Sisustaminen

VALKOISIA KUKKIA ETEISEEN

Tänään tuli hankittua valkoisia kukkia eteiseen, toivottamaan tulijat tervetulleiksi. On tässä tuota tyhjää lipaston päällystää jo tullutkin tuijotettua jonkin aikaa. Se kaipasi somistetta tai kukkia ja minä en saanut hankittua siihen aikaisemmin mitään. Kukat kuolevat muutenkin niin nopeasti ja tiesin, että reissuja oli tulossa. Kukkien hoitaminen ei tunnu kiinnostavan tytärtäkään, joten ei hänestäkään olisi ollut kastelijaksi.

Kun loma alkaa kääntyä kohti loppua, niin minulla tulee tämä sisustamisen ja järjestämisen into. Nyt se on ollut kyllä aika laimeana vielä, mutta ehkäpä ensi viikolla alkaa täysi höyry, kun viimeinen lomaviikko alkaa.

Asuntomessuilla ja Tukholman sisustusliikkeissä käyminen, laukaisivat sisustuskärpäsen minussa. Ihania sisustusjuttuja, joista imin itseeni inspiraatiota ja olenkin pohtinut joitakin juttuja, joita voisi soveltaa myös meidän kotiin.

Lähdin tänään etsimään ensisijaisesti olohuoneeseen mattoa, sillä olemme lopullisen kyllästyneet tuohon pölymagneettiin, joka meillä maton virkaa toimittaa. Se on sellainen hapsumatto, joka edelleenkin näyttää olevan myynnissä, mutta se on niin hankala käytännössä, vaikka kaunis onkin. Maton piti olla allergiaystävällinen ja sen ei pitänyt sitoa pölyä.

Matto kerää valitettavasti kaikki roskat ja pölyt, puhumattakaan nuppineuloista ja muista, mitkä sinne maton tupsujen juureen sattuvat putoamaan. Eikä sitä tunnu saavan puhtaaksi millään. Raskaskin se on, joten se menee nyt vaihtoon. Matto on ollut ostoslistalla, siis ajatuksen tasolla jo jonkin aikaa, mutta vielä ei ole oikeaa intoa löytynyt edes etsimiseen. Tänään kyllä yritin, mutta ei löytynyt mattoa, joten etsintä jatkuu.

VALKOISIA KUKKIA ETEISEEN

Löytyi sitten aivan muuta. Pihakukat ovat tasaisesti nuupahtaneet ja uusia tarvittaisiin tilalle. En kuitenkaan vielä ostanut niitäkään, mutta innostuin nappaamaan Plantagenista mukaani silkkikukkia. Valkoisia kukkia eteiseen ja nehän kestävät jopa meillä ja sulostuttavat eteistä, vaikka eivät aitoja olisikaan. Aidot kukat ovat kauniita ja aito on aina aito, mutta jos ne kestää vain viikon, niin tämä ratkaisu on kyllä järkevämpi.

Kukat ovat ällistyttävän oikean näköisiä ja valintakin oli vaikea, sillä en oikein tiennyt, mikä toimisi parhaiten. Päädyin näihin ruusuihin ja pioniin sekä muutamaan vihreyttä tuovaan oksaan. Valkoisia kukkia eteiseen somisteeksi, jotta eteinen näyttäisi raikkaammalta.

Tytär taiteili viime syksynä helppoja silkkikukkasomisteita tähän lipaston päälle ja niistä voit lukea täältä ja täältä.

Minulla oli oasis-sientä ja sellaiseen palaseen kun ne painaa, niin varret pysyvät pystyssä ja juuri siinä kohdassa, mihin haluat, eivätkä kaatuile. Ajattelin myöhemmin hiukan täydentää puskaa vielä rönsyävämmäksi, mutta aloitan tämän nyt näin maltilla.

Valkoisia kukkia eteiseen ja ne saavat todellakin raikkammaksi tummankin eteisen ja ne saa siihen unohtaa ja olla huoleti. Aah, mikä helpotus.

Tuleeko sinulla lomalla intoiltua sisustuksen suhteen?

2 Comments

 • 1nallepuh

  Nykypäivän tekokukat on niin aidon näköisiä, ettei niistä pidemmältä katsoen tiedä ovatko aitoja vai ei.
  Helppojakin ovat näin loma-aikana ja pitkäikäisiä.
  Kauniilta näyttää teidän eteisessä, ihania kuvia⚘

  • Minna

   No tätä juuri ajattelin, että minä vain tiedän, jos niitä ei käy koskettelemaan, että ovatko aitoja!:) Usein itsekin täytyy koskettaa, että onko joku kasvi aito, kun ei niistä ota tosiaan selvää. Loma-ajan pelastus ja ehkä mulle muutenkin:D

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *