Sisustaminen

ASUNTOMESSUILTA INSPIRAATIOTA SISUSTAMISEEN

Rooman matkasta hetken toivuttuamme, olimme valmiina suuntaamaan asuntomessuille, joka on jokaisena kesänä ollut ohjelmistossamme jo kahdenkymmenen vuoden ajan. On kiva katsella uusia koteja ja napata asuntomessuilta inspiraatiota sisustamiseen.

Tänä kesänä auto suunnattiin kohti Kouvolaa, jonne oli vain puolitoista tuntia matkaa Helsingistä, joten ei mitenkään uuvuttava ajomatka. Mukaan lähti myös miehen sisko, haistelemaan sisustustuulia ja hakemaan asuntomessuilta inspiraatiota sisustamiseen.

Nautin kauniista somistuksista ja tyylikkäistä asunnoista, mutta huomasin kameraan tallentuneen eniten näistä kylpyhuoneista kuvia. Ne näyttävät siis innostavan minua edelleen. Persoonallisia altaita uudenlaisien materiaalien innoittamana löytyi paristakin eri kodista. Nämä jakavat varmasti mielipiteet, mutta onpahan jotakin uutta.

Tämä musta allas miellyttää minua, mutta hieman mietin, että kyllästyykö tuohon kellertävään puukomposiittialtaaseen ja ammeeseen nopeasti, kun alkuhuuma on ohi.

Woodio on kotimainen yritys, joka tekee vedenkestävästä puukomposiitistä kylpyhuonekalusteita posliinisten rinnalle ja kun tuota materiaalia kosketti, se vaikutti hämäävästi ihan posliinilta.

Harmaat sävyt ovat minusta hyvin luonnollisia ja rauhoittavia, jos miettii juuri kylpyhuonetta ja sen seinien ja lattioiden väriä. Tässä oli kauniin harmaan mikrosementin kaveriksi, käytetty vehnän sävyistä keltaista somisteena ja se minusta toimii. Toki aina nämä luonnon somisteet sopivat sisustuksiin, mutta niitäkään ei sovi olla liikaa.

Kiva, kun uskalletaan kokeilla erilaisia laattoja ja tässäkin on aika erikoinen muoto, mutta niin kaunis juuri tuossa harmaassa sävyssä. Kyllä täältä asuntomessuilta inspiraatiota sisustamiseen saa, jos on tarvetta rempata kotia.

Mikäli mielit löytäväsi asuntomessuilta inspiraatiota sisustukseen ja vaikkapa kattauksiin, niin tässä löytyy muutamia ideoita. Metsän uumenista voi löytyä vaikka miten upea puu, jonka voi hyvin asetella pöydän keskipisteeksi. Tähän on porattu reikiä pienille lasimaljakoille, johon voi asetella kukkasia. Yksinkertainen ja näyttävä koriste, joka vaatii kyllä pöydältä omat juttunsa.

Mahtava puukoriste ei kyllä istu ihan joka pöytään ja vaatii myös oikeanlaisen ja riittävän korkealle asennetun valaistuksen, jotta koko kattaus pääsee oikeuksiinsa. Tulisiko myös ongelmia, kun haluaa keskustella pöydän toisella puolella istuvan kanssa, sillä se ei ole helppoa tuon asetelman takaa. Ehkä meille tulisi hieman pienempi puupalikka, jos tätä ideaa haluaisin keittiöömme soveltaa.

Tämä on jo hieman hillitympi kattaus, kun vertaa äskeiseen rouheuteen, mutta tämä on hienostunut ja tyylikäs ja varmasti toimiva kattausidea.

Tässä kattauksessa ja sen somisteissa ei ole unohdettu huumoria, mutta se ei silti ammu yli. Ihastuttavat tiput ovat päässeet itse tarjoilijoiksi pöytään.

Yrttitarha seinälle ja yrtit vain laatikkoon ja sehän näyttää toimivan. Nyt vain metsästämään sopivia laatikoita.

Keramiikka innostaa minua aina ja olisipa kiva taas ennättää tehdä jotakin savesta. Tässä olisi tyylikästä ja näyttävää koristetta, vaikkapa olohuoneeseen tai eteisen pöydälle.

Kouvolan asuntomessuista voi hakea ideoita vielä elokuun 11. saakka. Minun katselmus messuista oli tässä ja toivottavasti näistä löytyy sinullekin jotakin inspiraatiota sisustamiseen tai remontoimiseen. Oletko jo muuten käynyt messuilla?

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *