Käsityöt

PITSINAUHAA JA KUKKASIA

TOTEUTETTU NAPPITALON TUOTETESTAAJANA, PITSINAUHA SAATU

Pitsinauhaa ja kukkasia, on toteutettu pitsinauhan ehdoilla. Kankaan tähän kukkais-pitsimekkoon, hankin pitsiä silmällä pitäen. Vähän aikaa sitten, Nappitalo etsi muutamaa ompelemisesta kiinnostunutta bloggaajaa tuotetestaajiksi. Minä pääsin yhdeksi testaajaksi.

Pakettiin kuului kolmea erilaista nauhaa ja näistä tuli toteuttaa omalla tyylillä ja idealla jotakin. Mekkofanina, näin pitsin heti sointuvan mekkoon parhaiten. Olisihan se voinut olla myös paitakin, mutta mekko siitä nyt tuli.

Kun lähtee pitsi edellä kangaskauppaan, niin voit kuvitella, ettei sopivan kankaan löytäminen ole lainkaan helppoa. Väri ja materiaali ei löytynytkään ihan niin helposti, kuin olin kuvitellut. Luotin liiaksi siihen, että kesäisiä kankaita olisi ollut vielä paljon jäljellä. Olihan niitä, mutta osaa jo laitettiin, tai oli jo laitettu pois varastoon, kun minä riensin ostoksille.

Aikaisemmin Sadonkorjuujuhliin ompelemani viskoosimekko miellytti materiaalina. Viskoosi on luonnonkuituna lämmittävä, joten näin loppukesään ja syksyyn, se olisi sopivin. Lisäksi tämän hienosti kiiltävän pitsin rinnalle, ei sovi mikään raskas materiaali, joten pitsi todellakin saneli ohjeet tähän ompeluun. Tietysti taustalla oli oma ideani, kuinka mekon toteuttaisin.

Kankaan löytäminen ei siis ollut helppoa, sillä toiveissa olisi ollut joku muu printti, kuin kukat. Lopulta värisävy saneli, mikä kangas toimi pitsin kanssa ja koska vain kukkia oli tarjolla, niin kyllä se minulle kelpasi. Pitsinauhaa ja kukkasia siis ja näin mekko alkoi hahmottumaan. Tarkoitus oli ommella pitsi niin, että hieman ihoa kuultaa pitsin takaa läpi.

VINKIT MEKON OMPELUUN

Minua hieman pelotti leikellä nuo mekon osat auki pitsiä varten, mutta huoliteltuani ja käännettyäni ne nurjalle puolelle, pitsin ompelu käännöksen päälle, sujui yllättäen ilman ongelmia.

Minulla oli ajatuksena ensin laittaa mekkoon vetoketju sivuun, mutta tulin siihen tulokseen, että mekko saa jäädä löysäksi ja näin sen saa helposti sujautettua pään läpi päälle.

Kevyt ja laskeutuva viskoosikangas ei myöskään ole liian painava. Tässä esimerkiksi pitsin varassa on tuo pitkän hameosan kangas. Onneksi pitsi oli laadultaan napakka, joten sen repeämistä ei tarvitse pelätä. Hameosa kannattaa rypyttää ensin miehusta levyiseksi ja sitten kiinnittää se pitsiin.

Tämä haasteen tapainen opetti taas uutta ja sen, että joskus voi olla hauskaa lähteäkin aivan eri suunnasta liikkeelle. Yleensä kankaaseen sovitetaan pitsit sun muut, mutta nyt tehtiinkin päinvastoin ja tuli ihan mielenkiintoinen kokemus. Kyllä se näinkin päin käy ja pitsinauhaa ja kukkaisia -mekko on rento ja mukava päällä.

Tulehan myöhemmin katsomaan, mitä keksin niistä kahdesta muusta jutusta. Sen verran paljastan, että toisessa on kyseessä kuminauha. Mutta toteutus ei suinkaan ole tavanomainen.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *