Sisustaminen

PIHLAJANMARJAT TUOVAT SYKSYN

Miten paljon onkaan pihlajanmarjoja tänä syksynä. Nyt se syksy alkaa kunnolla puskea päälle, sillä pihlajanmarjat tuovat syksyn. Tai näin itse ajattelen, vaikka vasta joissakin lehdissä on aavistus värien muuttumisesta ja ilmat ovat vielä lämmöllä hellineet.

Syksy on itselle sellaista aikaa, että täytyy ihan tsempata, jotta tämän taas jaksaa. Nyt on vielä ihanan leppoisaa, mutta kun kunnon sateet ja tuulet alkavat, niin haluaisi todellakin olla jossakin muualla.

Mutta ihmisillä on tapana valmistautua syksyn tuloon ja pikkuhiljaa alan itsekin mukautua ajatukseen ja muuttaa kotia ja sisustusta syksyä kohti.

Tämä on vasta pikkuinen juttu, mutta aloitin syksyn somistamisen sieltä helpoimmasta päästä. Pihlajanmarjat tuovat syksyn, joten kahmin niitä muutamia terttuja isosta pihlajasta, joka oli marjoja täynnä. Toki näistä voisi keitellä hillot ja muut, mutta ei ole oikein ollut minun juttuni. Tyydyin sitomaan pihlajanmarjatertut nipuiksi ja kiinnitin ne vanhaan ajopuuhun, jonka olemme jostakin mökkireissulta kotiin raahanneet.

Kun niput oli kiinnitetty kukkalankaa käyttämällä, niin pakkohan siihen oli vielä lisätä kausivalot, sellaiset miniatyyrit. Ihan jo aloin odottamaan iltapimeää, jotta valaistus tulisi enemmän näkyville.

Oikeasti en vielä halua alkaa virittämään muuten noita kausivaloja, mutta tähän se sopi ja vielä lyhty kynttilöineen viereen, voisi olla soma setti. Näin ihanan hehkuvan värisenä, pihlajanmarjat tuovat syksyn, joten aloittelen nyt ensin näin, pienellä syksyn siedättämisellä.

Katsotaan nyt, kauanko linnut antavat marjojen siinä olla, joten iloitsen marjojen väriloistosta edes hetken.

Olin jo viikonloppuna ostanut pari Asteria, joten vanhat kuivuneet hortensiat huitsiin ja tilalle helppohoitoinen näyttävä kukka, joka menee nyt kivasti alkusyksyn.

Tässä muuten laiskan naisen kukkaistutusvinkki. Turhaan istuttaa uutta kukkaa omaan multaan, vaan aseta kasvi ruukkuineen päivineen vanhaan multaan. Tein näin tälle tulilatvalle ja hyvin on pärjännyt. Varsinkin kun on kyse syksyn kukista ja kun säistä ei koskaan tiedä, puhumattakaan minun kasteluinnosta, on turha hosua liikaa. Kuulostaa pahalta, mutta näin se vain on nähtävä.

Tässä pieni kukkapäivitys ja nyt porraspielikin näyttää ihan somalta. Kynttilät ja lyhdyt ja vielä lisää valoja myöhemmin, kun illat alkavat olla sysipimeitä, niin eiköhän näillä jonkin aikaa mennä.

Pari vuotta sittenminulla oli ulkoseinällä ruukkupussit kukille ja niistä voit katsoa vinkin täältä.

Miten siellä, joko kaikki syysistutukset ovat loistossaan?

4 Comments

  • Tuuli - Lumo Lifestyle

    Asetereita on parvekkeella ja kesän yrttejäkin vielä, mutta kukat alkavat hiljallee lakastua. Ehkä hankin vain uudet tilalle, isoja astereita kun saa esi. Lidlistä edullisesti.

    Kumpikonhan pihlajanmarjaennustus toteutuu; ”Pihlaja ei kanna kahta taakkaa, eli kova marja- ja lumitaakka eivät osu samaksi talveksi” vai ”Lnta tulee paljon, jos pihlajanmarjaakin on paljon: Luonto järjestää linnuille paljon syötävää pihlajapuihin”.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *