Matkustaminen

KOLMELLA LAIVALLA ITÄMERTA RISTEILLEN

Pressimatka/ Tallink Suomi ja Silja Line Suomi

Reissussa unelmien risteilyllä kerroinkin jo matkan ensimmäisestä päivästä ja siitä kuinka seilasimme Tallinkin Megastarilla Tallinnaan ja sitten illan tullen suuntasimme Baltic Queenilla kohti Tukholmaa. Sunnitelmissa oli matkata kolmella laivalla Itämerta risteillen.

Yö sujui Baltic Queenilla mukavasti, mutta kyllä sitä meikäläinen hiukan jännitti, että miten se kellonaika vaihtuu kännykällä automaattisesti, jotta ei tule nukuttua liian pitkään.

Sviitissä nukkuessa ei ollut valittamista, sillä sängyssä oli pehmoiset petivaatteet ja hyttien käytävillä ei kuulunut melua. Tosin alkuviikosta meno laivoilla on yleensä suhteellisen rauhallista.

Baltic Queenin sviittiin muuten kuuluu jääkaapin sisältö, kuohuviini, 2 olutta, 4 limua, sekä vettä, kuplilla ja ilman.

ABBA MUSEO

Tukholmaan saapuessamme, meidät kuljetettiin suoraan satamasta Abba museoon, joka oli suurelle osalle, meidän porukasta, ihan ensimmäinen kerta. Tiialle matkan kohokohta, taisi juurikin olla tämä kohde, enkä yhtään ihmettele. No, minähän kävin siellä jo keväällä ja tästä postauksesta voikin katsoa Abba museosta tarkempia tietoja.

Me kiertelimme ympäri museota kuvia nappaillen, mutta sitten löytyikin tuo karaokekoppi, johon änkesimme isommalla porukalla hoilaamaan sydämen pohjasta, noita iki-ihania Abban biisejä. Voi niitä raukkoja, jotka joutuivat meitä kuuntelemaan, vaikka olihan siellä äänieristetyt verhot, mutta tuskin se esti meidän ”laulamista” kuulemasta. Mutta hauskaa meillä oli.

Kun olimme aikamme museossa pyörineet, siirryimme NK tavarataloon, Dr. Mat ravintolaan lounaalle. Dr. Mat ravintolassa valmistetaan terveysruokaa, käyttäen fermentoituja vihanneksia. Ruoka ja juoma, jota tarjoillaan, on glueenitonta, eikä sisällä sokeria tai suolaa. Ravintolan omistajapariskunnan mies oli päässyt nivelreuman aiheuttamasta lonkkakivuistaan, kun hän oli siirtynyt syömään terveysruokia. Toki tämä pariskunta myös osaa välillä ottaa rennosti ja herkutella myös, mutta kuulemma sen heti huomaa, kun ruokailutottumukset muuttuvat ja oireita alkaa tulla.

Minäkin sain oman annokseni currykanaa, joka oli yksinkertaisempi versio kuin muiden, allergioitteni takia, mutta sitä ei huomannut ja hyvää oli. Yllättävän täyttävää myös. Suosittelen kokeilemaan Dr. Mat ravintolaa, kun pyöritte NK:n ympäristössä.

KOLMELLA LAIVALLA ITÄMERTA RISTEILLEN

Olikin aika jo siirtyä kolmanteen laivaan, sillä reissu kolmella laivalla Itämerta risteillen, alkoi kääntyä kohti loppuaan ja siellähän se Silja Serenade jo odotti. Meillä kaikilla oli upeat Commodore hytit, toiset parvekkeilla ja toiset ilman, mutta hytti oli tuolloin hiukan isompi.

MIKSI VALITA COMMODORE HYTTI?

Jos miettii, että miksi valitsee Commodor-hytin ja maksaa suhteellisen arvokkaan hytin hinnan, niin siihen sisältyy muutamia pieniä, mutta silti loistavia etuja. Commadore hyttiin voi mennä jo puoli tuntia ennen muita matkustajia. Hytin jääkaapissa olevat juomat; kuohuviini, pari olutta, 4 limua ja pari pulloa vettä, kuplilla ja ilman, kuuluvat hytin hintaan.

Huoneessa on korillinen hedelmiä, suihkugeelit, hammasharjat ja tahnat. Kylpytakit sekä tossut saa käyttönsä vierailun ajaksi ja saunoa voi miesten tai naisten saunassa, upeaa merimaisemaa ihaillen.

Commodore Loungessa voi käydä nauttimassa suolaisia leipiä ja piirakoita sekä makeita herkkuja, smoothieta, sekä erikoiskahveja. Alkoholipitoiset juomat maksavat erikseen.

Samppanja-aamiaisen voi nautiskella Bon Vivant- ravintolassa kannella 7. Tähän saa valita osan aamiaisesta seisovan pöydän herkuista ja tilata lämpimät munakkaat ja pekonit yms. pöytään tarjoiltuna.

RENTOUDU SUNFLOWER OASIS KYLPYLÄSSÄ

Laivalla voi myös saunoa ja istuskella poreammeessa ja sen me teimme. Sunflower Oasis kylpylässä, meille oli varattu oma yksityissauna sekä tapaslautanen juomineen. Nämä herkullisesti esille laitetut suupalat maistui meille kaikille ja Miran soittolistalta kuuntelimme vielä hiukan Abbaa.

Porealtaassa nautimme lasilliset kuohuviiniä ja lilluimme vain poreissa. Aah, kylläpä tuntui hyvältä.

Tavolata on Tiian suosikki, joten sinne pääsimme syömään illallista, jonka jälkeen yhteinen aika päättyikin. Tämä on ravintola, jossa ei ole tarvinnut kertaakaan pettyä ja aina olemme lähteneet sieltä tyytyväisenä.

Alkupaloja vuohenjuustosalaatin muodossa, jonka me Iinan kanssa jaoimme.

Kanarintafileet olivat todella herkullisia.

Lämmin suklaakakku jäätelöllä. Ei kai tästä tarvitse edes sanoa mitään, kuva jo kertoo, että tämä ei voi olla muuta kuin upeaa ja oli se.

Commodoren hytissä sain nukuttua paremmin, varmastikin edellisen yön väsymyksistä johtuen, mutta ihana oli herätä virkeänä.

Aamiainen maistui jälleen ja nyt Bon Vivantissa oli vielä tilattava aamiaiselle jälkiruoka, eli amerikkalaiset pannukakut. Kyllä tällä ihanalla reissulla ei ainakaan nälkä tullut.

Kolmella laivalla Itämerta risteillen, pääsi näkemään hiukan erilaisia juttuja, eri laivoilla. Tämä oli hyvin mielenkiintoinen ja hauska tapa toteuttaa reissu, laivoja vaihdellen. Jos haluat joskus kokeilla samaa, niin kannattaa, sillä saat hiukan erilaista ohjelmaa Itämeriseikkailuun.

Lämpimät kiitokset Tiialla ja Marikalle tämän reissun järjestämisestä.

Mukana reissussa:

Tiia


Sari

Heli

Iina

Mira

Mimmi

ja Marika Tallinkilta

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *