toisen siiman päistä sydämen reiästä läpi ja sen jälkeen pujotin molemmat langan päät yhdessä stopparin läpi ja niittasin stopparin litteäksi pienillä pihdeillä. Näin siima jää kiinni ja korvakorun alas jäävä osa on tehty.

Tämän jälkeen vain pujotellaan erilaisia ja tyylisiä helmiä, mitä löytyy ja sopii ja väliin voi niitata stopparin, jotta koru pysyy paremmin kasassa.

Lopussa pujotin stopparin läpi siiman molemmat päät ja sen jälkeen renkaan kautta viedään siiman päät takaisin stopparin läpi ja niitataan stoppari litteäksi. Näin saadaan koru kiinni renkaaseen siististi ja tähän renkaaseen laitetaan lopuksi ne korvakorukoukut.

Ylimääräiset siimalangat katkaistaan ihan stopparin vierestä, jotteivat ne näy. Korvakorun koukku pujotetaan isoon renkaaseen ja rengas painetaan kiinni ja koru on valmis.

Korvakorut, jotka tein, aloitin aina alhaalta, jotta saan aloituksen siististi piiloon, juuri tuon stopparin avulla. Mikäli helmet ovat isoja, niin muista käyttää aina pieniä helmiä välissä ja käytä silloin useampaa stopparia.

Tässä helpoimmat versiot korvakoruista, sillä näihin lisäsin vain renkaan ja koukut, mutta näistä voi hyvin vaikka aloittaa.

Neljät korvakorut tuli askarreltua, joten suosittelen kokeilemaan. Varsinkin sateisen kesäpäivän ajanvietteenä, tämä on kivaa ja rentouttavaa hommaa.

Ei kun korvakorut vain heilumaan ja menoksi.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *