Matkustaminen

VALKOINEN KIETAISUMEKKO ROOMASSA

Hiukan tulee jatkoa meidän Rooman matkan esittelyyn ja samalla pääsee esille myös ompelemani valkoinen kietaisumekko Roomassa.

FONTANA DI TREVI

Miten kauniita nähtävyyksiä Roomassa olikaan ja yllättävintä näissä oli se, että ne tupsahtivat esille jonkin vaatimattoman kadun kulman takaa. Siinä sai räpytellä hetken ja ihastella. No, toki myös ihmismeri oli tämän Fontana Di Trevin edessä aivan mahdoton. Joka puolella riitti tungosta, mutta saimme kuitenkin valkoisen kietaisumekkoni kuvattua tämän lähteen äärellä, kun oikein sinnittelimme. Valkoinen kietaisumekko Roomassa, Fontana Di Trevi lähteellä, sopi väreiltään kyllä oikein hyvin yhteen.

Fontana Di Trevi on rakennettu 1762 ja se on suurin ja tunnetuin suihkulähde Rooman kaupungissa. Takana on palatsin julkisivuksi barokkielementeillä koristeltu seinämä.

Lähteessä on hana, josta pulppuaa juomavettä ja sitä voi ottaa omaan pulloonsa ja se on ihan juomakelpoista vettä. Me emme kuitenkaan uskaltautuneet ottamaan vettä tuosta hanasta, mutta näin monen pulloja täyttävän.

Matkapuvustoon ompelin muutaman asun, joita on toki tarkoitus käyttää muulloinkin. Olin innoissani hankkinut pari kangasta juuri tätä matkaa silmällä pitäen.

Kuvaaminen olikin hiukan haastavaa ja meni tovi odotellessa, että edes pääsi tuohon lähteen reunalle. Hiukan piti kuvaa kaventaa, että sain muut turistit kuvasta poistettua.

Valkoinen kietaisumekko Roomassa ja Fontana Di Trevi olikin jo aiemmin esillä instan puolella, jossa heitin juuri kolikkoa lähteeseen. Täällä on tapana heittää kolikko lähteeseen, jolloin todennäköisesti palaa takaisin Roomaan. Toivotaan niin. Tykkäsin kaupungista kovasti ja se kohteli meitä hyvin.

Valkoinen on arka väri, mutta kuitenkin niin kaunis, joten uhmasin sitä likaantumisen pelkoa ja ostin kankaan. Ompelin hyvin yksinkertaisen ja klassisen mallin tähän mekkoon.

Ongelmaa tuotti vyönsolki, jossa ei ollut sitä toista osaa. Tämän tajusin vasta, kun olin solkea sommittelemassa tuohon mekkoon. Ostin soljen Tallinnan matkalta ja ihastuin solkeen, ajattelematta loppuun saakka, miten se toimii käytännössä. No solmuilla selvittiin ja näin tämä solki on vain koriste, ei niinkään tarpeellinen edes tähän mekkoon. Mutta halusin siihen kuitenkin jonkin koristeen.

Kankaassa on hiukan lycraa, joten se antaa myöten, varsinkin tuossa kiinnittämisessä ja istuu hyvin myös rintojen kohdalta. Takaa mekko on tehty kahdesta kappaleesta, joten se on poikki vyötärön kohdalta ja näin sain siihen hiukan enemmän istuvuutta selkäpuolella.

Satiininauhalla kiersin kaikki hihanaukot ja etuosan kappaleet, joten sain siistit käännökset joka reunaan. Eikä haittaa, vaikka etuosan helmasta satiininauha vilkkuu nurjalta puolelta, sillä sen kiilto lisää mekkoon himpun verran ylellisyyttä ja korostaa sitä.

ESPANJALAISILLA PORTAILLA

Helpottavaa oli, kun pystyi samalla shoppailureissulla käydä katsastamassa nämä nähtävyydet ja kierrettyämme tovin tyttären kanssa luksusliikkeissä katselemassa, saavuimme aukiolle, jossa sijaitsivat Espanjalaiset portaat. Ulkoportaat on rakennettu vuonna 1725 Piazza De Spagnan aukiolle ja ”espanjalaisiksi ” niitä kutsutaan, juuri tämän aukion mukaan.

Espanjalaisilla portailla seisoessani tuuli ihanasti, mutta kietaisuhameen vitsauksia on tietysti se, että täytyy olla valppaana, ettei tuuli heilauta hametta täysin auki.

Muuten toimi ihan hyvin, valkoinen kietaisumekko Roomassa, mitä nyt yksi pieni tahra oli tullut meikkivoiteesta, jonka olin ilmeisesti käsistäni saanut tahrittua mekkoon. Olipa muuten niin topakkaa meikkivoidetta, että lopulta piti ottaa järeät aseet käyttöön ja kynsilakanpoistoainella sain sen lopulta pois.

Kietaisumekon kanssa sopii citylenkkarit loistavasti, kun ovat samaa väriä. Korkokengät ja pikkulaukku taas tekevät mekosta tyylikkään ja juhlavan, joten asusteilla on väliä. Jos oikein tarkkaan katsoo, niin huomaat minulla omat askartelemani valkoiset korvikset ja ne suunnittelinkin juuri tähän mekkoon sopiviksi.

Mahtavaa, miten hellesää nyt saapui tänne meillekin, joten taisimme olla reissussa juuri sen oikean ajan.

6 Comments

 • 1nallepuh

  Ihania kuvia kauniista nähtävyyksistä. Sinusta oikein näkyy miten matkasta nautit, kaunis oli mekkokin ja se solki teki siitä juhlava näköisen. Ihanaa kun lenkkareista on tullu käyttökengät joka päivään eikä vaan urheiluun. Niillä kyllä jaksaa tutustua lomakohteisiin ja miksei omaan ihanaan kotikaupunkiinkin?⚘

  • Minna

   Kiva kun tykkäsit! Joo, meillä oli kivan rento reissu, vaikka käveltiin niin mahdottomasti:D
   Solki minustakin tekee tuolle mekolle vähän enemmän, kuin ilman. Lenkkarit oli kyllä kova sana tällä reissulla. Tykkään siistimmistä versioista, joten en ihan juoksulenkkareilla lähtisi, vaikka tänään kävinkin just ostamassa uudet. Edelliset olikin jo viis vuotta vanhat:)

  • Minna

   Oi, no tuo syksy on varmasti vielä parempi aika matkustaa, kun ei olen niin kuuma:)
   Kiitos, kietaisumekko onnistui ihan kivasti:) Sinäkin olet siis huomannut, että kietaisumekko toimii matkalla loistavasi ja on aina tyylikäs:) Kiva kuulla, että ompelet myös!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *