Sisustaminen

JOULUKORISTEIDEN HURMIOSSA

Jouluihmisenä voi alkaa jo hehkuttamaan tätä joulun tuloa. Se saattaa kyllä joitakin ihmisiä ärsyttää, mutta hei, kyllä sitä kerran vuodessa voi iloita. Olen viikon sisällä pyörinyt kaupoissa joulukoristeiden hurmiossa ja tehnyt suunnitelmia, että mitä hankkisin. Tarjontaa on vaan niin tuhottomasti nykyisin, joten se ei tule jouluihmisellä olemaan helppoa.

Minä aina kehittelen kaikenlaista jouluun liittyvää askarrellen itsekin, joten pitää muistaa pitää tyyli kuitenkin yhteneväisenä.

Tyyli onkin hieman muuttunut aikojen alusta, kun mieheni kanssa yhteen muutimme. Joulua oli kiva laittaa rönsyillen, mutta miehen tyyli, joka on aika miehisesti askeettinen, alkoi kuitenkin vaikuttaa meidänkin jouluun. Vähensin koristeiden määrää ja tavallaan joulu alkoi näyttää rauhallisemmalta.

Mutta nyt on rantautunut viime vuosina tuo amerikkalaistyyppinen koristeiden kimallus ja loistokkuus myös tänne meidän pimeään pohjolaan, joten siihen alkaa mennä huomaamattaan mukaan.

Muistan vuosia sitten kauhistelleeni amerikkalaista krääsää kuusissa, kun siellä asuin, mutta nyt se kyllä esiintyy hienostuneempana. Vai olenko nyt vain menny mukaan tähän tyyliin ja joulukoristeiden hurmiossa haluaisin ostaa vaikka ja mitä tuolta joulukaupastakin, Vepsäläiseltä, johon eksyin. Toki jossakin menee raja, mutta kieltämättä on vaikeaa valita ja niinpä jätin valinnat vielä hautumaan. Ei ne koristeet taida kesken loppua.

JOULUKORISTEIDEN HURMIOSSA

Myös kartanomaisessa ja hieman perinteisemmässä Country Whitessa löytyy kimallusta ja näitä koristeita jouluun, mutta ehkä vielä kuitenkin hillitymmässä mielessä. Vai vaikuttaako se, ettei niitä ollut niin paljon esillä, vaan ovat sesonkituotteina muiden seassa.

Täällä pyörimme tyttären kanssa ostoksilla, kun hänen uuttaa asuntoaan olemme sisustaneet. Tai siis tytär sisustaa ja itse olen siinä makutuomarina. Toki jouluakin sinne uuteen kotiin laitetaan, kunhan kaikki tarpeellinen on hankittu ja tehty.

Sen sai vain huomata, että muuttaminen on aina muutosta sisustukseen, halusitpa tai et. Sillä huoneen koko, vaikka onkin sama neliöiltään, kuin edellisessä asunnossa ja myös muoto, vaikuttavat siihen, etteivät samat huonekalut välttämättä mahdu asuntoon, vaikka haluaisikin. Näin kävi tyttärelle ja siksi nyt uusia juttuja oli pakko hankkia.

Olen jouluihmisenä vielä kuitenkin hyvin alkuvaiheessa ja suunnittelen vasta, että millaiselta joulu tulee näyttämään meillä tänä vuonna. Vaikka noista kaupoista ei mitään ostaisikaan, niin niissä pyöriessä, silloin kun siellä ei vielä kovin ruuhkaa ole, tulee kieltämättä jouluinen fiilis.

Joko siellä on joulusuunnitelmat ja koristelut selvillä?

8 Comments

 • Sini

  Voi mikä ihana joulufiilis tästä tuli ♥ Kotikotona meillä on joka vuosi samanlaiset koristeet, mistä tulee niin ihanan perinteinen joulu. Asunnolleni hankin tänä vuonna ensimmäistä kertaa kuusen sekä uudet koristeet sitä varten. Kuusi itsessään on valkoinen ja koristelen sen vaaleanpunaisilla ja vaaleansinisillä koristeilla.

  • Minna

   Ihana kuulla, sillä nämä koristeet on kyllä niin kauniita ja kimaltelevia, joten kieltämättä joulufiilistä ei voi ohittaa:) Meilläkin oli lapsuudessa aina samat koristeet kotona, mutta oman perheeni kanssa olen viime vuosina hiukan uudistanut settiä. Valkoinen kuusi kuulostaa kauniilta ja koristevärit suloisilta:)

  • 1nallepuh

   Meillä on samat koristeet vuodesta toiseen, vain rikki menneiden tilalle hommataan uusia. Tosin joskus tulee tehtyä heräte ostoksia. Tykkään, että on koristeita mutta jenkki tyyli ei meille sovi. Rakkaimpia koristeita ovat lapsen pienenä tekemät koristeet ja omalta mummulta saamani joulupukki soittorasia. Jo pelkästään ne tekevät joulun??

   • Minna

    Totta, että samat koristeet voivat toki mennä vuosikymmeniä, eikä uusia välttämättä tarvita. Toisaalta itse tykkään uudistuksia tehdä, niin sitten niitä uutuuksia tulee hankittua, vaikka ei olisi tarvetta. Toisaalta ihanat koristeet vaan houkuttavat kovasti.

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *