Sisustaminen

PARVEKKEELLA ON NYT SYKSYN TUNNELMA

Parvekkeella on nyt syksyn tunnelma, sillä ilmat ovat muuttuneet viileämmäksi ja illat vaan pimenevät aikaisemmin. Oli siis aika luopua keveästä ja kesäisestä parvekkeen sisustuksesta ja tuoda pienillä muutoksilla lämpöä ja syksyistä tunnelmaa.

Mukavasti se kesä menikin parvekkeella ja usein istuimme miehen kanssa pitkään kesäilloista nautiskellen ja varsinkin saunan jälkeen. Kesän lämmöstä on aina niin haikea luopua.

En suunnitellut mitään isompia muutoksia, sillä kohta tulee kuitenkin niin kylmä, ettei parvekkeella tarkene edes istua, joten muutamalla muutoksella toin tilalle syksyä. Talveksi aina riisumme kaikki tekstiilit parvekkeelta pois, mutta vielä hetken voi sisustaa tätä tilaa myös tekstiileillä.

PIENILLÄ MUUTOKSILLA SYKSYN TUNNELMA PARVEKKEELLE

Parvekkeella on nyt syksyn tunnelma, sillä lisäsin sohvalle karvataljan, joka tuo hieman pehmeyttä ja toivon mukaan lämpöä, sillä saunasta tullessa se voi olla tarpeen viileillä ilmoilla. Karvatalja on myös kaunis somiste, joten se sopi tuohon penkille kivasti, myös tunnelman suhteen. Lisänä on tietysti kori, jossa on vilttejä, joihin voi kietoutua tarpeen tullen.

Lasimaljakko, jonka taituroin viidessä minuutissa keväällä, postaus löytyy täältä, sai uudeksi seuralaisekseen marjamaisen kukan ja kynttilän. Kynttilöitä en kesällä täällä polttanut lainkaan. Koen kynttilöiden polton jotenkin kuuluvan syksyyn ja talveen, joten kevään ja kesän valo riittää. Asettelin useampaan kohtaan pikku lyhtyjä kynttilöineen ja tuikkuja lattialle, parvekkeen toiselle seinustalle ja nyt niitä voi myös poltella.

Riutuneet ja pystyyn kuolleet kasvit saivat lähtöpassit ja kukkakaupasta vain nopeasti uutta tilalle. Nyt valitsin syksyisempiä kukkasia ja näin sain myös enemmän väriä parvekkeelle. Tulilatvat ovat siitä helpot kukkaset, että ne eivät kaipaa usein kastelua. Laiskan kastelijan pelastus, siis. Olen niitä aiemmin jotenkin vieroksunut, mutta nyt ihastuin niiden kauniisiin värikkäisiin kukintoihin. Kukat eivät varmasti kauaa enää parvekkeella kestä, mikäli ilmat muuttuvat kovin kylmäksi. Toki parvekelasit varmaan auttavat hieman kylmyyttä vastaan.

Nostin vanhan ajopuun hyllylle ja lisäsin pari hopealankaa ruukkuihin. Peili, kynttilä ja somasti kimaltavat patterivalot tuovat pimeyteen valoa ja parvekkeella on nyt syksyn tunnelma, pienten somistusten ansiosta.

Syksyä kestäisin paremmin, jos muutos kylmempään tapahtuisi pikkuhiljaa, eikä äkkinäisillä muutoksilla, kuten yleensä tapahtuu. Varmasti tässä vielä lämpötilat heittelehtivät ja saattaa olla vielä lämpimiäkin päiviä edessä. Toivottavasti myös sellaisia kuulaan kirkkaita päiviä, jolloin ruska pääsee loistamaan. Parvekkeelle tuli nyt syksyn tunnelma ja toivon, että saisin vielä hetken pitää tästä tunnelmasta kiinni, ennen kunnon tuiskuja ja pakkasia.

Onko sinun parvekkeella tai terassilla tapahtunut muutoksia syksyn tullessa?

Tein myös videon parvekkeen muutoksesta, käyhän katsomassa, että löytyikö syksyn tunnelma.

4 Comments

  • 1nallepuh

    Kyllä tuolla parvekkeella kelpaa istuskella, niin kaunista ja tunnelmallista. Minustakin kynttilät kuuluu syksyyn ja talveen, mökillä niitä poltan sisällä ja ulkona. Niinkuin mieheni sanoo: kesällä kaikki rahat menee kukkiin ja muuten kynttilöihin?
    Tunnelmallisia iltoja⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *