Sisustaminen

VINKKI LIPASTON KORJAAMISEEN KONTAKTIMUOVILLA

Vinkki lipaston korjaamiseen kontaktimuovilla oli paikallaan, sillä tyttären lipasto oli rikkoutunut. Edellisessä asunnossa, lipastoa siirrettäessä, oli käynyt pieni moka ja ala-aisa oli rikkoutunut rumasti. Kehittelin idean, kuinka pienellä vaivalla tuon ruman jäljen saa korjattua.

Meillä on tällä hetkellä koti, kuin huonekalukauppa, sillä tytär muutti pariksi viikoksi väliaikaisesti kotiin, kaikkien tavaroidensa kanssa. Nyt hän sai juuri avaimet uuteen asuntoonsa, joten muuttoa on taas tiedossa.

Me olemme miehen kanssa innokkaasti osallistuneet apulaisiksi ja suunnittelussa miettimään sisustusta, juuri tuohon tulevaan asuntoon sopivaksi. Mittasuhteiden kanssa kun on aina pienissä asunnoissa miettimistä ja asioita, joita ei huomaa, ennen paikan päälle muuttamista.

Täytyy kuitenkin muistaa, että asunto on hänen ja päätökset myös, mutta vinkit kelpaavat onneksi aina. Parempi suunnitella tarkasti, jottei tule suurempia ongelmia, vaikkapa liian isojen huonekalujen kanssa.

VINKKI LIPASTON KORJAAMISEEN KONTAKTIMUOVILLA

Ikean Malm lipasto on ollut kovassa käytössä ja tyyliltään se on sopiva moneen erilaiseen asuntoon. Oli järkevää yrittää pelastaa se ja korjata pieni rikkoontunut kohta, sillä turhaa samantyylistä lipastoa olisi ollut ostaa, vain tämän pienen kauneusvirheen takia.

Ensiksi mies liimasi gorilla-liimalla rikkoutuneen ala-aisan ja jätti sen kuivumaan puristusrautojen varaan. En nyt ole varma työkalujen nimikkeestä, mutta pitivät rikkoutuneen kohdan puristuksissa ja paikoillaan.

Sen jälkeen oli viisasta hiukan hioa hiekkapaperilla rikkoontunutta kohtaa, jotta siitä ei törröttäisi mitään ulospäin.

Kävimme Bauhausissa ostamassa kontaktimuovia pienen rullan ja valkoista löytyi mattana sekä kiiltävänä. Lipasto oli mattainen, joten mattavalkoinen kontaktimuovi lähti mukaan.

Mittasimme kaksi kontaktisuikaletta valmiiksi ja ne kannattaa leikata tässä tapauksessa leveämmäksi, kuin kohde oli. Reunat sai kivasti käännettyä piiloon.

Vinkki lipaston korjaamiseen kontaktimuovilla toimii parhaiten, jos sinulla on apuna toinen henkilö, joka pitää suikaletta ja toinen painelee sen pintaan kiinni ja tarkistaa vielä kiinnityksen viivottimen avulla. Ilmakuplia tulee pakostakin, mutta viivottimella ne saa aika hyvin vedettyä pois.

Tässä on jo pari kertaa laitettu kontaktimuovia ja ruma kohta jäi hienosti piiloon. Sitä kohtaa ei kannata turhaan hinkata, ettei ne rösöiset kohdat nouse esille tuon kontaktimuovin alta. Tässä kohtaa kannattaa vain painella muovi kiinni käsin sivelemällä.

Helppo vinkki lipaston korjaamiseen kontaktimuovilla ja lopputulos on jopa niin siisti, ettei sitä edes huomaa. Korjattu ala-aisa jäi tuonne alas piiloon, joten tämä korjaus onnistui paremmin, kuin uskalsin odottaa. Näin lipasto saa vielä palvelusaikaa lisää, jos ei nyt tässä tulevassa muutossa saa taas itseensä osumia. Toivotaan parasta ja kontaktimuovia vielä jäi, joten uusia korjauksia odotellessa.

Olemme tyttären kanssa jo ostaneet muutaman uuden huonekalun ja valaisimia sekä pari pientä sisutusjuttua. Laittelen sitten kuvia asunnosta, kun se alkaa valmistumaan. Tämä on kyllä mielenkiintoista ja jännää aikaa.

Onko tuo kontaktimuovilla korjaaminen sinulle jo tuttua?

10 Comments

 • Laura

  Läheiset naureskelee mulle kun olen aina laittamassa DC-fixiä joka paikkaan. Olen päällystänyt puukuvioisella mustalla kontaktilla mm. työpöydät ja arkistokaapit. Muovi kestää jopa lasten touhut askartelupöydässä.

  Kerrostalossa piilotin keittiön välitilan rumat ysärikaakelit liimaamalla laatan muotoisen kiiltomustan kontaktin laatan päälle. Kestää pienet roiskeet mutt ei ihan sentään täyskasteluun toimisi.

  Korjaaminen ja tuunaus on aina parempi kuin uuden osto ja turha kulutus!

  • Minna

   No mutta sullahan löytyy hyviä ideoita ja tarpeeseen, joten kontaktimuovi on kyllä hyvä keksintö:) Itselle tuli myös fiilis, että mitäs sitten kontaktoidaan:) Olemme joskus laittaneet kyllä pöydän päälle marmorikontaktia ja se kieltämättä näytti aidolta ja hienolta.
   Kyllä se kannattaa korjata, kuin ostaa uusi ja helposti onnistui.

 • Tuuli - Lumo Lifestyle

  Näppärä vinkki! Korjaamalla saa monelle esineelle lisävuosia.

  Ikean parikymmentä vuotta vanhat Billy-kaapit olivat hyväkuntoiset parin muutonkin jäljiltä, mutta kirsikkapuun väri ei enää miellyttänyt. Hioin ja maalasin ne päältä mustiksi, sisältä valkoisiksi 6-7 vuotta sitten ja hyvät ovat edelleen uudessa asussaan.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *