Käsityöt

TYYLIKÄS RUUDULLINEN VILLAKANGASTAKKI

Syksyisessä säässä kaipaa tietysti lämmintä vaatetusta ja huomasimme juuri vähän aikaa sitten, että tyttärellä oli tarvetta villakangastakille. Useamman kerran hän olikin jo lainaillut minun takkejani, joten oli aika tehdä hänelle oma versio villakangastakista. Tyttären toivomuksena oli tyylikäs ruudullinen villakangastakki, joten sellaista kangasta lähdimme etsimään.

Ainahan ei toiveet sellaisenaan toteudu, kun on kyse kankaista ja malleista, joita on nähnyt kuvissa tai kaupoissa, mutta pitää osata soveltaa ja etsiä sen tapaista kangasta, joka toimisi kyseisessä mallissa.

Onneksemme kangas, joka löytyi palalaatikosta, oli juuri sellaista, joka häntä miellytti. Kangaspala oli riittävän iso takkiin ja sitä jäi vielä vähän ylikin, joten hyvin kävi. Lisäksi piti tietysti ostaa vuorisatiini sekä hieman vatiinia takin yläosaan ja kovikekangasta. Tästä tulisi tyttärelle sopivan tyylikäs ruudullinen villakangastakki.

Palalaatikon kankaista ei aina tiedä, mitä kangas sisältää, mutta nyt kangas, vaikka olikin ohuen tuntuista ja laskeutuvaa, vaikutti pehmeältä ja miellyttävältä. Myyjän kanssa totesimme, että kangas oli ihan hyvän laatuista. Hankasin kangasta vastakkain ja ainakaan se ei vaikuttanut nuppaantuvan helposti. Tämä ei kuitenkaan kerro sitä, kuinka paljon villaa kangas sisältää, joten voi olla, että ihan pakkasilla tämä ei sitten lämmitä riittävästi. Mutta toivotaan parasta.

MUOKKAA VANHOJA KAAVOJA

Olen tässä useamman villakangastakin ommellut vuosien saatossa ja täältä löytyy samantapainen takki, jonka ompelin itselleni, tosin vuorettomana. Viime syksynä ompelin valkoisesta villakankaasta takin, jonka tein Burdan kaavoilla.

Tyttären tyylikäs ruudullinen villakangastakki onnistui, kun muokkasin hiukan noita kaavoja ja tein niistä hänelle sopivamman takin. Kavensin aika rutkasti itselleni silloin kaavoja ja tyttärelle vielä enemmän, varsinkin vyötärön kohdalta, jotta kangasta ei ole liikaa, kun se kurotaan vyöllä kiinni .

Tytär toivoi takistaan rentoa ja ehkä juuri tuo ruudullinen kuosi tekeekin siitä sopivasti arkisen, mutta silti tyylikkään. Takissa ei ole nappeja, vaan se sidotaan vyöllä kiinni.

Yläosaan vyötärölle saakka, ompelin vatiinista vuoren ja villakankaan väliin lämmittäjäksi. Ohut neuletakki sopii myös takin alle, jos villakangastakki tuntuu liian kylmältä yksinään, kun ilmat tästä viilenevät.

Pyörähdimme eilen muuten I love me messuilla ja kylläpä siellä taas porukkaa riitti. Ovat kyllä messut muuttaneet muotoaan ja tykkäsin kovasti muotinäytöksestä, josta laitoin Instan puolelle storya. Onneksi noita näytille asettajia oli hieman vähemmän, aikaisempiin vuosiin verrattuna, jotta siellä pääsi kuitenkin kulkemaan ja katsomaan tuotteita. Jotenkin minulle jäi messuista vähän valju fiilis. En oikeastaan löytänyt kuin nilkkasukkia ja sukkahousuja, joita tuli muutamat ostettua. Kävitkö sinä muuten messuilla?

12 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *