Lifestyle

LOISTEEN JOULULOUNAS

Vaikka eletäänkin vasta lokakuun puoliväliä, niin aika rientää ja kohta viritellään jouluvaloja ja kirmaillaan kaupoissa joululahjoja etsimässä. Pikkujouluja tässä vasta työpaikalla suunnitellaan, mutta minä ennätin jo ottaa pienen varaslähdön jouluun. Pistäydyin nimittäin viime perjantaina blogiystävien kanssa hotelli Vaakunassa, johon oli katettu Loisteen joululounas. Lounas on keittiömestari Mikko Terhon käsialaa.

Alkuun siemailimme pirteänmakuista alkudrinkkiä, joka vaikutti aluksi tuhdilta, mutta pehmeni lopulta suuhun sopivaksi.

Tässä Apple Sour drinkissä oli :

Calvados 4 cl, omenahillo 2-3-tl, kanelisiirappi 2cl, tuorepuristettu limeemehu. Kaikki ainekset sheikkeriin ja ravista jäiden kanssa ja jaa Coupette-lasiin. Koristeeksi laita omenaviipale ja tarjoile vaikka alkujuomaksi glögin vaihtoehtona.

Pöydät oli katettu kauniisti hyvin yksinkertaisella tyylillä ja tässä kauniit lasit ja pienet jutut, kuten kanelitanko servetissä somisteena, saivat juuri aikaan sen pienen jouluisen fiiliksen.

Loisteen joululounas, joka oli maistelumenu, sisälsi seuraavaa: seljankukkasilakkaa, sillikaviaaria, savuporo-päärynätartaria, hirvipateeta, paahdettua kukkakaali-karpalosalaattia, joulumakkaroita, porkkanoita, juustoja ja appelisiinipannacottaa.

Näitä ja muita herkkuja tarjoillaaan Vaakunan 10. kerroksessa 9.12. alkaen, aikuiset 64 e ja lapset 3e/ikävuosi.

PRESIDENTIN JA VAAKUNAN UUDISTUMISET

Paola Suhonen kertoi meille Presidenttihotellin ja Vaakunan uudistumisista, linkistä pääsee katsomaan minun parin vuoden takaista esittelyä Presidentistä, sekä johdatteli keskustelun muistoihin joulusta.

Me löysimme myös upean joulukuusen, jonka alla oli lahjoja. Tarjolla oli myös glögiä ja suklaata sekä pipareita. Oikeasti alkoi tuntua jo joululta, kaikkien näiden jouluherkkujen jälkeen.

Me saimme myös pienen esittelykierroksen hotelli Vaakunassa. Saimme kurkistaa uusittuihin huoneisiin ja jos näkymät ovat tämmöiset, niin mikäs näissä olisi yöpyä.

Paolan antoi meille vielä tehtäväksi kääräistä pikkulaukkuja ystäville tai itselle joululahjaksi, Ivana Helsinki kuoseihin. No, minä tietysti saalistin itselleni kimaltelevaa glitterikangasta. Katsotaan, mitä siitä voikaan saada aikaiseksi, sillä pikkulaukun annan itselleni ja kankaasta loihdin joitain hauskaa. Ompelukone siis laulamaan.

Tottakai tilaisuudessa piti olla myös joulupukki ja meitä joulupukki muisti upeilla Familon tyynyillä ja ilmankos uni on viime aikoina maittanut, kun pehmoiseen tyynyyn on saanut laskea päänsä.

Kyllähän tämä on herätellyt meikäläistä siihen, että se joulu ei ole enää niin kovin kaukana ja tästä tietysti poiki se, että aloin kuumeisesti miettimään joulukalenterin tekemistä ja toteuttamista. Taisi antaa näin jouluihmiselle pienoisen sysäyksen ja innostuksen, ainakin suunnittelun suhteen.

Onko siellä vielä innostuttu joulun suunnittelusta?

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *