Käsityöt

TEE VIRKKAAMALLA HEIJASTINKORU JA NÄY PIMEÄLLÄ

Tee virkkaamalla heijastinkoru ja näy pimeällä, sillä nyt alkaa kohta niin pimeät ajat, että aamusta iltaan on pimeää. Päivällä saattaa hiukan hämärtää, mutta pimeys ottaa nyt vallan toviksi. Varsinkin, kun kellon aikaa siirrettiin, niin tuntuu tuo pimeys vieläkin rankemmin, vaikka välillä aurinko vielä yrittäisikin pilkahdella.

Nuorempi tyttäreni sai loppukesästä ajokortin ja hänen kyydissään kun olen nyt istunut, niin kauhuissamme huomasimme, kuinka moni oli pukeutunut täysin mustaan, mutta todella harvalla oli heijastinta. Näkyvyyys nolla ja vielä, kun jalankulkijat hyppäävät arvaamatta tielle, niin onhan se aika stressaavaa autoilijalle. Sade ja pimeys tekee vanhallekin tekijällekin haastavaksi nähdä jalankulkijat, joilla ei ole heijastinta, saati sitten nämä aloittelevat autokuskit.

Nyt kannattaisi todella ripustaa jokin heijastava juttu vaatteisiin, jotta kaikilla olisi turvallisempi kulkea tuolla pimeydessä. Vaikka heijastin olisi pienikin, niin se kuitenkin näkyy jo autoilijan valoihin välkehtien, joten kehittelin tässä pari kivaa ideaa, joissa on minusta myös hiukan naisellista tyyliä.

TEE VIRKKAAMALLA HEIJASTINKORU JA NÄY PIMEÄLLÄ

Heijastinnauhaa saa lankakaupoista ja usein niitä on siinä myyntipöydällä tarjolla. Nappasin pari kerää mukaani viime kerralla, kun olimme ostamassa lankoja tyttärelle.

En edes tiennyt mitä niistä tekisi, mutta sitten kolusin laatikoitani ja ajattelin lisätä heijastimeen helmiä, jotta saisin siitä naisellisen.

Pujottelin lankaan mukaan helmiä, jo ennen virkkaamisen aloittamista. Aloitin virkkaamaan piparinmuotoista kukkaa heijastinnauhasta, jonka keskustassa olisi helmiä. Tähän meni yksi pieni kerä heijastinnauhaa ja virkkasin 1,50 mm koukulla.

Kannattaa katsoa vinkki helmien virkkaamisesta tästä postauksesta, jotta saa ideasta kiinni.

PIPARINMALLINEN HEIJASTINKUKKA

4 ketjusilmukkaa (kjs) jotka yhdistetään ympyräksi ja siihen virkataan 4 kjs ja otetaan helmi mukaan ja virkataan kiinteä silmukka (ks) helmen takaa ja jälleen 4 kjs ja kiinnitetään ympyrän keskelle kiinteällä silmukalla. Näitä tehdään 9 kertaa.

Siirry seuraavalla kerrokselle piilosilmukoilla helmen kohdalle ja tee ketjusilmukka helmessä olevaan kiinteään silmukkaan. Virkkaa 4 kjs ja kiinnitä lenkki seuraavaan helmeen. Kun kerros on tehty, niin tee seuraavalla kerroksella lenkkiin ks, puolipylväs, 2 p, puolipylväs ja ks. Tee näin jokaiseen lenkkiin. Päättele lanka.

RINTAKORUHEIJASTIN

Toisen heijastimen virkkasin pujottamalla aluksi taas helmiä heijastinnauhaan ja lisäksi kierrätin tähän vanhan napin ja avaimenperälenkin.

Virkkasin kiinteillä silmukoilla helmet avaimenperälenkkiin kiinni. Seuraavalla kerroksella pujotin virkkuukoukulla koko nauhan, ensimmäisen helmen läpi ja aloitin seuraavan kerroksen helmen päältä. Virkkasin 3 kjs ja sitten kaksi puolipylvästä ja lopulta langanvedolla kaikki yhteen. Sen jälkeen vedin koukulla langan helmen reiästä läpi lenkiksi ja tein siihen kiinteän silmukan. Sitten vaan jatketaan samalla tavalla tehden 3 kjs ja puolipylväät jne. kunnes kerros on tehty.

Renkaan keskelle pujotin lopuksi kiiltävän hopeisen napin, jonka kiinnitin vetämällä nauhaa napin takana olevan loven läpi muutaman kerran ja päättelin nauhan. Alla kuva heijastinkorusta nurjalta puolelta.

Nämä koruheijastimet voi kiinnittää hakaneulalla, joka kannattaa kiinnittää keskelle taakse ja koristaa heijastinkoruilla takin hihan, kaulusta tai taskunsuuta. Heijastinkoruun voi myös kiinnittää kestävää lankaa ja laittaa sen roikkumaan. Näitähän voi laittaa useammankin, jos mietityttää, että näkyykö koru tarpeeksi.

Tee virkkaamalla heijastinkoru ja näy pimeällä, sillä tällä pienellä teolla on suuri merkitys.

Tämähän voisi olla kiva lahjaideakin, kun joulua kohti mennään.

8 Comments

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *