Kosmetiikka

AAMU LUMENEN TEHTAALLA

Aamu Lumenen tehtaalla oli hyvin mielenkiintoinen ja erilainen tapahtuma, missä olen ollut mukana. Moni asia aukeni itselleni, kun saimme nähdä ja myös hiukan kokeilla kosmetiikan tekemistä laboratoriossa. Sinne, eli Lumenen pyhimpään, eivät kaikki ole päässeet vierailulle, mutta me pääsimme. Siellä kun suunnitellaan ja kehitellään uutuuksia ja niistähän ei vielä saa mitään kertoa. Toki meillä oli ohjeet siihen, mitä sai ja ei saanut kuvata.

Harvemmin ihmiset miettivät että miten ja missä omat päivittäistuotteet valmistetaan. Niitä vain ostetaan ja käytetään, sen kummemmin ajattelematta. Toki nykyisin ihmisten tietoisuus on kasvanut ja osa ihmisistä on hyvinkin tarkkana, varsinkin elintarvikkeiden alkuperästä. Mutta entäpä kosmetiikka? Sitä tulee usein sudittua ja voideltua kasvoille ja vartalolle useammasta purkista ja purnukasta ja harvemmin sitä miettii, että mistä nämä tuotteet tulevat, miten ne on valmistettu ja missä.

Olin todella ilahtunut, kun sain kutsun viettää aamu Lumenen tehtaalla, sillä harvoin tehtaalle kutsuja saa ja kun on kyse kosmetiikasta, niin tottahan toki se kiinnostaa. Miten sitä kosmetiikkaa valmistetaan ja millaisissa kattiloissa niitä voidemassoja pyöritellään? Millä tavalla luonnosta saadut antimet, päätyvät ihonhoitotuotteisiin?

AAMU LUMENEN TEHTAALLA

Aamu Lumenen tehtaalla alkoi kuitenkin ensin maittavalla aamiaisella ja siinä lomassa teimme aistiharjoituksia. Suljimme silmät ja nuuhkimme laseissa olevien öljyjen, lakan ja puolukoiden tuoksuja ja saimme kuvitella mille ne tuoksuvat, mitä muotoja niistä tulee mieleen ja minkä värisinä ne itselle esiintyvät. Graafikko Jennifer Lipkin antoi meille hiukan ideoita maalaamiseen. Jennifer nähdäänkin tuotteen, Valo (Nordic -C) Ravitseva Vitamiini-tehohoito, kasvona.

No eipä tästä meikäläisen maalauksesta muuta voi sanoa kuin, että kauniita syksyisiä sävyjä.

Maalaamisen jälkeen pääsimme tehtaan puolelle katsomaan, miten ne tuotteet oikein valmistuvat ja varsinkin tuo putkiloiden täyttäminen ja sulkeminen näytti mielenkiintoiselta. Iso kasa kermavaahtomaista voidetta on järjettömän suuressa kattilassa ja sieltä sitä pumpattiin tuubeihin ja tuubien päät sulatettiin kiinni.

Laaduntarkastusta tehtiin linjastolla ja kunnolliset tuotteet pääsivät jatkoon ja pilalle menneet sitten kakkosluokan tuotteena tehtaanmyymälään myyntiin. Tämä yleensä tarkoittaa pakkauksen pientä virhettä tai pahvirasian repeytymistä, itse tuote on silti priimaa tavaraa.

Saimme myös kuulla, että Lumenen ihonhoitotuotteet tehdään pääosin kotimaassa. Esimerkiksi Italiassa teetetyt tuotteet, eivät ole kuluttajia miellyttäneet ja valituksia on tullut siitä, etteivät tuotteet ole samanlaisia kuin aikaisemmin. Näin ollen tuotteiden valmistaminen on siirretty takaisin kotimaahan ja sehän on aina hyvä asia.

Tässä valmistetaan meikkivoidetta ja noin 16 000 kappaletta meikkivoidetuubia tulee tästä kattilasta. Aikamoinen määrä meikkivoidetta, valmiina kaunistamaan kasvojen ihoa.

LUONNON ANTIMET KOSMETIIKASSA

Lumenen ihonhoitotuotteissa käytetään paljon luonnon antimia, esimerkiksi pohjoisen lähdevettä, turvetta, koivunmahlaa ja erilaisia marjoja.

Minua ilahdutti kuulla, että Lumenen kosmetiikkaan käytetään paljon sivutuotteina tulleita raaka-aineita, joita yleensä heitettäisiin menemään. Kuten vaikkapa suuren suosion kosmetiikassa saanut lakka, josta ensin valmistetaan vaikkapa hilloa, marmelaadia tai lakkalikööriä ja siitä jäävän sivutuotteen, eli roskiin menevän osan, Lumene hyödyntää kosmetiikassa.

Lakan siemenistä saadaan uutetta, jota käytetään ihonhoitotuotteissa. Voitte vain kuvitella, kuinka paljon tarvitaan lakkoja tai oikeastaan niiden siemeniä, että uutteet saadaan tehtyä ja se määrä oli huikea.

Valmiina Tiian kanssa hommiin laboratoriossa.

Lopuksi pääsimme kokeilemaan laboratoriossa kosmetiikan tekemistä ja saimme tehdä itsellemme oman Lumene Valo Nordic -c Artic Berry Oil Cocktail seerumin.

Valo tuote on tehty entistä paremmaksi koostumukseltaan. Pakkaus on kierrätettyä lasia ja pumppu on kierrätettävää muovia. Lumenen kestävän kehityksen ohjelmassa on tarkoitus parantaa pakkausten kierrätettävyyttä ja käyttää kierrätettyä muovia tai uusiutuvista materiaaleista tehtyä muovia.

Valo Artic Berry Coctail ravitsee, kosteuttaa, pehmentää ja kirkastaa ihoa. Uutena raaka-aineena on puolukan siemenöljy ja puolukan sisältämä erityinen E-vitamiinin muoto, joka on 60 kertaa tehokkaampi kuin perinteinen E-vitamiini.

Ihana yllätys oli, että jokaiselle vieraalle, oli tehty omalla nimellä varustettu pullo, joka täytettiin ensin pipetillä, tuolla punaisella tehoaineella ja lisättiin lopuksi öljytuote. Olipa jännää ja miten ihanat sävyt tuossa pullossa onkaan, kun sitä heiluttaa ja muuten, sitä pitääkin ravistaa, ennen iholla laittamista.

Ihana ja virkistävä aamu Lumenen tehtaalla.

Lämpimät kiitokset Lumene!

6 Comments

 • JonnaH.

  Harmittaa todella paljon, etten päässyt mukaan, koska olin jo buukannut aamuksi muita tapaamisia. 🙁 Mutta ehkä joku toinen kerta sitten.

  Oil-Coctail on ollut jo vuosia lemppari ihonhoitotuotteeni Lumenelta, muista vieläkin, kun se tuli markkinoille ja sitä hehkutettiin jokaisessa naistenlehdessä ja sitten oli pakko käydä ostamassa se. 🙂

 • Tiia Koivusalo

  Tästä käynnistä olen haaveillut muutamia vuosia ja oli mahtavaa päästä tutustumaan Lumenen sydämeen. Harmi ettei myymälään ehditty, sinne pakko mennä vielä.

  Mielenkiintoista oli, miten sivutuotteista saadaan Lumenen tuotteisiin monet ainesosat.

  Se mihin kiinnitin huomiota oli, että tehtaalla oli kuin villasukkatehtaalla eli rauhoittavan hiljaista.

  Upeasti järjestetty aamu ja Oil-Cocktail on edelleen 15 vuoden jälkeen omia Lumene suosikkeja ja siihen on erityinen suhde,sillä rakas anoppi antoi aina lahjaksi ja rakasti itse myös tuotetta. Anopilla tämä pullo löytyi niin mökiltä kuin kotoa.

  Fantastista, että nyt on oma nimikoitu pullo.

  Kiitos kivasta seurasta ja mukavaa sunnuntaita. ???

  • Minna

   Ihanaa, että sun toive nyt toteutui:) Olihan siellä kyllä mielenkiintoista nähdä, että miten ne tuotteet oikeasti tehdään ja totta, ettei tuolla mikään melu pauhannut, joten ei tuntunut tehtaalta.
   Tuo oma nimikoitu pullo ja siinä upea tuote, oli kyllä kauniisti ajateltu idea ja siinä sai vähän leikkiä kosmetiikan tekemisen kanssa:)
   Kiitos itsellesi ja kivaa sunnuntaita! <3

 • 1nallepuh

  Lumene on yksi suosikki merkeistä niin meikeissä kun ihon hoidossakin.
  Varmastikin ikimuistoinen aamupäivä. Kiva, että järjestävät tälläisiä mahdollisuuksia tutustua tekoprosessiin ja kiitos kuvista ja tekstistä sulle niin itsekin pääsin osalliseksi retkeen⚘

  • Minna

   Uskon, että monelle suomalaiselle Lumene on se ainoa oikea ja tosiaan oli kiva päästä katsomaan sitä tekemistä ja muutenkin tehdasta, touhun ääressä. Tämä oli juuri siksi niin kiva, kun oli niin erilainen tapahtuma. Kiva kuulla, että postaus oli onnistunut:)

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *