Käsityöt

VALKOINEN TEKONAHKAHAME

NAPPITALON TUOTETESTAAJA

TEKONAHKAINEN HAPSUNAUHA JA VETOKETJU SAATU

Valkoinen tekonahkahame on ommeltu Nappitalon tuotetestaajana ja tämä oli nyt haasteen viimeinen, eli kolmas nauha, jonka suunnittelun ja toteutuksen sain tehdä. Aiemmin olen toteuttanut pitsistä ja leopardikuminauhasta tuotteet, jotka löytyvät linkkien takaa. Nauha on hapsunauhaa ja se on pehmeää tekonahkaa, kauniin helmiäisessä kerman sävyssä.

Mietin mielessäni ensin toppia, jossa olisi ollut etuosa hapsuista, mutta tytär vinkkasi idean hameeseen, jota lähdin innoissani kokeilemaan. Sovimme, että valkoinen tekonahkahame tulee tyttärelle ja ajatuksena oli, että sitä voisi käyttää niin vapaa-ajalla kuin officessa.

Hankin kankaaksi hameeseen samaa kangasta, josta ompelin valkoisen kietaisumekon Roomaan. Tämän tajusin vasta, kun olin ostanut kankaan, että onpas jotenkin tuttu kangas. Värisävyn löytäminen oli myös haasteellista, joten ei saanut olla liian valkoinen ja ei taas liian keltainenkaan käynyt.

Tässä kankaassa on hiukan joustoa, joten siinä mielessä vartalonmyötäiseen hameeseen se sopiikin hyvin. Kannattaa kuitenkin huomioida, että tuo hapsunauha ei pahemmin jousta, kun se on ommeltu kankaaseen kiinni, joten liian tiukkaa hametta ei kannata ommella. Lisäksi hapsunauha ei kestä vesipesua, joten tämän kanssa ei ihan kannata istuskella, vaikkapa nurmikolla.

Valkoinen tekonahkahame on suunniteltu ja sommiteltu niin, että hapsunauharivit menevät ommellessa aavistuksen verran päällekkäin. Alla oleva hamekangas ei siis näy, muutoin kuin hapsujen liikkuessa. Vyötäröä ja helmaa lukuunottamatta.

Hapsunauha on helppoa ommella, kunhan käyttää joko jersey neulaa tai nahkaneulaa halutessaan. Materiaali oli kyllä niin pehmoista, joten jersey neulalla tämän ompelin.

VINKIT HAMEEN OMPELEMISEEN

Mittaa hame lantion mukaan ja muista jättää riittävästi löysyyttä, kun leikkaat hameen. Muotoilin muuten suorahkoa mallia parilla laskoksella selkäpuolelta, jotka ompelin sisään ja sain hameesta istuvamman.

Jätin vetoketjua varten aukon ja lähdin ompelemaan hapsunauhaa vetoketjun kohdalta ympäri hameen. Hapsunauha kannattaa ensin ommella ympäri ja vasta sitten leikata nauha. Jos tulee mittavirheitä, niin niistäkin selviää, kun vain tikkaa puuttuvan pätkän tiiviisti kiinni edellisen jatkoksi.

Hapsukerroksia tuli neljä, tyttären mitoilla ja lopuksi ompelin hameeseen piilovetoketjun. Vyötärönauhan kiinnitin vyötärölle ja ompelin lisäksi pienen napin ja lenkiksi napille, kiinnitin hapsuista yhden. Helman käänsin tikkaamalla päältä.

Ilokseni valkoinen tekonahkahame istui tyttärelle täydellisesti, joten hyvin kävi. Hassua, että tämän valkoinen tekonahkahame on hapsujen kanssa yllättävän painava, joten aluskangas ei voi olla liian ohutta.

Hameen kanssa käy hyvin toppi illanviettoon vapaalla tai paitapusero, kun menee toimistolle töihin. Toki neule voisi tähän asuun sopia myös yhtä hyvin.

Vastaavasta nauhamateriaalista voisi hyvin toteuttaa myös hihattoman mekon ja sekin kävi mielessä, mutta se jääköön hautumaan.

Kiitokset Nappitalolle, kun sain osallistua tähän haasteeseen. En olisi varmaankaan osannut noin vain valita nauhaa, esimerkiksi tähän hameeseen, josta tuli minusta kaunis ja toimiva. Tehtävä oli tavallaan käänteinen ja mielenkiintoinen toteuttaa. Ensin on nauhat ja siihen keksitään se jokin yhdistävä tekijä, jotta siitä saadaan tuote. Normaalisti se on toisinpäin, mutta toimii todella myös näinkin. Eli suosittelen joskus kokeilemaan ja poikkeamaan perinteiseltä polulta.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *