Käsityöt

KATTOTERASSILLA VISKOOSIMEKOSSA

Kesäinen lauantai tuli vietettyä kattoterassilla viskoosimekossa. Olimme Sadonkorjuujuhlissa Helsingin keskustassa ja vietimme kivan päivän nauttien loistavasta seurasta ja herkuista. Tästä teen lähiaikoina oman postauksen.

Löysin nimittäin palalaarista ihanan viskoosikankaan ja mallia kehittelin hiukan sieltä ja täältä ja yhdistelin ideoita, joita somesta löytyy ja päädyin tähän malliin. Tämä kangas on aivan ihanan kevyt ja pehmeä ja laskeutuva. Kehuja voisin vielä jatkaa, sillä värikin sattui juuri minulle sopiva ja kiva, että on vaihtoehtoja kukkakankaille. Tosin olen totaalisesti kukkakankaisiin hurahtanut ja niistä monet jutut tehnytkin. Sinua saattaa kiinnostaa tämä kukkamekkopostaus.

Miten mahtava sää sattuikin lauantaille ja olikin kiva hoitaa kattoterassilla viskoosimekossa -kuvaukset. Kiitokset vaan kaikille kuvien ottajille. Kaunis kesäinen Helsinki kattoineen taustalla oli loistava, sillä eipä tuonne kattojen tasolle yleensä pääse kuvaamaan.

VINKIT VISKOOSIMEKON OMPELEMISEEN

Tässä tulee vinkit viskoosimekon ompelemiseen rypytyksillä. Ideana on käyttää alalankana alalankakuminauhaa. Kun säädöt ovat kohdallaan, eli ei liian tiukalla, mutta riittävän tiukalla, vetää kuminauha ommellessa kangasta kauniille poimulle. Autoin kyllä joissakin kohdissa kiristäen kuminauhaa vetämällä, kun se ei kiristynyt riittävästi.

Ompelin ensin rypytykset miehustaan, joka oli erillinen kaistale. Kannattaa varata kangasta leveyssuunnassa riittävästi, sillä rypytys tietysti vetää kangasta kokoon.

Kun mekon miehustassa oli tarpeeksi ompeleita ja miehusta myötäili vartaloa, niin kiinnitin suoran, pitkän hamekaistaleen miehustaan kiinni. Tätä ennen olin käyttänyt alalankakuminauhaa myös hameen vyötärön kiristämiseen kauniille poimuille ja sopivaksi miehustan kanssa, myös kuvioiden suhteen. Kuvioiden kanssa kangasta meni vähän haaskioon, sillä muuten ei olisi rytmi kankaassa säilynyt.

Tein vielä miehustan helmaan pienen käänteen ja ompelin rypytysnauhan siihen. Hamekaistale kiinnitetään sitten tuon rypytyksen alle ja rypytysreuna jää näkyville hameosan päälle. Se on hauska pieni yksityiskohta.

Hihat kiinnitin erillisiin kappaleisiin, jotka olin olkapäille viritellyt. Kuminauharypytykset miehustassa antoivat armoa hihojen istutuksen suhteen. Rypytyksiä ompelin myös hihansuihin.

Mekko on maxipituinen, joten hieman piti aina muistaa kulkiessa nostaa helmaa. Kun kädet ovat täynnä, niin aina se ei ollut helppoa. Tykkään kyllä maximekoista, mutta joissakin tilanteissa ovat hiukan haastavia käyttää.

Viskoosin kanssa pitää muistaa, että se kutistuu, joten ennen leikkaamista on syytä pestä kangas. No, minäpä en muistanut ja nyt hieman hirvittää pestä se, mutta tässä on kyllä hiukan vara kutistuakin, joten toivotaan parasta.

Tietyllä tavalla mekko muistuttaa hippityyliä, on rento, mutta kuitenkin juhlavakin tarvittaessa. Vaikka iltapäivä kattoterassilla viskoosimekossa, kääntyi iltaa kohti ja aavistuksen lämpötilat laskivat, niin pitkähihaisena ja maximittaisena mekko lämmitti riittävästi. Minulla ei siis ollut takkia mukana ja hyvin selvisin. Viskoosi myös luonnonkuituna lämmittää, vaikka okin kankaana ohutta.

Loppuun vielä vinkkinä, että varsinkin Eurokankaan palalaari, on oiva paikka löytää mahtavia kankaita ja tällekin mekon kankaalle tuli hintaa vain 12 e.

Onko palakangaslaatikko sinulle tuttu?

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *