Sisustaminen

IDEA LASIPULLOILLE

Idea lasipulloille ja niiden kierrättäminen, lähti luonnon materiaaleista ja oli tässä apuna tietysti kuvia aiheesta, joita olin aikaisemmin nähnyt.

Lokakuu kääntyy lopuilleen ja kohta alkaa joulun hulinat, mutta minä en halua vielä siihen hulinaan lähteä. Pääasia oli lasipullon kierrättämisen yksinkertaisuus ja lasipullossa olevat, luonnosta keräämät materiaalit.

Mikäli lasipullojen muoto puhuttelee ja kun ne miellyttävät silmää, kannattaa niitä napsia talteen juuri näitä ideoita silmällä pitäen. Lasinkeräykseen tulee vietyä välillä huikeat määrät pulloja ja purkkeja, joten jos vähän voi noita lasipurkkeja hyödyntää, niin miksipä ei.

IDEA LASIPULLOILLE

Toteuttamisessa ei ihmeitä vaadita, vaan liuotin kolmesta samanlaisesta pullosta etiketit pois. Pulloissa on ollut mehua, joten niiden puhdistamisessa ei aikaa pahemmin mennyt.

Eukalyptuksen oksan pujotin yhteen pulloon, toiseen oksan tuijasta ja kolmanteen pihlajanmarjatertun. Lasipullo täytetään kylmällä vedellä ja kannattaa sitä vettä jatkossa tarkkailla ja vaihtaa, jos se menee harmahtavaksi.

Idea lasipulloille riittäsi jo näinkin, sillä vesi tuo luonnonjutut kauniisti korostaen esille, mutta minä lisäsin siihen vielä kynttilät. Kotoa löytyi noita tuikkusuojia, joten tein niihin kynttilöille sopivia reikiä ja kiinnitin niihin vielä silkkinauhaa, jotta näyttävät siistimmältä. Lopuksi pujotin kynttilät lasipulloihin. Käytin tuohon reikään vielä jesariteippiä, jotta kynttilä ei sujahda läpi. Yksi taisi vähän mennä alemmas, kuin oli tarpeen, mutta näyttää siinä paikallaan pysyvän.

Suosittelen kuitenkin tarkistamaan, etteivät kynttilät kaadu, jos ovat tukevaa tekoa, kuten minulla kuvissa on. Tärkeintä olisi, että kynttilät sopisivat juuri tuohon lasipullon suulle, ilman muita kikkailuja, mutta minulla ei nyt löytynyt muita pulloja, saati kynttilöitä tähän hätään. Tulipalon vaaraa ei sovi koskaan vähätellä.

Lasipulloihin voi kerätä luonnosta muitakin juttuja, jotka kestävät hetken vedessä, menemättä huonoksi. Vahvat ja hehkuvan punaiset aroniapensaan lehdet, voisivat toimia myös upeasti.

Tämä idea lasipulloille ja niiden kierrättäminen, toimii minulla eteisessä, vanhan lipaston somisteena. Kun joulu saapuu, nämä pullot saavat taas uuden tehtävän ja kierrättäminen jalostuu. Parasta tässä onkin se, että nämä lasipullot voivat toimia monessa eri tehtävässä ja aina uudelleen, kunhan vain pistää mielikuvituksen liikkeelle.

Sinua voi kiinnostaa myös lasipullojen kierrättämisestä tekemäni muut postaukset, joita voit katsoa täältä ja sieltä löytyy linkit myös pariin muuhun lasipullojen kierrättämiseen ja tuunaamiseen.

Oletko sinä kierrättänyt lasipulloja sisustuksessa?

8 Comments

 • Anna-Maria

  Kiva idea, tuota voisi kokeilla erilaisilla havuilla. Ajateltiin lasten kanssa että jos askarrellaan tänä jouluna kaikki koristeet itse tai tehdään kierrätysmateriaaleista. Meillä on muutenkin aika vähän koristeluita kun on menty usein mummille jouluksi ja muutenkin minusta kynttilät, piparit ja glögi riittää joulutunnelman luomisessa jo aika pitkälle. 🙂

  • Minna

   Kiitos ja minäkin nyt vasta olen uskaltautunut käyttämään noita tuijan oksia. Ne ovat käsille ja varsinkin lasten käsille, pehmoisempia taivutella. Kierrättäminen on niin must nykyisin, että jos vain jonkin osan saa tehtyä kierrätysmateeriaaleista, niin sekin on jo loistava juttu:)
   Tosiaan liika on liikaa koristelujen suhteen, mutta joskus sitä vain tekemisen ilosta on höyrähtänyt kaikenlaiseen askarteluun 🙂

 • 1nallepuh

  Ja siitä vain suit sait loihdit taas tyylikästä kotiin pienellä vaivalla ja käy vaativaankin makuun. Ihana idea, kaunis katsella ja saa juuri sellaista kun omaan sisustukseen sopii⚘

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *