Käsityöt

LEOPARDINAUHAA KIILTÄVÄSSÄ TAKISSA

TOTEUTETTU NAPPITALON TUOTETESTAAJANA, KUMINAUHA, NEPPARIT JA VYÖNSOLJET SAATU

Leopardinauha kiiltävässä takissa osoitti sen, että kuminauhan käytössä voi hyvin käyttää mielikuvitusta. Nappitalon tuotetestaajan toinen tehtävä oli ompleus, johon sopisi leopardikuvioinen kuminauha. Olin hieman miettinyt laukkua tai pussukkaa, mihin tuon leopardinauhan sommittelisin, mutta avoimin mielin menin kangaskauppaan ostoksille. Siellä ostin pitsinauhaan kangasta ja toteutus löytyy tästä postauksesta.

Silmiini osui kiiltävä tekonahkainen kangas, joka vaikutti minusta sopivalta kostean sään takkiin. Luulinkin sitä ensin sadetakkikankaaksi, sillä olin samalla katselemassa kotimme terassipöydän suojaksi vedenpitävää kangasta. No, myyjä sanoi, että kestää kosteutta kyllä, mutta ei ole takuuta, että kestäisi kunnolla sadetakkina. Sepä ei minua estänyt, sillä yleensä kannan mukana sateella sateenvarjoa, mutta pieni tihkusade voisi mennä, tällä materiaalilla toteutetulla sadetakilla. Värisävynä sopi mitä parhaiten juuri tähän takkiin, mitä aloin mielessäni suunnittelemaan. Tärkeintä oli muistaa se leopardinauhan käyttö.

LEOPARDINAUHAA KIILTÄVÄSSÄ TAKISSA

Kangas on ohutta ja toisella puolella valkoinen kangas tekee siitä helpomman ommella. Ostin Jersey-neulasetin, jotta neula tekee riittävän pienen piston kankaaseen ja näin ei kankaan pinnoite kärsi ja kosteus pääse siitä niin helposti läpi. Mallista tuli melko suora ja leopardinauhalla somistin taskunsuut ja vyöhön tämä kuminauha sopi mitä parhaiten. Huppuun ompelin aikaisemmin ostamastani ja ompelemastani leopardikankaan jämistä vuoren ja sepä sopikin siihen täydellisesti. Hupun tein suhteellisen reiluksi, sillä inhoan liian tiukkoja huppuja. Huppu on kuitenkin sadetakissa ehdottoman tärkeä. Tuo vuori myös estää hiusten sähköistymistä, joten siksikin tuo vuori oli viisasta ommella.

Mikäli haluaisi tästä takista täysin vedenpitävän, niin myynnissä on sellaista teippiä, jonka voi jo ennen ompelemista laittaa saumoihin, jotta vesi ei pääse näin läpi. Minä tajusin sen liian myöhään, mutta kuten sanottu, en ilman varjoa varmaankaan kaatosateeseen lähde. Kuminauha on kuminauhaa ja sehän tietysti kastuu, mutta no, en anna sen haitata.

Takista tuli tyylikäs, kosteutta pitävä takki ja sillä kelpaa erityisesti sateellakin mennä johonkin tapaamiseen, kun haluaa olla hiukan tyylikkäämpänä. Olinkin miettinyt aiemmin tämän tyylisen takin tekemistä, mutta nyt kun tavallaan vahingossa tämän keksin, niin nytpä sen sitten sain.

Kivointa tässä on minusta se, että käytin tätä leopardinauhaa kiiltävässä takissa, ihan muulla tavalla, kuin yleensä kuminauhaa käytetään, joten mielikuvitusta vain peliin. Ei se kuminauha, jossa on hiukan särmää, tarvitse toimittaa vain sitä yhtä virkaa. Se voi hyvin olla, vaikka koristenauhana ja vyönä.

Sain Nappitalosta nepparit ja vyönsoljet vielä mukaan tähän tuotetestaajan pestiin, joten vyö tulee paremmin esille noiden solkien kera ja pysyy myös kiinni. Vyön toisen pään käänsin kaksinkertaiseksi ja tikkasin kiinni, jotta nurja puoli ei tule näkyville.

Sadesäitä en tässä todellakaan odottele, mutta melkein voisi, kun takista tuli näin kiva. Hintaakin kankaalla oli vaivaiset 10 e, joten eipä tarvitse miettiä kahdesti, että kannattaako.

Vielä olisi yksi nauha toteutettava ja kohta alkaakin kone surista ja näin taidan viettää sunnuntaita. Tervetuloa taas katsomaan, mitä olen suunnitellut hapsunauhasta. Miten siellä?

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *