Lifestyle

PLAZA HOTELLISSA PIONIMEKOSSA

YHTEISTYÖSSÄ RADISSON BLUE PLAZA HOTELLI

Olin mieheni kanssa viikonloppuna Plaza Hotellissa pionimekossa, viettämässä parisuhdeaikaa ja vähän miehen yllätyssynttäreitä, jotka tosin ovat ensi viikolla.

Kun tyttärellä on juhlat ystävilleen, niin mitä tekee vanhemmat? He hakeutuvat evakkoon, mutta minne? Kotiin ei voinut yöllä mennä, sillä yö on meille vanhemmille jo yhdentoista hujakoilla ja silloinhan nuorisolla alkaa olla ilo ylimmillään ja kaupunkiin he lähtevät vasta pikkutunneilla. Piti hiukan miettiä, että mitäs nyt.

PLAZA HOTELLISSA PIONIMEKOSSA

Meille kävi itse asiassa hyvin, sillä pääsimme huikeaan Radisson Blue Plaza Hotelliin yöpymään, yhteistyön merkeissä. Minä olin jopa ommellut kauniista pionikankaasta mekon, joten sain keikistellä Plaza hotellissa pionimekossa. Mekkokankaan ostin Villisilkistä ja näitä pionikankaita löytyy vielä, useammassa sävyssä, jos joku on näitä ihaillut ja mieli niitä halajaa.

Minut tämä kangas vangitsi totaalisesti ja en malttanut odottaa, että sain mekon ommelluksi. Olin innoissani vielä siitä, että pääsin kauniiseen ympäristöön kuvattavaksi, Plaza hotellissa, pionimekossa. Yksinkertainen malli, jossa on hiukan hihoissa rypytystä olalla ja piilokietaisu saa jokaisen vartalon hyvät puolet esille.

Tein kietaisun vain keräämällä hieman kangasta vekiksi ja piilotin nauhan vekkiin. Toinen nauha on pujotettu sivusaumaan. Pionikangas on ohutta, mutta laadukasta puuvillatrikoota, joten se laskeutuu kauniisti. Värin ja kuvion puolesta, pionit voivat kukkia läpi vuoden, joten aion tätä mekkoa käyttää myös talvella.

TYYLIKÄS BUSINESS CLASS HOTELLIHUONE

Business class luokan huone, oli kyllä mielettömän upea kuvaustaustaksi. Tämän reilun kokoisen huoneen täyttää muhkea sänky, johon oikeasti meikäläisen kokoinen joutuu kiipeämään, mutta sehän sopii.

Ruskea panelointi kehystää sänkyä ja kulkee katon kautta toiselle puolelle huonetta. Vaikka sänky katoksineen onkin suuri ja vallitsee huonetta, niin tilaa on saatu myös mukavalle sohvalle. Tämä on miellyttävä lisä, sillä mikäli ei halua köllöttää sängyllä, voi istua kunnolla sohvalla, eikä huone silti tunnu täyteen ahdetulta.

Olimme otettuja ja tietysti ilahtuneita, kun meille oli tuotu vielä herkkuja tervetulotoivotuksien kera. Kiitos, kyllä maistui.

MIKSI KANNATTAA VALITA BUSINESS CLASS

Huoneet sijaitsivat kuudennessa kerroksessa ja emme kuulleet minkäänlaisia häiritseviä ääniä koko vierailumme aikana. Äänieristyksillä on suuri merkitys ja se todellakin vaikuttaa hotellissa viihtymiseen.

Business class huoneessa on suuri 42″ LCD-TV järjestelmä ja vielä kylpyhuoneessakin on oma LCD-televisio, jota voi katsella vaikka suihkussa tai kylvyssä ollessasi. Se on integroituna peiliin, mikä tekee siitä vielä mielenkiintoisemman.

Huoneessa on Amphion-äänentoistojärjestelmä, joka on suomalaista korkealaatuista suunnittelua.

Connectivity panel mahdollistaa oman laitteen kytkemisen AV- järjestelmään.

Nespresso-kahvinkeitin mahdollistaa kahvin keittämisen ja laatikosta löytyi myös vedenkeitin.

Vuode laitetaan yökuntoon pyydettäessä. Kylpyhuoneen varustuksena on laadukkaat kosmetiikkatuotteet ja kaapista löytyy aamutakki ja tohvelitkin.

Kuudes kerros ja hieno historian havina hissiaulassa. Tässä rakennuksessa on sijainnut 1921 perustettu SOK:n pääkonttori aikoinaan ja lisäksi myös muita vakuutusalan yhtiöitä ja mm. Osuuskauppakoulu. Plaza hotellin toiminta on alkanut vuonna 1999 ja uudistunut 2012.

PLAZA LOUNGE

Business class oikeuttaa myös pääsyn Plaza Loungeen, jossa voi nauttia välipalasta ja juotavasta, korkeatasoisessa olohuoneessa. Sinne saa tuoda myös vieraan, jos vaikka haluaa pitää palaveria ja nautiskella lasillisen viiniä. Me kävimme nappaamassa välipalaa klo 17-19, jolloin Lounge oli avoinna. Muuna aikana siellä voi hyvin käydä juomassa kahvia tai teetä.

Aamiaisen voi myös nauttia Plaza Loungen tiloissa tai sen voi myös halutessaan tilata huoneeseen.

Minusta nämä käytävien lattiaan heijastetut huoneiden numerot, olivat hauska keksintö. En heti aluksi edes tajunnut niitä, hotellille ensimmäistä kertaa saapuessamme ja ihmettelin miehelleni, että mistä ne numerot oikein löytää. No, hän oli tietysti ne heti huomannut ja odotti minua huoneemme ovella, kun minä vielä vilkuilin ovia. Minä olin myös jo siinä vaiheessa innoissani hävittänyt toisen korviksen ja hansikkaan. Onneksi korvis löytyikin kotoa, mutta hanska tipahti jonnekin matkalla.

Kävimme sadetta uhmaten hieman ulkona pyörähtämässä ja katsoimme elokuvateatterissa AD ASTRA leffan, joka oli miehen valinta. Kun tulimme hotelliin ja oli aika sammuttaa valot, niin hiukan meni etsiessä, että mistäs ne valot saa pois. Mutta löytyi se tekniikka sittenkin ja aika hieno systeemi olikin. Tästä voi tilata myös siivoojan palveluja tai merkitä, ettei saa häiritä.

BLUE DREAMS JA HYVÄÄ YÖTÄ

Huoneeseen kuuluu myös mahdollisuus valita tilaamalla puhelimella itselleen sopivan peiton ja tyynyn, erityisestä menuusta.

Tyynyjä löytyy 5 eri mallia, riippuen siitä mikä malli sinua miellyttää parhaiten tai miten tykkäät nukkua. Matala, jos nukut mahallasi, viileä tyyny, koko yön sopivan lämpöinen tyyny, jossa myös tasapainotuki päälle ja niskalle, ergonominen niskatyyny ja kyljellä nukkujalle tikkityyny. Onhan tuossa nyt jo varmasti sopivia jokaiselle nukkujalle. Peitoissa on superkevyt tai muhkea peite valittavana.

Meillä mies on se, joka kärsii heräilystä ja siitä, jos tyyny on liian muhkea. Pelkäsin, että miten hänen nukkumisensa käy, sillä hänellä oli sählypeli seuraavana päivänä ja pelatessa olisi suotavaa olla nukkunut hyvin. Minä vielä mietin päivän kulkua, niin jopa alkoi mies tuhista vieressä, joten hyvin onnistui tyynyn ja peiton suhteen.

Oli ihanaa nukahtaa pehmoiseen pesään, paksuhkon peiton alle ja pehmoiseen tyynyyn laittaa pää. Toki heräsin tarkistamaan kelloa yön tunteina, mutta sitä teen aina, joten minäkin nukuin hyvin tässä hulppeassa vuoteessa. Mikä parasta, meille suotiin vielä yksi ylimääräinen tunti, sillä nythän siirryttiin talviaikaan. Kerrankin siitä oli jotakin hyötyä.

Aamulla ennätin vielä käydä vaahtokylvyssä, ennen aamiaista ja katsella hetken telkkaria peilin kautta. No, teksti tuli hassusti väärinpäin peilissä, mutta ei se haitannut.

Aamiaisella oli mahdollisuus mennä syömään suurempaan saliin Super Breakfast-buffaan tai sitten Plaza Loungeen ja me valitsimme rauhallisen Loungen.

Loungen mahtavalla aamiaisella sai kyllä vatsansa täyteen ja minä vielä tilasin kinkku-juusto munakkaan, jonka tämän kaiken lisäksi söin. Mutta kerrankos sitä näin antaumuksella saa herkutella Super Brekfastia.

Mielettömän hieno kokemus oli yöpyä Plaza Hotellissa ja nauttia vieraanvaraisuudesta, jonka tietysti tekevät avulias ja ystävällinen henkilökunta, yhdessä hulppeiden puitteiden. Kiitollisina annan suosittelut, sillä tämä oli kyllä paras hotellikokemus Helsingin seudulla.

14 Comments

 • 1nallepuh

  Kyllä on hieno ja tyylikäs huone. Ja miten herkullisen näköisiä ruokia, nam. Telkkari kylppärissä, joo mut sitten tarttis hankkii myös se amme jossa sitä ehtis katsella?
  Miten ihana malli mekossa ja kaunis kangas, taitava olet kyllä löytämään kankaan ”sielun”
  Ihanaa viikkoa⚘

  • Minna

   Eikö olekin upea huone ja se telkkari ja kaikki, mitä huoneeseen kuului…oli kyllä hieno juttu!
   Tosi on, että tarvis sen kylpyammeen, mutta voi sitä suihkussa ja meikatessakin katsoa telkkua, tai sit vaan varata huone tuolta Plazasta:)
   Kiitos, tuo kangas on niin kaunis, että malli mekkoon löytyi ihan itsekseen:)
   Ihanaa viikkoa!<3

 • Tiia

  Ihania kuvia. Kunnon nautiskeluloma ja vaahtokylvyssä voi tuijotella vaikka telsua ja nauttia Nespressot. Kyllä kiitos. <3 Mekko on fantastinen. <3

  Ihanaa uutta viikkoa Minna. <3

  • Minna

   Tuo Plaza on kyllä kaunis hotelli ja niska kenossa ihailin tuota kattoa ja tyyliä kokonaisuudessaan:) Huoneet olivat kyllä luksusta ja tuo vuode kyllä oli kuin unelma. En kyllä heti huomannut, että noita tyynyjä voisi tilata, mutta hyvin kävi, sillä minulle se tyyny oli sopiva. Jännäsin miehen puolesta, jolla helposti tulee päänsärkyä väärästä tyynystä, mutta hänkin tuhisi yön läpi rauhallisesti nukkuen, eikä kivistänyt päätä aamulla:)
   Kiitos ja oli kiva ottaa mekkokuvia tässä ympäristössä 🙂

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *