Lifestyle

SADONKORJUUN AIKAAN JUHLITAAN

PR-TAPAHTUMA JUOMAVINKIN JA 40+BLOGIEN KUTSUMANA

Sadonkorjuun aikaan juhlitaan ja joukko iloisia 40+ bloggaajia kokoontuikin viime lauantaina Helsingin kattojen ylle, Pernod Rickard Finlandin kattoterassille. Mikä olisikaan ollut kivempaa, kuin viettää lämmintä iltapäivää upeiden herkkujen äärellä ja hyvässä seurassa.

Näissä maisemissa oli ilo istuskella ja nauttia kesän viimeisistä päivistä. Sadonkorjuujuhlat, eli aikoinaan Kekri nimellä tunnetun juhlan juuret, ovat vuosituhansia vanhassa eurooppalaisessa maatalouskulttuurissa. Kekrinä juhlistetaan ja nautitaan uuden sadon antimista. Me teimme näin, hiukan soveltaen.

Ideana oli nyyttärit ja etukäteen sovittiin, mitä ruokaa kukin tuo. Tarjoamisia oli kahdellekymmenelle hengelle, joten kivasti oli ihmiset asiaan paneutuneet. Kala, kana, salaatit ja jälkkärit olivat kyllä onnistuneita ja maut sopivat hienosti yhteen.

Kaiken kruunasi tietysti australialaisen viinitalon viinit. Ihastuttavan kevyt ja raikas La Petit Rose ja viskitynnyrissä kypsytetty Double Barrel Shiraz, joka olikin suhteellisen tuhti ja totesimme yhteisesti, että tämä viini sopii hienosti myös syksyn viimaisiin iltoihin ja takkatulen äärelle.

Sadonkorjuun aikaan juhlitaan ja nämä juhlat alkoivat ensin alkupaloilla. Alkupaloja oli leiponut Heli sekä pyöräyttänyt omenahilloketta. Grillissä kypsyi vielä pekonikääreen saaneet uuden sadon porkkanat. Meriharakka oli tuonut patonkia ja juustoja.

Sari ja Kati tarjosivat molemmat mansikkaista vuohenjuustosalaattia.

Outilla oli tarjolla tacosalaattia.

Mikko taikoi hienon annoksen, jossa oli italialaista munakasta ja palsternakkasipsejä.

Kanavartaat ja jogurttikastike olivat Tuulin ja hänen miehensä käsialaa. Maarit oli tehnyt yrttisen perunasalaatin romescokastikkeen kanssa.

Grillissä kypsyi myös Jurin tekemä kala ja herkulliset hampparit olivat taas Mikaelin loihtimia. Nämä olivat muuten hunajaolut pulled-pork hampurilaisia ja aivan sulivat suussa.

Me Kristallit vastasimme jälkiruuista. Tässä minun mokkapalat hiukan muunneltuna eli maitosuklaalla ja mansikoilla koristeltuna. Alla Kristan taidonnäyte eli suloiset kuppikakut.

Meillä oli kiva iltapäivä ja kiitokset kuuluu Tuulille ja Helille, sekä juomavinkille, jotka olivat tämän meille mahdollistaneet. Mukavinta tässä oli myös se, että mukaan sai kutsua avecin, joten kerrankin miehet, vaimot ja ystävät pääsivät mukaan.

Sadonkorjuun aikaan juhlitaan ja kuten meilläkin, sitä ruokatarjontaa voi säveltää, jotta kaikkea ei tarvitse ottaa ihan kirjaimellisesti. Pöydän tarjoiluissa voi olla myös mielikuvitusta ja miksei sinne sopisi myös hiukan eksoottisimmat mautkin.

Elämä on yhtä arkea, joten sitä voi hyvin piristää pienimuotoisilla juhlilla ja juhlistaa näin kesän loppumista ja toivottaa syksy tervetulleeksi.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *