Matkustaminen

KUINKA PÄÄSEE RANNALLE ROOMASSA

Kuinka pääsee rannalle Roomassa? Ranta ja rannalle kaipuu, iski lomaillessamme Roomassa. Matkakohteeksi olemme yleensä kesämatkoilla valinneet kohteen, jossa on myös ranta. Yleensä se tuo ihanasti helpotusta kuumuuteen, joten Roomassa halusimme myös tuntea merituulen tuiverruksen ja sukeltaa sinisiin aaltoihin.

Kuumuus voi joskus yltyä todella tukalaksi ja kaupungista on silloin piristävää piipahtaa päiväksi meren rannalle. Lisäksi olimme monta päivää kiertäneet katsomassa upeita nähtävyyksiä, joten alkoikin olla niiden suhteen hiukan ähky ja kaipasimme hieman hengähdystä. Täällä aiempia postauksia matkasta ja myös täällä.

Olin onneksi tutkinut blogeista, kuinka rannalle pääsee ja mikä on sellainen rauhallinen ja siisti ranta, minne kannattaa mennä. Muistan, että nuorena, edellisen kerran Roomassa käyneenä, matkustimme sinne tunnin bussilla, vai olikohan se vielä pitempi matka. No, joka tapauksessa rannalle pääsimme ja se jäi mieleeni, mutta nyt vain piti muistella, kuinka pääsee rannalle Roomassa. Edellisestä matkasta oli toki jo sen verran aikaa, että päädyin kyselemään hotelli Napolista parhaimmat vinkit rannalle matkustamiseen.

KUINKA PÄÄSEE RANNALLE ROOMASSA?

Lido di Ostia kuuluu Rooman kuntaan, capitaleen, joten sinne pääsee hyvin metrolla ja paikallisjunalla. Lido di Ostiassa on useita rantoja ja junassa voi jäädä pois muutamalla rantapysäkillä. Metrolipun hinta on vain 1,5 e ja sillä voi matkata sekä metrossa, että junassa.

Hotellimme sijaitsi aivan metropysäkin vieressä, joten astuimme metroon Vittorio Emanuelen pysäkillä ja nousimme A-linjan metroon, matkustaaksemme yhden pysäkin verran asemalle Termini. Tästä siirryimme B-linjalle ja matkustimme neljän pysäkin verran Piramiden asemalle.

Porta San Paolon juna-asemalla, nousimme vain yhdet rappuset ylös ja kiiruhdimme viereiselle raiteelle, seuraten rantakasseja kantavia ihmisiä. Junalla matkasimme Cristofor Colombon asemalle, joka oli pääteasema. Tämän loppumatkan pysäkeillä jäikin paljon rannalle menijöitä pois, mutta me päätimme jatkaa matkan loppuun, sillä olin lukenut, että rannalle olisi päättäriltä hiukan lyhempi kävelymatka. Matka kesti kaikkien vaihtojen kanssa noin tunnin ja vartin, joten ei lainkaan paha.

Meri aukeni meille heti, kun pääsimme ulos juna-asemalta ja miten tervetullut sen tuulahdus olikaan. Ranta oli siis aivan edessä ja kävelimme vain hetken etsiessämme meille sopivaa kohtaa.

Täällä rannat olivat maksullisia klubeja, mutta hinta oli vain 15e/henkilö ja siihen kuuluivat suihkut, vessat ja aurinkovuode. Hinta oli kohtuullinen, sillä tutkimme myös Rooman keskustassa olevista kylpylöistä ja uimapaikoista vaihtoehtoa, mutta siellä hinnat olivat aivan toista luokkaa. Jopa 80 e/henkilö, saattaa joutua pulittamaan päivälipusta, joten on aika kallista.

Rannalla oli tietysti paljon väkeä, sillä olihan sunnuntai, mutta se oli meille se sopivin päivä, joten ei auttanut valittaa. Toisaalta harvoin näillä rannoilla nyt perheen kesken pääseekään oleilemaan. Viikolla saattaa kyllä olla kuulemma väljempää. Vesi virkisti ihanasti ja saimme ihmetellä mustaa hiekkaa, jossa kultainen hiekka kimalsi.

Rantaklubilla oli myös pari eri tasoista ravintolaa, hieno ja arvokas ja sitten vaatimaton ja edullinen. Me valitsimme sen edullisen, sillä halusimme vain pientä suolapalaa ja pizzapala oli hyvä idea. Täytyy kyllä myöntää, että kovin herkullisia eivät pitzzat olleet, mutta kyllä sillä pärjäsi takaisin Roomaan.

Helposti siis selvisi, kuinka pääsee rannalle Roomassa ja päivä teki hyvää meille kaikille. Sai vain löhötä ja uida muutaman tunnin ja se oli riittävästi tälle matkalle.

Tein myös pienen videon youtubekanavalleni, joten siellä on hiukan lisää materiaalia Roomasta ja tästä rannasta..

7 Comments

 • Anna

  Olipa mukava ja perusteellinen kirjoitus rannalle menosta Roomassa! Olen itse päässyt Roomassa aina rannalle Ostiaan autolla, joten tämä oli kiinnostavaa uutta tietoa minullekin, että miten yleisillä sinne pääsee. Hauska että mainitsit tuosta ruuhkaisuudesta sunnuntaina, se on todella aivan totta että väkeä on rannoilla viikonloppuisin ihan älyttömästi. Julkisilla ei ole parkkeerausongelmaa onneksi, autolla joskus olemme kilometrikaupalla joutuneet ajamaan edestakaisin Lidoa kun ei vaan löydy paikkaa.
  Oliko vesi miten puhdasta Ostiassa? En ole viime vuosina siellä käynyt vaan vähän kauempana Roomasta rannoilla, kuten Anziossa. Ostiaa yleensä roomalaiset haukkuvat vedeltään likaiseksi, ja onhan se usein. Roskaa tosin saattaa vedestä löytyä vähän joka paikasta. Olen kirjoittanut omaan blogiini viime kesän merenrantapäivästä Anziossa: https://mustikkapasta.blogspot.com/2019/07/paiva-muovimerenrannalla.html , jos kiinnostaa käy lukemassa! =)

  Anna / Mustikkapasta

  • Minna

   Kiitos Anna! Kieltämättä rannalle meno oli helpompaa, kuin ajattelinkaan ja vielä hotellin edestä, kun lähti suoraan metrolla, niin ei tuntunut missään:)
   Suosittelen päiväreissua kaikille, jotka suinkin merta rakastavat ja sitä matkallensa kaipaavat. Ei se minusta lainkaan ollut likainen tai roskainen se ranta. Ehkä juuri tuo maksullisuuus vaikuttaa siihen. Mutta vedestä en muuten osaa sanoa. Onhan tuo Itämerikin aikamoisessa kunnossa ja silti siinä uidaan…

 • Tiia Koivusalo

  ihanan rannan löysittekin. Hih niin muistuu mieleen, kun me menimme junalla rannalle, emmekä edes mahtuneet koko rannalle pyyhkeen kanssa. Mutta vaikka ei rannalle päästy tuossa kuumuudessa, syötiin koko Rooman reissun parhaat sapuskat tuossa pienessä kylässä ja pienessä ravintolassa. Rooman turistiruoat olivat pettymys, siellä pitää kyllä osata hieman valita ravintolat, ettei sorru turistiannoksiin.

  Ihanaa viikonloppua. <3

  • Minna

   Juu, ranta oli kiva, vaikka ei nyt mikään paratiisiranta, mutta meille passasi:)
   No kyllähän se tietysti on se ravintolatarjonta paljolti pizzaa ja pastaa, mutta kyllä me muutakin löydettiin ja oltiin tyytyväisiä. Edellisellä kerralla, silloin nuorena en kyllä tykännyt ruuasta:)

 • Maarit / Sopusointuja

  On varmasti ihanan raikas tuulahdus lähteä – ja päästä – rannalle kaupungin hektisestä kuumuudesta. Sitä menoa ei kestä kovin montaa päivää.
  Sitä mietin just usein, kun teemme pieniä etelän kaupunkilomia mm äitini kanssa ja siksi olemme valinneet usein Nizzan tai Palman. Palmassa ei tosin ole kovin lähellä uimarantaa, tai siis se ei ole ihan keskustan kohdalla. Seuraavalla reissulla syyskuussa hurautamme bussilla päiväksi Illetasiin, 10 km päähän, missä on viehättävä hotelli ja pääsee meren äärelle.

  Tämä oli hyvä vinkki Roomaa ajatellen!

  • Minna

   Päivä rannalla tuli nin tarpeeseen! Tämä on tosiaan hyvä ottaa huomioon, että saa kaupunkilomallakin jotain muuta siihen väliin.
   Kuulostaa hyvältä tuo ideasi lähteä rannalle ja busseilla on myös ihan mukava matkustaa.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *