Matkustaminen

REISSUSSA UNELMIEN RISTEILYLLÄ

Pressimatka Yhteistyössä Tallink Suomi ja Silja Line Suomi

Kun risteilyreissulle lähtee kahdeksan naista, joilla juttu lentää ja nauru raikaa, niin voitte uskoa, että meidän reissu oli aivan huippu. Olin jo pelkästään otettu siitä, että sain lähteä mukaan ja olla reissussa unelmien risteilyllä, mutta sen lisäksi, sain vielä mahdollisuuden tutustua uusiin ja mukaviin ihmisiin tällä reissulla.

Millaista olisi olla reissussa unelmien risteilyllä pari päivää? Mitä se pitäisi sisällään?

Meidän reissun olivat suunnitelleet yhdessä Tiia Koivusalo ja Marika Nöjd, Tallink Siljan viestintäjohtaja. Nimeksi reissulle tuli Unelmaristeily ja sitähän se oli. Matkaa taitettiin kolmella eri laivalla ja käväistiin kahdessa kaupungissa, Tallinnassa ja Tukholmassa.

REISSUSSA UNELMIEN RISTEILYLLÄ KOHTEENA TALLINNA

Suuntasimme sunnuntaiaamuna Megastarin kyydissä, ihanasti Loungen aamiaista nautiskellen, kohti Tallinnaa. Koko päiväksi oli luvattu sadetta, joten otin kuuliaisesti mukaani sateenvarjon ja jätin aurinkolasit kotiin. No tämähän toimi, sillä Tallinnassa ei satanut, joten varjoa ei tarvinnut edes esille ottaa, sillä aurinko esiintyi useasti päivän aikana.

MARSIPAANIN MAALAUSTA JA KAHVITTELUA

Meille oli varattu kuljettaja, joka vei meidät Tallinnan satamasta Maiasmok marsipaanityöpajaan. Siellä sijaitsee myös Maiasmok kahvila, joka on perustettu vuonna 1864. Saimme muutaman vinkin marsipaanin maalauksesta ja sitten siirryimmekin jo itse maalaamiseen.

Jokainen taiteili omalla tavallaan ja tässä meidän suloiset marsipaanihahmot ovat. Kuulemma olivat niin hienoja, että menisivät heti myyntiin. Juu, no ehkäpä ei ihan heti, mutta hauskaa oli kokeilla marsipaanin maalausta.

Vanhan kahvilan sisustus oli sävyjenkin puolesta, kuin vanhasta ajasta ja kuinka ollakaan, asuni sopi sinne, kuin olisi ennalta suunniteltu.

Oletko koskaan nähnyt näitä tyyppejä Tallinnan vanhassa kaupungissa, ikkunaa somistamassa? Kannattaa kurkata rohkeasti sisään, sillä sieltä löytyy mitä hurmaavin kahvila ja ravintola. Kahvila Rukis on täynnä ihania sisustusjuttuja ja tunnelmallisessa kahvilassa kannattaa herkutella kunnolla kakkukahveilla. Näin me teimme, mutta nappasimme ensin kyllä hiukan suolapalaa alle.

SHOPPAILUVINKKI

Kahvilasta suuntasimme Woolish villatuotteiden liikkeeseen, joka sijaitsee Nigulisten kirkon lähellä. Tälläkin perheyrityksellä on pitkät perinteet, sillä isoäiti on ollut oikein perinteiden vaalija, jo vuodesta 1928. Kauniit, tyylikkäät ja pehmoiset villatuotteet, villatakit, neuleet, pipot ja sukat ovat laadukkaasti tehty ja hintakin oli kohtuullinen. Tällä hetkellä liikkeessä on tarjolla myös muita designtuotteita, kuten laukkuja, jotka ovat tehty ananaksesta. Materiaali muistuttaa nahkaa. Liikkeeessä oli myös koruja, astioita ja palapelejä.

Tässä vaiheessa kello alkoikin olla jo sen verran paljon, että oli aika siirtyä kohti satamaa ja Baltic Queenia. En ole koskaan Tallinnasta Tukholmaan seilannutkaan ja laivakin oli minulle uusi tuttavuus. Tämä on Baltic Princess- laivan sisarusalus. Toki laivan sisustus huokui enemmän venäläisiä runsaita ja lämpimiä värisävyjä, maustettuna kimalteella ja säihkeellä.

Teimme pienen kierroksen laivalla ja kuten huomaatte, runsautta ja rohkeutta löytyy ainakin tämän juhlasalin ja öiseen aikaan yökerhon, somisteista.

Sama tummuus löytyi myös sviiteistä, missä yövyimme. Osalla oli parvekkeet ja toisilla ei, mutta silloin huoneisto oli isompi. Parveke on ihana varmasti kesällä, mutta nyt se oli aika vilpoisa, joten en oikein sitä kaivannutkaan.

Casamimin Sari ja minä kyllä olemme näihin väreihin hyvin sulautuvia. Tämä alkoi olla jo hieman huvittavaa.

Illallinen nautittiin herkullisia venäläistyyppisiä ruokia maistellen. Minä tilasin Kievin kanaa ja toiset blinejä. Herkulliset annokset ja siihen vielä jälkiruokaa juustoja ja Pavlovaa.

Unelmien risteilyn ensimmäinen päiviä alkoi olla lopuillaan. Vatsat herkkuja pullollaan oli hyvä vetäytyä huilimaan ja innolla odottelemaan, mitä seuraava päivä toisi tullessaan. Jatkoa on siis odotettavissa meidän reissulle.

Mukana olivat:

Tiia

Sari

Heli

Iina

Mira

Mimmi

ja Marika

10 Comments

 • Tiia

  Ihana lukea ja katsella kuvia meidän reissusta. Iski kuule oikein haikeus. Nautin joka minuutista ja nyt jälkikäteen kaiholla muistelen. Mikä ruoka, mitkä hytit ja mikä jengi. Toki olen jäävi sanomaan, mutta omaan makuun toki ohjelma oli ja seura parasta. <3

  Ihanaa, että huomennakin nähdään toisissa merkeissä. <3

  • Minna

   Toi on totta, että usein nämä asiat nousee arvoonsa vasta jälkeenpäin. Mutta toki osattiin arvostaa näitä juttuja itse reissussa. Ihanat ihmiset reissun tekee ja olihan meillä aika ylelliset oltavat ?

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Voi mikä ihan reissuteillä on ollut. Harmittavaa, etten päässyt mukaan, mutta nyt ei pystynyt irrottautumaan työkuvioista.

  Rukis-kahvilassa olen kerran ollut, Farm-ravintolan puolella syönyt parikin kertaa. Ravintola täytettyine eläimineen vaikutti ensinäkemältä vähän turistipaikalta, kun asiakkaani vei minut sinne syömään, mutta ruoka olikin todella hyvää ”modernia eestiläistä”.

  • Minna

   Kieltämättä se oli upea reissu! Harmillista, mutta aina ei reissulle pääseminen onnistu.
   Rukis oli todella mielenkiintoinen ja yllättävä paikka ja muistan joskus ohi kävelleeni, mutta en ollut aikaisemmin sisällä käynyt. Olipa se kiva yllätys:) Menen varmasti toistekin!

  • Minna

   Ihana oli olla reissussa ja kivat muistot jäi. No kiitos vaan itsellesi, kun otit nuo kuvat:) Mutta hauskasti olin tällä reissulla aivan kuin suunnitellut nuo asut kahviloihin ja hytteihin sopiviksi 😀

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *