Sisustaminen

KIERRÄTÄ SYKSYN KUIHTUVAT KUKKASET TAULUKSI

Kierrätä syksyn kuihtuvat kukkaset tauluksi, sillä niistä saattaa olla hiukan enemmän ja pitempään iloa.

Huomasin nimittäin viikonloppuna, että sitkeästi yrittää tuo syyshortensia avata vielä kukkasensa, vaikka syksy alkaa olla jo kunnolla päällä. Mietin, miten voisin enemmän nauttia, myös niistä kukista, jotka alkavat olla tiensä päässä ja vielä viimeisillä voimillaan kurottavat kohti aurinkoa ja yrittävät näyttää kukoistavilta.

No, tällä syyshortensialla on vielä toivoa, jos ei iske halla, mutta entä ne muut, jotka ovat jo kukintonsa loppusuoralla. Osaltaan syytän myös itseäni ja huolimattomuuttani kukkien kastelun suhteen. Mutta kaikkea ei ennätä ja muista, joten katkaisin pari suhteellisen hyväkuntoista kukanoksaa talteen ja päätin nostattaa niitä taulun muodossa. Saavat paraatipaikan ulko-oven luona. Pihalla kun ei enää tule aikaa niin vietettyä, varsinkaan viikolla, joten ainakin näkyvät tulijoille ja lähtijöille paremmin. Kierrätä kuihtuvat kukkaset tauluksi -idea, alkoi tuntua loistavalta keksinnöltä.

Tytär oli vahingossa rikkonut Ikean taulukehyksen lasiosan, joten ongin sirujen joukosta kehyksen talteen ja mustana se sopiikin hyvin antamaan kontrastia sekä kukalle ja se erottuu hyvin tuosta vaaleasta seinästä.

Keväällä ostin useampia tulppia kukkia varten ylioppilasjuhliin ja osa meni roskiin, käytön jälkeen ja osan säästin. Nyt vain työnsin tulppaan, jossa on vettä, nämä pari hortensian kukkaa. Lisäksi kieputin siimaa kukkien varsiin ja kiinnitin sen taulua varten oleviin nauloihin. Näin sain kukat somasti pysymään seinää vasten ja lopuksi nostin kehyksen paikoilleen.

Kuten näet lopputuloksesta, nämä hortensiat aivan hehkuvat, vaikka osa kukasta onkin jo kuihtumassa. Mutta se ei haittaa lainkaan, vaan antaa hiukan sävyeroja ja onkin hyvä juuri syksyyn.

Tiedän toki, ettei tämä kukkataulu kauaa pysy hehkeänä, mutta sitten siihen voikin jo laittaa muita kukkia, heiniä, oksia ja lisätä valoja mausteeksi. Tämä on hiukan kuin vaihtuva kukkanäyttely.

Olen iloinen, kun keksin kierrätysidean sekä taulunkehykselle ja kuihtuvalle kukalle. Lisäksi helpotusta tuo se, että tätä ei tarvitse kastella ja se saa hyvinkin kuivahtaa tässä ja muuttua kuivakukaksi ja jos ei näin käy, niin sitten vain uutta tilalle.

Kannattaa siis etsiä niitä kukoistuksen huipulla vielä olevia kukkia, tai jo hiukan hiipumassa olevaa kukkaa, jonka raskii leikata ja kierrätä kuihtuvat kukkaset tauluksi ulko-oven eteen, terassille tai parvekkeelle. Eikä sisälläkään varmasti olisi hullumpi idea.

Mikäli diy ideat kiinnostavat, niin pihlajanmarjoista saa myös helposti toteutettavan ja kivan somisteen pihalle, oven eteen tai parvekkeelle. Postaus siitä löytyy täältä.

6 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *