Sisustaminen

SISUSTA LUONNON ANTIMILLA

Sisusta luonnon antimilla nyt, kun ruska vielä loistaa parhaillaan. Toki osa ruskasta on voinut jo kellastua tai ruskettua liikaa, mutta vielä löytyy joistakin pensaista ja puista kirkkaita värejä talteen säilöttäväksi.

En voinut olla innostumatta näiden punaisten ja oranssien lehtien värisävyistä, kun huomasin niitä kasoissa pitkin pihaa. Nappasin niitä mukaani muutaman, postia hakiessani ja huomasin kohta napsivani niitä myös pensaista ja puiden alaoksilta.

En perusta syksystä, mutta näistä väreistä minä pidän ja näiden värien toivoisin syksyllä säilyvän. Mutta eihän ne kauaa säily, joten nautitaan, niin kauan, kun se on mahdollista.

Ulkona noiden lehtien säilyvyys kyllä paranee, sillä sisäilmassa kuivuus tekee tehtävänsä. Päätin kokeilla pientä sisustussomistusta raameihin, jotka jokin aika sitten ulko-ovea vastapäätä laitoin ja siitä voi katsoa postausta täältä.

Aika oli siis vaihtaa kuihtunut kukkanen toisenlaiseen somisteeseen, joka saa siinä olla, kunnes tulee jouluisten somistusten vuoro.

SISUSTA LUONNON ANTIMILLA

Halusin tehdä pienen syksyisen kranssin, johon pohjaksi leikkasin meidän kahdesta jättisuuresta pihatuijasta oksia. Keräsin kasan värikkäitä lehtiä ja nuo Aroniapensaan lehdet ovat todella napakoita, jos haluaa ryhdikkäitä lehtiä kranssiin.

Lisäksi tarvitsin metallilankaa ja pohjaksi nappasin laatikostani nahkavyötä, jota olen käyttänyt johonkin askarteluun ja kun siitä jäi pätkä, käytin sen tähän. Tuo nahkanauha muuten haisi niin voimakkaasti nahalle, että koko kämppä haisi, joten olen iloinen, kun se pääsee nyt löyhkäämään ulos.

Tuijan oksat sidoin pieninä kimppuina nahkanauhapohjaan metallilangalla. Lehdet niputin myös parin kolmen sarjoihin ja kiinnitin ympäri kranssia metallilankaa apuna käyttäen. Aikaa meni varmaankin 10 minuuttia ja siimalla kiinnitin sen tuohon kehykseen. Olisihan se voinut ehkä himpun verran olla pienempi, jotta kehykset nostaisivat sitä paremmin esille, mutta kauniin väriläiskän se kyllä antaa tuohon oven edustalle. Tämä sopii kivasti myös parvekkeelle.

Huvittaa, miten tästä kehyksestä tuli näin toimiva, mutta katsotaan, miten se talven sitten kestää. Tämä juttu kun elää aikansa ja sitten tulee taas muuta, mutta itse pidän tästä vaihtuvasta näyttelystä ja miten pienellä vaivalla sen saa tehtyä.

Sisusta luonnon antimilla, sillä sieltä löytyy vaikka mitä. Pelkkä käkkyrä oksakin on kaunis, kun siihen laittaa vaikka pimeiden iltojen iloksi valot. Nyt kun vielä löytyy, niin marjat, lehdet ja kävyt kannattaa kerätä talteen ja nauttia niistä myös sisustuksessa. Tästä postauksesta löytyy myös kiva idea vaahteranlehdille.

Sisustamisen ja käsillä tekemisen iloa kaikille. Outin blogissa on myös kiva idea kranssiin, joten kannattaa katsoa sekin.

4 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *